Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Yeni Partiler Bağımsız Adayların Peşinde!

Yeni partiler kuruldu, kuruluyor iddialarının yerini artık somut bilgiler almaya başladı. Ahmet Davutoğlu’nun kasımda, Ali Babacan’ın ise partisini aralık ayında kurması planlanıyor.   Yeni partilerle ilgili anketler daha partiler kurulmadan yaptırılmaya başlandı ve bir süredir bu anketleri kamuoyunda görüyoruz. Bununla ilgili olarak bir yeni anket daha yayımlandı.   PİAR Şirketi Başkanı Kadir Atalay'ın açıkladığı rakamlara göre; Babacan'ın kuracağı parti AK Parti'den yüzde 4,5 oy alırken Davutoğlu'nun kuracağı parti ise alacağı yüzde 3 oyun tamamını AK Parti'den alıyor. Daha partiler kurulmadan bu oy oranlarının gösterilmesini dilerseniz ki; kayda değer olarak görüyorum.   Tabii ki partilerin A takımı ve il, ilçe, mahalle başkanları şuan için kamuoyunda belli değil ama bunlarla ilgili sürekli bir yeni iddia ortaya atılıyor. Zaman zaman bu yeni partilerle ilgili şehrimizdeki gelişmeleri gündeme getirmiştik. Bu gelişmeler ışığında hareket ederek bazı kişilere ulaşmıştık. Gördüğümüz kadarıyla Davutoğlu, daha çok Ak Partiye küskün kişilerle diyalog halinde, yani daha çok Ak Parti tabanına yönelik çalışmalar yapıyor. Babacan ise bundan farklı olarak partiye katkı yapabilecek yeni isimlerle temas halinde. Şehrimizde ise bu konuda sürprizler yaşayacağız gibi duruyor.   Ayrıca bu kişilerin kendi seçim bölgesinde özgün ağırlığı olan genel ve yerel seçimlerde bağımsız aday olan ve dikkat çekici oylar alan kişilerle de dirsek teması içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Özelliklede Babacan ve ekibinin bağımsız adayları mercek altına aldığı söyleniyor. Bu konuda şehrimizdeki bağımsız adaylara bakacak olursak, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şehrimizde dokuz bağımsız belediye başkan adayı vardı.   Bağımsız adaylar içerisinde ise en yüksek rakamı 14 bin 757 oy ile Mustafa Taşhan (Türkoğlu) aldı. Diğer bazı adaylar ise;Mustafa Dizibüyük (Dulkadiroğlu) bin 829 oy, Ömer Solak (Büyükşehir) bin 746 oy, Ali Akkurt (Onikişubat) bin 362 oy, İrfan Fıstık (Büyükşehir) bin 280 oy, Ejder Kaygusuz (Dulkadiroğlu) bin 244 oy aldı. Bakalım ilerleyen günlerde yeni partilerle ilgili şehrimizde ne gibi gelişmeler yaşanacak, hep birlikte göreceğiz.  
Ekleme Tarihi: 25 Eylül 2019 - Çarşamba

Yeni Partiler Bağımsız Adayların Peşinde!

Yeni partiler kuruldu, kuruluyor iddialarının yerini artık somut bilgiler almaya başladı.

Ahmet Davutoğlu’nun kasımda, Ali Babacan’ın ise partisini aralık ayında kurması planlanıyor.

 

Yeni partilerle ilgili anketler daha partiler kurulmadan yaptırılmaya başlandı ve bir süredir bu anketleri kamuoyunda görüyoruz. Bununla ilgili olarak bir yeni anket daha yayımlandı.

 

PİAR Şirketi Başkanı Kadir Atalay'ın açıkladığı rakamlara göre; Babacan'ın kuracağı parti AK Parti'den yüzde 4,5 oy alırken Davutoğlu'nun kuracağı parti ise alacağı yüzde 3 oyun tamamını AK Parti'den alıyor. Daha partiler kurulmadan bu oy oranlarının gösterilmesini dilerseniz ki; kayda değer olarak görüyorum.

 

Tabii ki partilerin A takımı ve il, ilçe, mahalle başkanları şuan için kamuoyunda belli değil ama bunlarla ilgili sürekli bir yeni iddia ortaya atılıyor.

Zaman zaman bu yeni partilerle ilgili şehrimizdeki gelişmeleri gündeme getirmiştik. Bu gelişmeler ışığında hareket ederek bazı kişilere ulaşmıştık. Gördüğümüz kadarıyla Davutoğlu, daha çok Ak Partiye küskün kişilerle diyalog halinde, yani daha çok Ak Parti tabanına yönelik çalışmalar yapıyor.

Babacan ise bundan farklı olarak partiye katkı yapabilecek yeni isimlerle temas halinde. Şehrimizde ise bu konuda sürprizler yaşayacağız gibi duruyor.

 

Ayrıca bu kişilerin kendi seçim bölgesinde özgün ağırlığı olan genel ve yerel seçimlerde bağımsız aday olan ve dikkat çekici oylar alan kişilerle de dirsek teması içerisinde olduğunu söyleyebiliriz.

Özelliklede Babacan ve ekibinin bağımsız adayları mercek altına aldığı söyleniyor. Bu konuda şehrimizdeki bağımsız adaylara bakacak olursak, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Şehrimizde dokuz bağımsız belediye başkan adayı vardı.

 

Bağımsız adaylar içerisinde ise en yüksek rakamı 14 bin 757 oy ile Mustafa Taşhan (Türkoğlu) aldı. Diğer bazı adaylar ise;Mustafa Dizibüyük (Dulkadiroğlu) bin 829 oy, Ömer Solak (Büyükşehir) bin 746 oy, Ali Akkurt (Onikişubat) bin 362 oy, İrfan Fıstık (Büyükşehir) bin 280 oy, Ejder Kaygusuz (Dulkadiroğlu) bin 244 oy aldı.

Bakalım ilerleyen günlerde yeni partilerle ilgili şehrimizde ne gibi gelişmeler yaşanacak, hep birlikte göreceğiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.