Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Cennetten kovulanlar!

Ne diyordu Usta Şair Ahmed Arif; Bunlar, engerekler ve çıyanlardır,  bunlar, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, tanı bunları,  tanı da büyü...   İnsan büyüdükçe garibin üç kuruşuna göz koyanları,  yetimin hakkına el uzatanları, işçinin alın terine kene gibi yapışanları, dostunu düşmanını daha net görebiliyor.   Maalesef cennetten kovulanlar dünya’da insanoğluna cehennemi yaşatıyor! Dünyandaki hiçbir sistem tam anlamıyla doğru kullanılmamakla birlikte, sistem bazı ailelerin keyfine göre döndürülüp insanoğlu kutla gibi oynatmaktadır. Bazıları asgari ücretle robotlaştırılırken, bazıları ise mafyalaştırılmaktadır.  İnsanların hayatları, gelenek ve göreneklerine aykırı dizi ve sinema filmleriyle bilinçli bir şekilde deforme edilmektedir.   Bu filmlerdeki işlenen konulara ve karakterlere baktığımızda her şey gözler önüne serilmektedir. Bununla birlikte şiddetli geçimsizlikler, tatminsizlikler, çok eşlilik ve hep daha fazlasına sahip olma istediği insanoğlunu hiçliğe doğru sürüklediği bariz bir şekilde görülmektedir ama hiç kimse bu düzeni değiştirmek için hiçbir şey yapmamaktadır. Burada birilerini suçlu ilan etmek yerine sorunu kendimizde aramalıyız. Çünkü bu hayatı bile isteye biz yaşıyoruz. Kendimizi kutlamalıyız, hayatlarımızı cehenneme çevirmekte çok başarılıyız.   …   Daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Covid sürecinde çoğu kişinin yaptığı gibi bende hayatımda radikal kararlar aldım. Artık eskisi gibi çok sık köşe yazısı yazmak yerine daha fazla okuyup araştırarak kitap yazma çalışması içerisine girdim. Bu doğrultuda 2 ay kadar önce “yüznumaralı adam” kitabımızı siz değerli okuyucularımızla buluşturmuştuk. Şuana kadar kitaba olan ilgi beklentimizin çok üzerinde!  Kitabımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ama burada yanlış anlaşılan bir konu var. Bu kitabımız siyasi bir kitap değildir. Burada hiçbir siyasi partiyi ya da kişi veya kişileri hedef göstermiyoruz. Sadece güncel toplum sorunlarını düsturunca eleştiriyoruz. Herkesin bu kitapta kendinden bir şey bulacağını düşünüyorum.   …   Yine bu doğrultuda yeni bir kitap çalışması içerisine girdim. İlk kitabımız deneme türünde olmuştu. İnşallah ikinci kitabımız ise öykü türünde olacak. Günümüzdeki insanların çarpık ilişkilerini öyküleştirerek, bir aksilik çıkmaz ise sonbahar gibi bu kitabımızı da siz değerli okuyucularımızın beğenisine sunacağız. Öykülerin konusu ve karakterleri biraz alışılmışın dışında ve dobra, okuyanların kitabı bir solukta okuyacaklarını düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 02 Eylül 2020 - Çarşamba

Cennetten kovulanlar!

Ne diyordu Usta Şair Ahmed Arif; Bunlar, engerekler ve çıyanlardır,  bunlar, aşımıza, ekmeğimize göz koyanlardır, tanı bunları,  tanı da büyü...

 

İnsan büyüdükçe garibin üç kuruşuna göz koyanları,  yetimin hakkına el uzatanları, işçinin alın terine kene gibi yapışanları, dostunu düşmanını daha net görebiliyor.

 

Maalesef cennetten kovulanlar dünya’da insanoğluna cehennemi yaşatıyor! Dünyandaki hiçbir sistem tam anlamıyla doğru kullanılmamakla birlikte, sistem bazı ailelerin keyfine göre döndürülüp insanoğlu kutla gibi oynatmaktadır. Bazıları asgari ücretle robotlaştırılırken, bazıları ise mafyalaştırılmaktadır.  İnsanların hayatları, gelenek ve göreneklerine aykırı dizi ve sinema filmleriyle bilinçli bir şekilde deforme edilmektedir.

 

Bu filmlerdeki işlenen konulara ve karakterlere baktığımızda her şey gözler önüne serilmektedir. Bununla birlikte şiddetli geçimsizlikler, tatminsizlikler, çok eşlilik ve hep daha fazlasına sahip olma istediği insanoğlunu hiçliğe doğru sürüklediği bariz bir şekilde görülmektedir ama hiç kimse bu düzeni değiştirmek için hiçbir şey yapmamaktadır. Burada birilerini suçlu ilan etmek yerine sorunu kendimizde aramalıyız. Çünkü bu hayatı bile isteye biz yaşıyoruz. Kendimizi kutlamalıyız, hayatlarımızı cehenneme çevirmekte çok başarılıyız.

 

 

Daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Covid sürecinde çoğu kişinin yaptığı gibi bende hayatımda radikal kararlar aldım. Artık eskisi gibi çok sık köşe yazısı yazmak yerine daha fazla okuyup araştırarak kitap yazma çalışması içerisine girdim. Bu doğrultuda 2 ay kadar önce “yüznumaralı adam” kitabımızı siz değerli okuyucularımızla buluşturmuştuk. Şuana kadar kitaba olan ilgi beklentimizin çok üzerinde!  Kitabımıza göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Ama burada yanlış anlaşılan bir konu var. Bu kitabımız siyasi bir kitap değildir. Burada hiçbir siyasi partiyi ya da kişi veya kişileri hedef göstermiyoruz. Sadece güncel toplum sorunlarını düsturunca eleştiriyoruz. Herkesin bu kitapta kendinden bir şey bulacağını düşünüyorum.

 

 

Yine bu doğrultuda yeni bir kitap çalışması içerisine girdim. İlk kitabımız deneme türünde olmuştu. İnşallah ikinci kitabımız ise öykü türünde olacak. Günümüzdeki insanların çarpık ilişkilerini öyküleştirerek, bir aksilik çıkmaz ise sonbahar gibi bu kitabımızı da siz değerli okuyucularımızın beğenisine sunacağız. Öykülerin konusu ve karakterleri biraz alışılmışın dışında ve dobra, okuyanların kitabı bir solukta okuyacaklarını düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.