Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Umut çiçekleri!

Şuanda toplum olarak içinde bulunduğumuz ortamı kısaca özetleyecek olursak; mutsuzum, mutsuzsun, mutsuzlar! Bugünlerde herkesin üzerinde negatif bir enerji var. İnsanlar gergin, mutsuz, umutsuz. Geçtiğimiz gün şehrin en canlı caddelerinden olan Trabzon caddesinde insanların hal ve hareketlerini gözlemleyerek yürüdüm. Esnaflarla konuştum, bir dokundum bin ah işittim. Esnaflar ekonomik durgunluktan yakınıyor. Vatandaşlar ise geçim derdine düşmüş, dünya’da ne oluyor, bir haberler.    Ev kirası, Elektrik, su, doğalgaz, faturası derken alınan maaş iyice eriyor. Birde bunun üzerine Suriye’de yaşanan olaylar ve ülkedeki Suriyeli sorunu haliyle insanları tedirgin ediyor. Yavaş yavaş bahar mevsimini karşılayacağımız şu günlerde insanlar taze umut ve mutluluk beklentisi içerisinde ama sokaktaki insanların somurtkanlıkları, kavgaları, tartışmaları üzerinizdeki azda olan o mutluluğu da alıp götürüyor. Hal böyle olunca yalnızlaşmak sultanlık oluyor.   Kabağı çok bekletirsen küf tutar!   Bugün benim için sürpriz olmayan ama şehir kamuoyu için sürpriz olan bir olay yaşadık. Gençlik ve spor il müdürü Ali İhsan Kabakçı görevinden alındı. Ali bey gerçekten şehir adına güzel çalışmalara imza atmış başarılı bir yöneticiydi. 10 yılı aşkın süredir şehirde görevini iyi bir şekilde yürüttüğünü düşünüyorum. Şehir merkezinde ve ilçelerinde güzel çalışmalara imza attı. Hizmetlerinden dolayı kendisini kutluyoruz. Şehir kamuoyu onu hep iyi anacaktır. Bu süreçten sonra inşallah kendisini bir ilin müdürü olarak değil de bakanlıkta üst düzey görevlerde görürüz. Çünkü o çalışmalarıyla bunu çoktan hak etti.    Ve anlaşılan bu olayda da Erkoç, Güngör taktiğiyle hareket edildiği bariz bir şekilde görünüyor. Çünkü yeni müdürün çok donanımlı olduğu söyleniyor. Diğer taraftan uzun yıllar şehirde görev yapıp da pek katkısı görülmeyen müdürlerinde değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi oranda bir değişikliğe ihtiyacımız var. Reis’in de dediği gibi Mental yorgunluğu olanlar ıskartaya alınması gerekiyor!   Maraş spor’un play-off şansı var mı?   Şehri temsil eden tek profesyonel futbol takımı olan kahramanamraşspor son zamanlarda hiç olmadığı kadar play-off potasına girmeye çok yaklaştı. Kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan kulübü devralmasından bu yana yanılmıyorsan ilk kez bu kadar iyi bir sıralama yakaladık. Geçmiş yıllarda genellikte hedef şampiyonluk olurdu ama biz hep kümede kalmayı zor başarırdık.   Burada kadar gelebildiysek bence buradan da play-off potasına girip hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu güç takımda var. Yeter ki o potaya girelim. Biz takım olarak final maçlarını iyi oynuyoruz. Taraftar olarak bizlere stadı doldurup takıma destek olmak düşüyor. Bakalım ünümüzdeki maçlar bizlere ne getirecek.
Ekleme Tarihi: 06 Mart 2020 - Cuma

Umut çiçekleri!

Şuanda toplum olarak içinde bulunduğumuz ortamı kısaca özetleyecek olursak; mutsuzum, mutsuzsun, mutsuzlar! Bugünlerde herkesin üzerinde negatif bir enerji var. İnsanlar gergin, mutsuz, umutsuz. Geçtiğimiz gün şehrin en canlı caddelerinden olan Trabzon caddesinde insanların hal ve hareketlerini gözlemleyerek yürüdüm. Esnaflarla konuştum, bir dokundum bin ah işittim. Esnaflar ekonomik durgunluktan yakınıyor. Vatandaşlar ise geçim derdine düşmüş, dünya’da ne oluyor, bir haberler.

 

 Ev kirası, Elektrik, su, doğalgaz, faturası derken alınan maaş iyice eriyor. Birde bunun üzerine Suriye’de yaşanan olaylar ve ülkedeki Suriyeli sorunu haliyle insanları tedirgin ediyor. Yavaş yavaş bahar mevsimini karşılayacağımız şu günlerde insanlar taze umut ve mutluluk beklentisi içerisinde ama sokaktaki insanların somurtkanlıkları, kavgaları, tartışmaları üzerinizdeki azda olan o mutluluğu da alıp götürüyor. Hal böyle olunca yalnızlaşmak sultanlık oluyor.

 

Kabağı çok bekletirsen küf tutar!

 

Bugün benim için sürpriz olmayan ama şehir kamuoyu için sürpriz olan bir olay yaşadık. Gençlik ve spor il müdürü Ali İhsan Kabakçı görevinden alındı. Ali bey gerçekten şehir adına güzel çalışmalara imza atmış başarılı bir yöneticiydi. 10 yılı aşkın süredir şehirde görevini iyi bir şekilde yürüttüğünü düşünüyorum. Şehir merkezinde ve ilçelerinde güzel çalışmalara imza attı. Hizmetlerinden dolayı kendisini kutluyoruz. Şehir kamuoyu onu hep iyi anacaktır. Bu süreçten sonra inşallah kendisini bir ilin müdürü olarak değil de bakanlıkta üst düzey görevlerde görürüz. Çünkü o çalışmalarıyla bunu çoktan hak etti. 

 

Ve anlaşılan bu olayda da Erkoç, Güngör taktiğiyle hareket edildiği bariz bir şekilde görünüyor. Çünkü yeni müdürün çok donanımlı olduğu söyleniyor. Diğer taraftan uzun yıllar şehirde görev yapıp da pek katkısı görülmeyen müdürlerinde değişmesi gerektiğini düşünüyorum. Ciddi oranda bir değişikliğe ihtiyacımız var. Reis’in de dediği gibi Mental yorgunluğu olanlar ıskartaya alınması gerekiyor!

 

Maraş spor’un play-off şansı var mı?

 

Şehri temsil eden tek profesyonel futbol takımı olan kahramanamraşspor son zamanlarda hiç olmadığı kadar play-off potasına girmeye çok yaklaştı. Kulüp başkanı Fatih Mehmet Ceyhan kulübü devralmasından bu yana yanılmıyorsan ilk kez bu kadar iyi bir sıralama yakaladık. Geçmiş yıllarda genellikte hedef şampiyonluk olurdu ama biz hep kümede kalmayı zor başarırdık.

 

Burada kadar gelebildiysek bence buradan da play-off potasına girip hedefe ulaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü bu güç takımda var. Yeter ki o potaya girelim. Biz takım olarak final maçlarını iyi oynuyoruz. Taraftar olarak bizlere stadı doldurup takıma destek olmak düşüyor. Bakalım ünümüzdeki maçlar bizlere ne getirecek.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.