Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

İllaki faciaların mı, yaşanması gerekiyor!

Maalesef bizler yaşanan bir olayı çabuk unutuyor, bir olay başımıza gelmeyince ise bilmiyoruz! Yaşanan olaylardan gerekli dersleri çıkarmıyor, vurdumduymazlığı kimselere kaptırmıyoruz.    Hatırlayacağınız üzere 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ilimizde 6.8 oranında bir deprem meydana geldi. Bu depremi bırakın çevre illeri Irak’tan bile hissedildi. Şehir olarak bizlerde ciddi oranda hissettik. Şehrimiz adına son zamanlarda böyle bir depremi yaşamamıştık.   Depremin hemen ardından Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremi 3 ay önce tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, şehrimizde Türkoğlu ilçesini işaret edip, uyarılarda bulunmuştu.    Kahramanmaraş’ta 7.0 üzerinde bir deprem beklendiğini kaydetmişti. Naci Görür, zaman zaman yapmış olduğu açıklamalarıyla şehrimizi uyarmaya devam ediyor.    Peki, bizler ne yapıyoruz?   Sizler kamu kurum ve kuruluşlarının depremle ilgili şehirde bir çalışma yaptıklarını görüyor musunuz?    Şehirde depreme dayanıksız çürük binalar tespit edildi mi?    Vatandaşlara deprem anında ne yapması gerektiği yeteri kadar anlatıldı mı?   Deprem anında toplanma alanları nereler, bir bileniniz var mı?   Şehir olarak depreme hazır mıyız?   Türkoğlu’nun acil toplu konut’a ihtiyacı var!   Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan şehrimizde fay hattı Türkoğlu ilçemizden geçiyor. Deprem sonrası bu ilçemizde bir takım çalışmalar başlatıldı.   Elazığ depremi sonrası Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede depreme dayanıksız ve çürük binaların tespitini başlattıklarını söyledi.     Bunun yanı sıra ise bir toplu konut çalışması içerisinde olduklarını biliyoruz. Zeminin sağlam olduğu bölge olan eski TOKİ’lerin olduğu bölgeye yeni konutların yapılması planlanıyor. Umut ederiz bu proje onaylanıp konut çalışmalarına biran önce başlanır.   Çünkü bu bölgenin acil toplu konut’a ihtiyacı var. İlçedeki mevcut çoğu yapı eski ve depreme dayanıksız.    77 bin nüfusa sahip olan bir ilçede bu tür eylemlerin ivedilikle alınması gerektiğini düşünüyorum.    2019 yılı içerisinde ise Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Nalbantbaşı, Türkoğlu ilçesindeki 732 emeklinin toplu konut yapılması için ön başvurusunu yaptığını söylemişti. Ama yakın bir zaman içerisinde gördüğümüz üzere ilçe için onaylanmış bir toplu konut çalışması bulunmuyor.   Sadece 732 emeklinin bile toplu konut yapılması için dilekçe ile başvuru yapması da ilçede toplu konut’un ne kadar acil olduğunu bizlere gösteriyor. 
Ekleme Tarihi: 03 Mart 2020 - Salı

İllaki faciaların mı, yaşanması gerekiyor!

Maalesef bizler yaşanan bir olayı çabuk unutuyor, bir olay başımıza gelmeyince ise bilmiyoruz! Yaşanan olaylardan gerekli dersleri çıkarmıyor, vurdumduymazlığı kimselere kaptırmıyoruz. 
 
Hatırlayacağınız üzere 24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ ilimizde 6.8 oranında bir deprem meydana geldi. Bu depremi bırakın çevre illeri Irak’tan bile hissedildi. Şehir olarak bizlerde ciddi oranda hissettik. Şehrimiz adına son zamanlarda böyle bir depremi yaşamamıştık.
 
Depremin hemen ardından Elazığ Sivrice'de meydana gelen depremi 3 ay önce tahmin eden Prof. Dr. Naci Görür, şehrimizde Türkoğlu ilçesini işaret edip, uyarılarda bulunmuştu. 
 
Kahramanmaraş’ta 7.0 üzerinde bir deprem beklendiğini kaydetmişti. Naci Görür, zaman zaman yapmış olduğu açıklamalarıyla şehrimizi uyarmaya devam ediyor. 
 
Peki, bizler ne yapıyoruz?
 
Sizler kamu kurum ve kuruluşlarının depremle ilgili şehirde bir çalışma yaptıklarını görüyor musunuz? 
 
Şehirde depreme dayanıksız çürük binalar tespit edildi mi? 
 
Vatandaşlara deprem anında ne yapması gerektiği yeteri kadar anlatıldı mı?
 
Deprem anında toplanma alanları nereler, bir bileniniz var mı?
 
Şehir olarak depreme hazır mıyız?
 
Türkoğlu’nun acil toplu konut’a ihtiyacı var!
 
Doğu Anadolu Fay hattı üzerinde bulunan şehrimizde fay hattı Türkoğlu ilçemizden geçiyor. Deprem sonrası bu ilçemizde bir takım çalışmalar başlatıldı.
 
Elazığ depremi sonrası Belediye Başkanı Osman Okumuş, ilçede depreme dayanıksız ve çürük binaların tespitini başlattıklarını söyledi.  
 
Bunun yanı sıra ise bir toplu konut çalışması içerisinde olduklarını biliyoruz. Zeminin sağlam olduğu bölge olan eski TOKİ’lerin olduğu bölgeye yeni konutların yapılması planlanıyor. Umut ederiz bu proje onaylanıp konut çalışmalarına biran önce başlanır.
 
Çünkü bu bölgenin acil toplu konut’a ihtiyacı var. İlçedeki mevcut çoğu yapı eski ve depreme dayanıksız. 
 
77 bin nüfusa sahip olan bir ilçede bu tür eylemlerin ivedilikle alınması gerektiğini düşünüyorum. 
 
2019 yılı içerisinde ise Türkiye Emekliler Derneği Kahramanmaraş şube başkanı Mehmet Nalbantbaşı, Türkoğlu ilçesindeki 732 emeklinin toplu konut yapılması için ön başvurusunu yaptığını söylemişti. Ama yakın bir zaman içerisinde gördüğümüz üzere ilçe için onaylanmış bir toplu konut çalışması bulunmuyor.
 
Sadece 732 emeklinin bile toplu konut yapılması için dilekçe ile başvuru yapması da ilçede toplu konut’un ne kadar acil olduğunu bizlere gösteriyor. 
Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.