Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Maraşlı kendini aştı!

Hayat bir göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısacık bir varoluş değil midir? Peki, neden bunca hengame? Ne oldu bize, hayatta mıyız, eğleniyor muyuz? *** Pandemiyle birlikte yaşantılarımız farklı bir boyut kazandı. Evlerimize kapanıp sosyal medyalara daldık. Sosyal medyaya o kadar alıştık ki; sanal hayatlar yaşamaya başladık. Bu bir süre böyle gitti. Sonrasında ise sıkıldık, bunaldık ve evlere hapsolmak bizleri iyi gelmedi. Ruhsal sorunlarımız baş göstermesiyle birlikte hızlı bir normalleşme sürecine girdik. Çünkü sosyalleşmek bizlere iyi geleceğini düşünüyorduk. *** Bizim sosyalleşmemiz haliyle bir yerde tıkanıp kaldı. İşte tam burada halka açık konserler, tiyatrolar, sinemalar, paneller, söyleşiler devreye girmesi gerekiyordu, öylede oldu.  Kahramanmaraş büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu bu tür programlar vatandaşlardan tam not aldı. Örneğin şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’ınci yılı nedeniyle düzenlenen programlar olsun, Kıraç konseri olsun kayda değer organizasyonlardı. Özellikle soğuk havaya rağmen Kıraç konseri takdire şayandı. Ben son yıllarda bir konserde böyle bir kalabalığa şahit olmamıştım. *** Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen “ahududu” tiyatrosunu eşimle birlikte izleme fırsatımız oldu. Tiyatroya biletle giriliyormuş, bunu kapıdaki kalabalığı görünce anladık. Tüm biletler tükenmiş kapıdaki kalabalık ise salonda yer kalırsa alınacakmış! Sizce de bu gerçekten şehir için şaşırtıcı bir durum değil mi? Ben son dönemlerde şehirde böyle kalabalıkla izlenen tiyatro gösterisi görmedim. İçerisi tıklım tıklım doluydu ve bir o kadar kişide dışarıda bekliyordu!  Önceleri aynı salonda düzenlenen programlarda zoraki izleyici oluyordu. Hiç unutmuyorum geçmiş yıllarda ücretsiz olmasına rağmen Ayna konserinde bile salonun bir kısmının yarısı bile dolmamıştı! Gelinen sürecin güzel bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki burada pandeminin etkisi ve programların kalitesinin de etkisi kaçınılmaz. *** Demek ki neymiş, Maraşlı tiyatrodan anlıyormuş ve insanlar düşünüldüğü kadar asosyal değilmiş! Vatandaş güzel bir etkinlik olduğunda kaçırmıyor. Dileğimiz bu tür organizasyonların artarak devam etmesidir. Ben emeklerinden dolayı Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör’e ve kültür sosyal işler dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.
Ekleme Tarihi: 20 Şubat 2022 - Pazar

Maraşlı kendini aştı!

Hayat bir göz açıp kapayıncaya kadar geçen kısacık bir varoluş değil midir?

Peki, neden bunca hengame?

Ne oldu bize, hayatta mıyız, eğleniyor muyuz?

***

Pandemiyle birlikte yaşantılarımız farklı bir boyut kazandı. Evlerimize kapanıp sosyal medyalara daldık. Sosyal medyaya o kadar alıştık ki; sanal hayatlar yaşamaya başladık. Bu bir süre böyle gitti. Sonrasında ise sıkıldık, bunaldık ve evlere hapsolmak bizleri iyi gelmedi. Ruhsal sorunlarımız baş göstermesiyle birlikte hızlı bir normalleşme sürecine girdik. Çünkü sosyalleşmek bizlere iyi geleceğini düşünüyorduk.

***

Bizim sosyalleşmemiz haliyle bir yerde tıkanıp kaldı.

İşte tam burada halka açık konserler, tiyatrolar, sinemalar, paneller, söyleşiler devreye girmesi gerekiyordu, öylede oldu.  Kahramanmaraş büyükşehir belediyesinin yapmış olduğu bu tür programlar vatandaşlardan tam not aldı.

Örneğin şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102’ınci yılı nedeniyle düzenlenen programlar olsun, Kıraç konseri olsun kayda değer organizasyonlardı. Özellikle soğuk havaya rağmen Kıraç konseri takdire şayandı. Ben son yıllarda bir konserde böyle bir kalabalığa şahit olmamıştım.

***

Geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesi tarafından organize edilen “ahududu” tiyatrosunu eşimle birlikte izleme fırsatımız oldu. Tiyatroya biletle giriliyormuş, bunu kapıdaki kalabalığı görünce anladık. Tüm biletler tükenmiş kapıdaki kalabalık ise salonda yer kalırsa alınacakmış!

Sizce de bu gerçekten şehir için şaşırtıcı bir durum değil mi?

Ben son dönemlerde şehirde böyle kalabalıkla izlenen tiyatro gösterisi görmedim. İçerisi tıklım tıklım doluydu ve bir o kadar kişide dışarıda bekliyordu!

 Önceleri aynı salonda düzenlenen programlarda zoraki izleyici oluyordu. Hiç unutmuyorum geçmiş yıllarda ücretsiz olmasına rağmen Ayna konserinde bile salonun bir kısmının yarısı bile dolmamıştı!

Gelinen sürecin güzel bir gelişme olduğunu söyleyebilirim. Tabi ki burada pandeminin etkisi ve programların kalitesinin de etkisi kaçınılmaz.

***

Demek ki neymiş, Maraşlı tiyatrodan anlıyormuş ve insanlar düşünüldüğü kadar asosyal değilmiş! Vatandaş güzel bir etkinlik olduğunda kaçırmıyor. Dileğimiz bu tür organizasyonların artarak devam etmesidir. Ben emeklerinden dolayı Büyükşehir belediye başkanı Hayrettin Güngör’e ve kültür sosyal işler dairesi çalışanlarına teşekkür ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.