Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

İstişaresiz istişare!

İstişareler neden yapılır? Dostlar alışverişte görsün diye! Bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek için! Tepkileri, eleştirileri azalmak için! Gibi gibi şeyler için! Günümüzde istişareler yetkisi olanın etkisi olmadığı için etkisi olanın ise yetkisi olmadığı için lam lay lom hopa şinanay gibi yapılıyor… Maalesef istişare kültürümüz yok oldu. Bunun yerine ben yaptım oldu, mantığı geldi. Peki, bu neden oldu? Nedeni çok basit! Eleştiriye teamülümüz kalmadığı için, Her şeyi ben daha iyi bilirim mantığında olduğumuz için, Toplumdan kendimizi soyutladığımız için! Peki, kendimizi toplumdan neden soyutluyoruz? Toplumu araç olarak kullandığımız için olabilir mi? Yada her hangi bir şey! Toplumdan kendimizi soyutlamanın bahanesi olur mu, olur! Vatandaşın derdiyle dertlenmezsek olur, onların sorunlarını çözmek için adımlar atmazsak olur. Nereden geldiğimizi unutursak olur. İnsan nereden geldiğini unutursa bunu kendisine hatırlatmak vacip midir? Mevzu böyle uzayıp gidiyor öyle değil mi? Siz yeter ki bir şeyi yapmak istemeyin ya da yapmak isteyin olayı kılıfına uydurmak çok basit. Elinizde biraz yetkinizde varsa bu tadından yenmez bir halde alabilir. Benden size naçizane bir uyarı hazır elinizde yetkiniz varken onu iyi kullanın yarın çark tersine döndüğünde bu söylediğimi çok daha iyi anlayacaksınız… Hayır, anlamadığım ve çok merak ettiğim bir konu var. Bunu tüm samimiyetimle soruyorum sorunlar çözülmeyecekse neden istişareler yapılıyor?
Ekleme Tarihi: 03 Ağustos 2021 - Salı

İstişaresiz istişare!

İstişareler neden yapılır?

Dostlar alışverişte görsün diye!

Bir şeyler yapıyormuş gibi görünmek için!

Tepkileri, eleştirileri azalmak için!

Gibi gibi şeyler için!

Günümüzde istişareler yetkisi olanın etkisi olmadığı için etkisi olanın ise yetkisi olmadığı için lam lay lom hopa şinanay gibi yapılıyor…

Maalesef istişare kültürümüz yok oldu. Bunun yerine ben yaptım oldu, mantığı geldi. Peki, bu neden oldu?

Nedeni çok basit!

Eleştiriye teamülümüz kalmadığı için,

Her şeyi ben daha iyi bilirim mantığında olduğumuz için,

Toplumdan kendimizi soyutladığımız için!

Peki, kendimizi toplumdan neden soyutluyoruz?

Toplumu araç olarak kullandığımız için olabilir mi?

Yada her hangi bir şey!

Toplumdan kendimizi soyutlamanın bahanesi olur mu, olur!

Vatandaşın derdiyle dertlenmezsek olur, onların sorunlarını çözmek için adımlar atmazsak olur. Nereden geldiğimizi unutursak olur.

İnsan nereden geldiğini unutursa bunu kendisine hatırlatmak vacip midir?

Mevzu böyle uzayıp gidiyor öyle değil mi? Siz yeter ki bir şeyi yapmak istemeyin ya da yapmak isteyin olayı kılıfına uydurmak çok basit. Elinizde biraz yetkinizde varsa bu tadından yenmez bir halde alabilir. Benden size naçizane bir uyarı hazır elinizde yetkiniz varken onu iyi kullanın yarın çark tersine döndüğünde bu söylediğimi çok daha iyi anlayacaksınız…

Hayır, anlamadığım ve çok merak ettiğim bir konu var. Bunu tüm samimiyetimle soruyorum sorunlar çözülmeyecekse neden istişareler yapılıyor?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.