Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kuduz Köpek!

Eceli gelen köpeğin cami duvarına işeyeceği gibi ihmal edilen köpekde kuduz olur. Kuduz olan köpek ise kısa sürede kendi kendinin sonunu getirir. Sonu gelen köpek ise giderken eli boş gitmez yanına birkaç kişiyi de almayı ihmal etmez. Bu bakımdan duyarlı olmakta fayda var. Aslan varken her kuyruksallayan başıboş köpeğe de tasma takılmamalıdır. Özellikle de bu kuduz köpekse tasma takmak yerine karantinaya alınmalıdır. Eğer kuduz köpeğe tasma takmaya çalışırsanız ilk ısıracağı kişi siz olursunuz. O giderken sizede bir yolluk yapmayı ihmal etmez. Çünkü kudurmuş köpek, efendisini de tanımaz!   Buna bir örneklendirmede bulunacak olursak;   Rahmetli Süleyman Demirel'e sorarlar; “Size ve partinize sürekli sövüp duruyordu, neden partinize aldınız o kişiyi?” Demirel ise, “Oradayken bize bağırıyordu şimdi ise bizim kapıya bağlayacağız o tarafa doğru havlayacak.” diye cevap verir. Gerçekten siyaset adına renkli bir kişilikti, biz hala onu yapmış olduğu tuhaf açıklamalarıyla hatırlıyoruz.   ***   Köpek tamam ama nasıl köpek?   Uysal mı, kangal mı, sadık mı, pitbull mu, kuduz mu, paralı mı?   Madem köpek alacaksınız bu en iyisi olmalı! Öyle değil mi? Ve bunu alırken de aşılarının tam olup olmadığına iyice dikkat edip, rutin kontrolünden geçirmelisiniz.   Yoksa şansınızdan köpek kuduz çıkar bunu anlayamazsınız bile!   Öte yandan parayla aldığınız köpekler,sizi daha fazla bir ücret veren kişiye  tercih edebilir. Veya her iki tarafı da kullanarak bilgileri bir üçüncü kişiye satabilir. Size iyi görünüp kemiklerinizi iliklerinize kadar sömürebilir! Gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir.   Köpek bu yapar mı, yapar! Hani bir söz vardır ya; “İte dalaşmaktan çalıya dolaşmak yeğdir.” diye bence de buraya yazıya cuk diye oturur. Ama diğer taraftan  “it iti ısırmaz” diye de bir güzel söz daha vardı öyle değil mi?   Eğer bir risk alıyorsanız olayı bütünüyle düşünmelisiniz. Kafanıza acaba sorusu takılıyorsa işte bu bittiğinizin resmidir.   Ve son olarak herkesin kapıdaki köpeğine, koynundaki yılanına sahip çıkmasında fayda var. Çünkü aslanlar ve kurtlar sahaya indiğinde sizi ilk ısıracak en yakınınızdaki köpekleriniz ve yılanlarınızdır!  
Ekleme Tarihi: 24 Ekim 2019 - Perşembe

Kuduz Köpek!

Eceli gelen köpeğin cami duvarına işeyeceği gibi ihmal edilen köpekde kuduz olur. Kuduz olan köpek ise kısa sürede kendi kendinin sonunu getirir. Sonu gelen köpek ise giderken eli boş gitmez yanına birkaç kişiyi de almayı ihmal etmez. Bu bakımdan duyarlı olmakta fayda var. Aslan varken her kuyruksallayan başıboş köpeğe de tasma takılmamalıdır. Özellikle de bu kuduz köpekse tasma takmak yerine karantinaya alınmalıdır. Eğer kuduz köpeğe tasma takmaya çalışırsanız ilk ısıracağı kişi siz olursunuz. O giderken sizede bir yolluk yapmayı ihmal etmez. Çünkü kudurmuş köpek, efendisini de tanımaz!

 

Buna bir örneklendirmede bulunacak olursak;

 

Rahmetli Süleyman Demirel'e sorarlar; “Size ve partinize sürekli sövüp duruyordu, neden partinize aldınız o kişiyi?” Demirel ise, “Oradayken bize bağırıyordu şimdi ise bizim kapıya bağlayacağız o tarafa doğru havlayacak.” diye cevap verir. Gerçekten siyaset adına renkli bir kişilikti, biz hala onu yapmış olduğu tuhaf açıklamalarıyla hatırlıyoruz.

 

***

 

Köpek tamam ama nasıl köpek?

 

Uysal mı, kangal mı, sadık mı, pitbull mu, kuduz mu, paralı mı?

 

Madem köpek alacaksınız bu en iyisi olmalı! Öyle değil mi? Ve bunu alırken de aşılarının tam olup olmadığına iyice dikkat edip, rutin kontrolünden geçirmelisiniz.

 

Yoksa şansınızdan köpek kuduz çıkar bunu anlayamazsınız bile!

 

Öte yandan parayla aldığınız köpekler,sizi daha fazla bir ücret veren kişiye  tercih edebilir. Veya her iki tarafı da kullanarak bilgileri bir üçüncü kişiye satabilir. Size iyi görünüp kemiklerinizi iliklerinize kadar sömürebilir! Gaflet ve dalâlet ve hatta hıyanet içinde bulunabilir.

 

Köpek bu yapar mı, yapar! Hani bir söz vardır ya; “İte dalaşmaktan çalıya dolaşmak yeğdir.” diye bence de buraya yazıya cuk diye oturur. Ama diğer taraftan  “it iti ısırmaz” diye de bir güzel söz daha vardı öyle değil mi?

 

Eğer bir risk alıyorsanız olayı bütünüyle düşünmelisiniz. Kafanıza acaba sorusu takılıyorsa işte bu bittiğinizin resmidir.

 

Ve son olarak herkesin kapıdaki köpeğine, koynundaki yılanına sahip çıkmasında fayda var. Çünkü aslanlar ve kurtlar sahaya indiğinde sizi ilk ısıracak en yakınınızdaki köpekleriniz ve yılanlarınızdır!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.