Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Okumuş Adam ve çılgın Başkan!

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ilçelerde başlatmış olduğu istişare ve değerlendirme toplantılarına vakit buldukça katılmaya gayret ediyorum. Tabi ki burada ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını da yakından görme şansı yakalıyoruz. Kim ne yaptıysa bu programda net bir şekilde ortaya çıkıyor. Başkan Güngör’ün ilçe programlarındaki son durağı Türkoğlu oldu. Burada muhtarla olan istişare ve değerlendirme toplantısının ardından yapımı devam eden ve hizmete açılan yerler gezildi. Gezildi gezilmesine ama burada bütün programa katılmaya da insanın enerjisi yetmiyor. Çünkü çalışmalar gez gez bitmiyor!  Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş, bazı belediye başkanlarının yaptığı gibi ilçenin canına okumamış! Gerçekten ilçeyi ilmek ilmek dokumuş, okumuş! Haliyle yaptıklarıyla ilçeye bir vizyon katmış durumda. Atını meydan buldukça gönül rahatlığıyla koşturuyor. İlçeyi metropol yapmadan da duracağa benzemiyor ama Türkoğlu’ndaki meydanların ona artık dar geldiğini görüyoruz. Bu bilgi ve birikimle çok daha büyük meydanları hak ettiği aşikar. Bir Türkoğlulu olarak değerli başkanımıza başarılar diliyorum.  Fazla mı çılgın? Siyasi partilerin il ilçe kongre takvimleri salgından dolayı ciddi oranda etkilenmişti. Salgından dolayı kongre tarihini erteleyen partilerden bir tanesi de iyi partiydi. İyi parti şehrimizde il kongresi ve birkaç ilçe dışında kongrelerini tamamlamıştı. Kongresini tamamlamayan ilçelerden bir tanesi de Onikişubat ilçe teşkilatı, bu teşkilatında genç ve başarılı bir başkanı var ama biraz fazla çılgın gibi duruyor.  Neden mi?  Çünkü bu hafta sonu cumartesi günü olağan ilçe kongresi var ama oy kullanacak delegeyi rakibiyle birlikte belirledi. Yani ilçenin 400 delegesi var, bunun yarısını kendisi yarısını ise rakibinin belirlemesini istedi. Bunu ben ilk duyduğumda açıkçası siyasetçi değil mi, bol keseden atıyor diye düşünmüştüm. Geçtiğimiz hafta sonu kongre süreci hakkında röportaj yapmak için kendisiyle bir araya geldik. Daha önce söylediği sözü bir kez daha yineledi.   Gerçekten şaşırtıcı! Ben bu zamana kadar böyle bir şey duymamıştım, kendiside duymadığını söyledi. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, önemli olanın kendinsin değil, partisinin kazanması olduğunu söyledi ve demokrasi vurgusu yaptı. Sizce ilçe başkanı avukat Doğan Murat Kılıç’ın bu hareketi fazla çılgın değil mi? Bakalım bu kararında ne kadar başarılı olacak, cumartesi günü kongrede göreceğiz.   
Ekleme Tarihi: 17 Haziran 2020 - Çarşamba

Okumuş Adam ve çılgın Başkan!

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ün ilçelerde başlatmış olduğu istişare ve değerlendirme toplantılarına vakit buldukça katılmaya gayret ediyorum. Tabi ki burada ilçe belediyelerinin ve Büyükşehir belediyesinin çalışmalarını da yakından görme şansı yakalıyoruz. Kim ne yaptıysa bu programda net bir şekilde ortaya çıkıyor. Başkan Güngör’ün ilçe programlarındaki son durağı Türkoğlu oldu. Burada muhtarla olan istişare ve değerlendirme toplantısının ardından yapımı devam eden ve hizmete açılan yerler gezildi. Gezildi gezilmesine ama burada bütün programa katılmaya da insanın enerjisi yetmiyor. Çünkü çalışmalar gez gez bitmiyor! 


Türkoğlu Belediye başkanı Osman Okumuş, bazı belediye başkanlarının yaptığı gibi ilçenin canına okumamış! Gerçekten ilçeyi ilmek ilmek dokumuş, okumuş! Haliyle yaptıklarıyla ilçeye bir vizyon katmış durumda. Atını meydan buldukça gönül rahatlığıyla koşturuyor. İlçeyi metropol yapmadan da duracağa benzemiyor ama Türkoğlu’ndaki meydanların ona artık dar geldiğini görüyoruz. Bu bilgi ve birikimle çok daha büyük meydanları hak ettiği aşikar. Bir Türkoğlulu olarak değerli başkanımıza başarılar diliyorum. 


Fazla mı çılgın?


Siyasi partilerin il ilçe kongre takvimleri salgından dolayı ciddi oranda etkilenmişti. Salgından dolayı kongre tarihini erteleyen partilerden bir tanesi de iyi partiydi. İyi parti şehrimizde il kongresi ve birkaç ilçe dışında kongrelerini tamamlamıştı. Kongresini tamamlamayan ilçelerden bir tanesi de Onikişubat ilçe teşkilatı, bu teşkilatında genç ve başarılı bir başkanı var ama biraz fazla çılgın gibi duruyor.


 Neden mi? 


Çünkü bu hafta sonu cumartesi günü olağan ilçe kongresi var ama oy kullanacak delegeyi rakibiyle birlikte belirledi. Yani ilçenin 400 delegesi var, bunun yarısını kendisi yarısını ise rakibinin belirlemesini istedi. Bunu ben ilk duyduğumda açıkçası siyasetçi değil mi, bol keseden atıyor diye düşünmüştüm. Geçtiğimiz hafta sonu kongre süreci hakkında röportaj yapmak için kendisiyle bir araya geldik. Daha önce söylediği sözü bir kez daha yineledi.

 

Gerçekten şaşırtıcı! Ben bu zamana kadar böyle bir şey duymamıştım, kendiside duymadığını söyledi. Neden böyle bir şey yaptığını sorduğumda, önemli olanın kendinsin değil, partisinin kazanması olduğunu söyledi ve demokrasi vurgusu yaptı. Sizce ilçe başkanı avukat Doğan Murat Kılıç’ın bu hareketi fazla çılgın değil mi? Bakalım bu kararında ne kadar başarılı olacak, cumartesi günü kongrede göreceğiz. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.