Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Herkes haklı herkes suçlu!

İlk insandan bu yana hep bir iletişim kurma çabasındayız. Dumanla haberleşmekle başlayan serüvenimizin geldiği son nokta inanılmaz.  1793 yılına kadar süren haberleşme yöntemlerinden duman, mektup ve posta güvercinini sayabiliriz. Bu iletişim araçlarını çok ilkel olarak değerlendirebiliriz ama günümüzde onlarca iletişim aracı olmasına rağmen hala ilkel yolları tercih eden kişiler mevcut! Birçoğumuz maalesef iletişim çağında iletişimsizlik yaşıyoruz! İletişimsizlik; kafa karışıklığına, düşmanlıklara ve anlaşmazlıklara yol açabilir. Hatta daha ilerisine giderek ölümle bile sonuçlanabilir! Teknoloji bize samimiyetsizliği, dönekliği, üç kağıtçılığı öğretti. Teknoloji bize insanların gerçek yüzünü gözler önüne sermeyi gösterdi.  *** Ararsınız bakmaz, yazarsınız görmez, seslenirsiniz duymaz! A'RAF Suresi 179. Ayet’te dediği gibi; “Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler.” Sorsan herkes yoğun, herkes meşgul! (Sanki biz akşama kadar hiçbir şey yapmayıp el ense yatıyoruz) İş yoğunluğunda bir numara, icraatta son numarayız! *** Ben günümüzde her şeye anlam verebiliyorum ama telefon özürlülerine bir türlü anlam veremedim. Bu iletişimsizliğe birkaç örnek verecek olursak;  Biz aylardır Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt’a ulaşamıyoruz. Yaşayıp yaşamadığını ise sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlardan anlıyoruz. Beyefendi tenezzül edip de telefonlarımıza çıkmıyor! Telefona baktığı dönemlerde ise sürekli çeşitli bahaneler üreterek iletişim kurmaktan çekiniyor! Biz gazeteci olarak kendisine ulaşamıyorsak odasına bağlı üyeler nasıl ulaşsın?  Diğer taraftan 3-4 gündür AKEDAŞ’ta medyadan sorumlu olan hanımefendiye bir türlü ulaşamadık. Sanırım hayat ile ilişkisini kesip inzivaya çekilmiş olmalı ki biz kendisine ulaşamıyoruz! Kendisine ulaşan varsa insanlık namına söylesin de en azından yaşayıp yaşamadığını bilelim! Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün ama bu yazımda sadece iki örnek vermek istiyorum. Yeri geldiğinde bu kişilere yazılarımızda değineceğiz. Eminim bu tür kişiler sizin çevrenizde de haddinden fazla bir şekilde mevcuttur. Ve yazıyı okuduğunuzda da o kişiler aklınıza geliyordur. İnsanlık hali her zaman müsait olmayabilirsiniz ama sonrasında o kişilere bir şekilde dönüş yapabilirsiniz öğle değil mi?  Bunu yapmak için ise paraya pula ihtiyacınız yok, sadece erdemli davranmanız yeterli olacaktır.   
Ekleme Tarihi: 28 Ekim 2019 - Pazartesi

Herkes haklı herkes suçlu!

İlk insandan bu yana hep bir iletişim kurma çabasındayız. Dumanla haberleşmekle başlayan serüvenimizin geldiği son nokta inanılmaz. 


1793 yılına kadar süren haberleşme yöntemlerinden duman, mektup ve posta güvercinini sayabiliriz. Bu iletişim araçlarını çok ilkel olarak değerlendirebiliriz ama günümüzde onlarca iletişim aracı olmasına rağmen hala ilkel yolları tercih eden kişiler mevcut!
Birçoğumuz maalesef iletişim çağında iletişimsizlik yaşıyoruz!


İletişimsizlik; kafa karışıklığına, düşmanlıklara ve anlaşmazlıklara yol açabilir. Hatta daha ilerisine giderek ölümle bile sonuçlanabilir! Teknoloji bize samimiyetsizliği, dönekliği, üç kağıtçılığı öğretti. Teknoloji bize insanların gerçek yüzünü gözler önüne sermeyi gösterdi. 


***


Ararsınız bakmaz, yazarsınız görmez, seslenirsiniz duymaz!


A'RAF Suresi 179. Ayet’te dediği gibi; “Kulakları vardır duymazlar, gözleri vardır görmezler, dilleri vardır gerçekleri söyleyemezler.”


Sorsan herkes yoğun, herkes meşgul! (Sanki biz akşama kadar hiçbir şey yapmayıp el ense yatıyoruz)


İş yoğunluğunda bir numara, icraatta son numarayız!


***


Ben günümüzde her şeye anlam verebiliyorum ama telefon özürlülerine bir türlü anlam veremedim. Bu iletişimsizliğe birkaç örnek verecek olursak; 


Biz aylardır Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Muhlis Akkurt’a ulaşamıyoruz. Yaşayıp yaşamadığını ise sosyal medya hesaplarından yapmış olduğu paylaşımlardan anlıyoruz. Beyefendi tenezzül edip de telefonlarımıza çıkmıyor! Telefona baktığı dönemlerde ise sürekli çeşitli bahaneler üreterek iletişim kurmaktan çekiniyor! Biz gazeteci olarak kendisine ulaşamıyorsak odasına bağlı üyeler nasıl ulaşsın? 


Diğer taraftan 3-4 gündür AKEDAŞ’ta medyadan sorumlu olan hanımefendiye bir türlü ulaşamadık. Sanırım hayat ile ilişkisini kesip inzivaya çekilmiş olmalı ki biz kendisine ulaşamıyoruz! Kendisine ulaşan varsa insanlık namına söylesin de en azından yaşayıp yaşamadığını bilelim!


Bu örnekleri çoğaltmamız mümkün ama bu yazımda sadece iki örnek vermek istiyorum. Yeri geldiğinde bu kişilere yazılarımızda değineceğiz. Eminim bu tür kişiler sizin çevrenizde de haddinden fazla bir şekilde mevcuttur. Ve yazıyı okuduğunuzda da o kişiler aklınıza geliyordur. İnsanlık hali her zaman müsait olmayabilirsiniz ama sonrasında o kişilere bir şekilde dönüş yapabilirsiniz öğle değil mi?  Bunu yapmak için ise paraya pula ihtiyacınız yok, sadece erdemli davranmanız yeterli olacaktır. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.