Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

MHP’de geri sayım başladı! İl başkanı kim olacak?

Bir önceki yazımda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş il başkanı Ertuğrul Doğan’ın istifa edip milletvekili aday adayı olacağını yazmıştım. Bu yazıma şuana kadar MHP teşkilatından bir yalanlama gelmedi. Ben bu iddiamı daha ileri boyuta götürerek il başkanın kim olacağı yönünde ipuçlarını sizlerle paylaşacağım…  Son dönemlerde siyasi partilerde hareketlilik hiç düşmüyor. İyi partide delege seçimlerinden ve kongrelerden dolayı nabız bir hayli yüksek. Ak parti, deva partisi, gelecek partisi ve memleket partisi teşkilatlarında şuna için bir değişiklik ya da bir istifa görünmüyor. MHP’de işler derinden gidiyor. Gözler geçtiğimiz günlerde MHP genel merkezini ziyaret eden il başkanı Ertuğrul Doğan’a çevrildi. Doğan genel merkezde teşkilat başkanı Semih Yalçın’ı ziyaret etmişti. Burada ne konuşulduğu ise merak konusu oldu.  Edindiğim bilgiye göre MHP teşkilatlarında aktif görev yapan ve milletvekili aday adayı olmak isteyen kişiler için istifa süresi kasım ayının sonunda bitiyor. Bu süre bitmeden istifalar gelecektir ama ben Kahramanmaraş’ta çok fazla bir istifa beklemiyorum. Bu sayı en fazla 5 olacaktır. Bu kişiler arasında il başkanı Ertuğrul beyinde olacağı ve milletvekili adaylığı konusunda en güçlü ismin o olacağını düşünüyorum. Tabi ki il kongre tarihine 1 yıl gibi bir süre var. Bu süre zarfında teşkilatı genel seçimlere hazırlayacak güçlü bir il başkanına ihtiyaç var. Cumhur ittifakını da göz önünde bulundurularak ortak bir isimde karar kılınacaktır. Kongre sürecinde olunmadığı için dışarıdan bir ismin olması zor bir ihtimal duruyor. İl teşkilatı bu ismi yönetim arasından seçecektir. Bu kişi ise tüm teşkilatın kapsayacak, çok fazla yıpranmamış siyaset de deneyim sahibi mevcut il başkanı Ertuğrul Doğan’ın olur vereceği bir kişi olacaktır. Hadi daha da ileri gidelim bu kişinin CV’si teşkilat başkanının masasında duruyor. Bir aksilik olmaz ise bu kişi kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılacaktır. Sürprizlere hazırlıklı olun, yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağım.     
Ekleme Tarihi: 10 Kasım 2022 - Perşembe

MHP’de geri sayım başladı! İl başkanı kim olacak?

Bir önceki yazımda Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kahramanmaraş il başkanı Ertuğrul Doğan’ın istifa edip milletvekili aday adayı olacağını yazmıştım. Bu yazıma şuana kadar MHP teşkilatından bir yalanlama gelmedi.

Ben bu iddiamı daha ileri boyuta götürerek il başkanın kim olacağı yönünde ipuçlarını sizlerle paylaşacağım… 

Son dönemlerde siyasi partilerde hareketlilik hiç düşmüyor. İyi partide delege seçimlerinden ve kongrelerden dolayı nabız bir hayli yüksek. Ak parti, deva partisi, gelecek partisi ve memleket partisi teşkilatlarında şuna için bir değişiklik ya da bir istifa görünmüyor. MHP’de işler derinden gidiyor. Gözler geçtiğimiz günlerde MHP genel merkezini ziyaret eden il başkanı Ertuğrul Doğan’a çevrildi. Doğan genel merkezde teşkilat başkanı Semih Yalçın’ı ziyaret etmişti. Burada ne konuşulduğu ise merak konusu oldu. 

Edindiğim bilgiye göre MHP teşkilatlarında aktif görev yapan ve milletvekili aday adayı olmak isteyen kişiler için istifa süresi kasım ayının sonunda bitiyor. Bu süre bitmeden istifalar gelecektir ama ben Kahramanmaraş’ta çok fazla bir istifa beklemiyorum. Bu sayı en fazla 5 olacaktır. Bu kişiler arasında il başkanı Ertuğrul beyinde olacağı ve milletvekili adaylığı konusunda en güçlü ismin o olacağını düşünüyorum.

Tabi ki il kongre tarihine 1 yıl gibi bir süre var. Bu süre zarfında teşkilatı genel seçimlere hazırlayacak güçlü bir il başkanına ihtiyaç var. Cumhur ittifakını da göz önünde bulundurularak ortak bir isimde karar kılınacaktır. Kongre sürecinde olunmadığı için dışarıdan bir ismin olması zor bir ihtimal duruyor. İl teşkilatı bu ismi yönetim arasından seçecektir.

Bu kişi ise tüm teşkilatın kapsayacak, çok fazla yıpranmamış siyaset de deneyim sahibi mevcut il başkanı Ertuğrul Doğan’ın olur vereceği bir kişi olacaktır. Hadi daha da ileri gidelim bu kişinin CV’si teşkilat başkanının masasında duruyor. Bir aksilik olmaz ise bu kişi kısa bir süre içerisinde kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Sürprizlere hazırlıklı olun, yeni gelişmeler olduğunda sizlerle paylaşacağım. 

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.