Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Sadece Ak Parti’nin değil, herkesin başkanı!

15 Ağustos 2020 tarihli bir köşe yazımda Ak Parti il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin yeni dönemde devam etmeyeceğini onun yerine Fırat Görgel’i işaret ederek, “teşkilatçı” genç bir ismin aday gösterileceğini kaleme almıştım. Bu Debgici’nin yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından kesinleşmiş oldu. Ve deneyimli genç isimin aday gösterilmesinin ardından sosyal medya yine bildiğiniz gibi tarlasını yağmura doğru yönlendirenlerden geçilmedi. Uzun bir süredir Fırat Başkan’ın adını ağzına almayan her dönemin insanları iş başındaydı.   ***   Genel olarak Görgel’in aday gösterilmesi farklı çevrelerce olumlu karşılandı. Şehrin çıkarı için farklı siyasi çevrelerce destek mesajları yayımlandı. Şehirde her kesim tarafından teveccüh görmek, öyle herkesin yapabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum.   Fırat Görgel bu seviye ye nasıl ulaştı?   Polemikle değil, yapmış olduğu çalışmalarla,   Efendi ve beyefendi kişiliğiyle,   Farklı siyasi görüşlü insanları ötekileştirmemesiyle,   Liyakatli ve öz verili oluşuyla,   İnanmışlığı ve kararlı duruşuyla,   Herkesin beğenisini kazanmak her kula nasip olmuyor, beklenti yüksek ve yapılacak çok iş var!   ***   Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti il başkanlığının 7. Olağan ilk kongresi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongreye bir takım işlerim olduğu için yakından takip etme fırsatım olmadı. Ama gördüğüm kadarıyla kongre başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Liste konusuna gelecek olursak yine liste savaşları yaşandı. Herkes kendine yakın kişileri listeye girdirme adına yoğun mesai harcadı. Bedavadan listeye girenlerde oldu, hak etmediği halde liste dışı kalanlarda.   İyi ki olmuş dediklerimizde oldu, keşke olmasaydı dediklerimizde!   Bir önceki dönem il medya ve tanıtım başkanı Hakan Dereli’nin yönetimde olması gayet olumlu olmuş. Çünkü son dönemlerde basın mensupları adına yoğun bir mesai harcayan kişilerden birisiydi. İsmi il başkanlığı için de geçmişti, bu yönetimde olması gayet iyi olmuş.   Diğer taraftan kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan’ın bu yönetimde yer alması esnafları temsil adına sevindirici bir gelişme oldu. Çünkü Başkan Orhan herkes tarafından sevilen sayılan değer gören bir isim, partiye de bir şeyler katacağını düşünüyorum.   Mutlu Bolat gibi farklı bir kesimden olan kişinde bu il yönetiminde yer alması gayet yerinde olmuş. Ama Ömer Faruk Kenger’in yedek listede yer almasına açıkçası biraz üzüldüm. Buna rağmen bir başkan edasıyla özverili bir şekilde çalışacağını düşünüyorum.   Gerçekten bu süreçte il başkanlığı gibi bir görevi yapmak zor ve meşakkatli bir iş, Fırat Başkan’a başarılar diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 09 Kasım 2020 - Pazartesi

Sadece Ak Parti’nin değil, herkesin başkanı!

15 Ağustos 2020 tarihli bir köşe yazımda Ak Parti il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin yeni dönemde devam etmeyeceğini onun yerine Fırat Görgel’i işaret ederek, “teşkilatçı” genç bir ismin aday gösterileceğini kaleme almıştım. Bu Debgici’nin yeni dönemde aday olmayacağını açıklamasının ardından kesinleşmiş oldu. Ve deneyimli genç isimin aday gösterilmesinin ardından sosyal medya yine bildiğiniz gibi tarlasını yağmura doğru yönlendirenlerden geçilmedi. Uzun bir süredir Fırat Başkan’ın adını ağzına almayan her dönemin insanları iş başındaydı.

 

***

 

Genel olarak Görgel’in aday gösterilmesi farklı çevrelerce olumlu karşılandı. Şehrin çıkarı için farklı siyasi çevrelerce destek mesajları yayımlandı. Şehirde her kesim tarafından teveccüh görmek, öyle herkesin yapabileceği bir şey olduğunu düşünmüyorum.

 

Fırat Görgel bu seviye ye nasıl ulaştı?

 

Polemikle değil, yapmış olduğu çalışmalarla,

 

Efendi ve beyefendi kişiliğiyle,

 

Farklı siyasi görüşlü insanları ötekileştirmemesiyle,

 

Liyakatli ve öz verili oluşuyla,

 

İnanmışlığı ve kararlı duruşuyla,

 

Herkesin beğenisini kazanmak her kula nasip olmuyor, beklenti yüksek ve yapılacak çok iş var!

 

***

 

Geçtiğimiz hafta sonu Ak Parti il başkanlığının 7. Olağan ilk kongresi Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Kongreye bir takım işlerim olduğu için yakından takip etme fırsatım olmadı. Ama gördüğüm kadarıyla kongre başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Liste konusuna gelecek olursak yine liste savaşları yaşandı. Herkes kendine yakın kişileri listeye girdirme adına yoğun mesai harcadı. Bedavadan listeye girenlerde oldu, hak etmediği halde liste dışı kalanlarda.

 

İyi ki olmuş dediklerimizde oldu, keşke olmasaydı dediklerimizde!

 

Bir önceki dönem il medya ve tanıtım başkanı Hakan Dereli’nin yönetimde olması gayet olumlu olmuş. Çünkü son dönemlerde basın mensupları adına yoğun bir mesai harcayan kişilerden birisiydi. İsmi il başkanlığı için de geçmişti, bu yönetimde olması gayet iyi olmuş.

 

Diğer taraftan kabzımallar ve komisyoncular odası başkanı Halit Orhan’ın bu yönetimde yer alması esnafları temsil adına sevindirici bir gelişme oldu. Çünkü Başkan Orhan herkes tarafından sevilen sayılan değer gören bir isim, partiye de bir şeyler katacağını düşünüyorum.

 

Mutlu Bolat gibi farklı bir kesimden olan kişinde bu il yönetiminde yer alması gayet yerinde olmuş. Ama Ömer Faruk Kenger’in yedek listede yer almasına açıkçası biraz üzüldüm. Buna rağmen bir başkan edasıyla özverili bir şekilde çalışacağını düşünüyorum.

 

Gerçekten bu süreçte il başkanlığı gibi bir görevi yapmak zor ve meşakkatli bir iş, Fırat Başkan’a başarılar diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.