Hatice Güzel
Köşe Yazarı
Hatice Güzel
 

Cakası Kuvvetli, Vicdanı Eksik İnsanlar

Çok sayıda canlar kaybettiğimiz aynı zamanda canımıza can, umudumuza umut katan mucizelerin yaşandığı, küçüçük bedenlerin kaç gün üzerine nasıl hayata tutunduklarına ve pes etmediklerine İzmir depremiyle tanık olduk.                 O küçük bedenler bizlere şükür, sabır ve metanetin kaynağını gösterdiler. Toplum olarak unuttuğumuz, ötelediğimiz maneviyatı, insanlık duygularını,  kadir -kıymet'i, vicdanı, insan hayatının ve bütün canlıların değerini ve önemini öğrettiler. Öğrettiler öğretmesine de; Çocuklar Anne-babalarını, Anne-babalar ise evlatlarını kaybettiler. İllaki bir şeyleri öğrenmek için depremler, seller, yangınlar, kazalar mı yaşanmalı? İnsanlar yakınlarını mı kaybetmeli? Ya da hayatları boyunca unutamayacakları travmalara sebep olacak büyük felaketler mi yaşamalılar? Soruyorum sizlere.              İzmir depremiyle bir kez daha anladık ki insan hayatının para babalarının yanında hiçbir önemi yokmuş. Bu para babaları bir apartman daha fazla yapabilmek için; Çimentosundan, demirinden çalarak, deniz kumu ve ucuz, adi malzeme kullanarak inşa ettikleri apartmanlarda masum canlar, körpe bedenler hayatlarından oldular. Neden mi?   İnsanların hayatlarını hiçe sayan, kendi canından başka canları önemsemeyen, sadece cebine çokça para girsin diye gözünü para hırsı bürümüş, CAKASI KUVVETLİ VİCDANI EKSİK İNSANLAR yüzünden.              Deprem olduğu andan itibaren büyük fedakarlıklar la deprem bölgesinde  arama  kurtarma çalışmalarına katılan insanlarımızın ve bizlere insanlık dersi veren köpeklerimizin hakkını göz ardı edemeyiz. Onlar âdetâ bizlere insan olduğumuzu hatırlattılar. Depremle beraber insani duygularımız harekete geçse de bazı fırsat düşkünleri bu durumu kendi lehine çevirip o masum mağdur insanların içinde bulunduğu zor durumdan faydalanmaya çalışmaları insanlığımızı yerin dibine batırdı.   Duyduk ki İzmir’de ev kiraları deprem nedeniyle o kadar yükselmiş ki mağdur insanlar ne yapacağını şaşırmışlar."Ver Allah'ın verdiğine vur Allah'ın vurduğuna" hesabı. Yazık... Yazık... Yazıklar olsun size... Bu dünyada beş, on kuruş fazla kazanacaksınız diye insanların zor durumundan faydalanın. Öbür dünyaya mı götüreceksiniz depremzedelerden  utanmadan sıkılmadan aldığınız paraları...              Türkiye'nin deprem ülkesi olmasına rağmen  yetkililerin neden bu yönde önlemler almadığını ve insanlarımızı bilinçlendirmediğine de anlam vermiş değilim. Umut ediyorum ki inşallah başka depremler yaşanmadan ve masum canları kaybetmeden insanlarımız bilinçlendirilerek gerekli tedbirler alınır.
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2020 - Pazar

Cakası Kuvvetli, Vicdanı Eksik İnsanlar

Çok sayıda canlar kaybettiğimiz aynı zamanda canımıza can, umudumuza umut katan mucizelerin yaşandığı, küçüçük bedenlerin kaç gün üzerine nasıl hayata tutunduklarına ve pes etmediklerine İzmir depremiyle tanık olduk.

 

              O küçük bedenler bizlere şükür, sabır ve metanetin kaynağını gösterdiler. Toplum olarak unuttuğumuz, ötelediğimiz maneviyatı, insanlık duygularını,  kadir -kıymet'i, vicdanı, insan hayatının ve bütün canlıların değerini ve önemini öğrettiler. Öğrettiler öğretmesine de; Çocuklar Anne-babalarını, Anne-babalar ise evlatlarını kaybettiler. İllaki bir şeyleri öğrenmek için depremler, seller, yangınlar, kazalar mı yaşanmalı? İnsanlar yakınlarını mı kaybetmeli? Ya da hayatları boyunca unutamayacakları travmalara sebep olacak büyük felaketler mi yaşamalılar? Soruyorum sizlere.

 

           İzmir depremiyle bir kez daha anladık ki insan hayatının para babalarının yanında hiçbir önemi yokmuş. Bu para babaları bir apartman daha fazla yapabilmek için; Çimentosundan, demirinden çalarak, deniz kumu ve ucuz, adi malzeme kullanarak inşa ettikleri apartmanlarda masum canlar, körpe bedenler hayatlarından oldular. Neden mi?

 

İnsanların hayatlarını hiçe sayan, kendi canından başka canları önemsemeyen, sadece cebine çokça para girsin diye gözünü para hırsı bürümüş, CAKASI KUVVETLİ VİCDANI EKSİK İNSANLAR yüzünden.

 

           Deprem olduğu andan itibaren büyük fedakarlıklar la deprem bölgesinde  arama  kurtarma çalışmalarına katılan insanlarımızın ve bizlere insanlık dersi veren köpeklerimizin hakkını göz ardı edemeyiz. Onlar âdetâ bizlere insan olduğumuzu hatırlattılar. Depremle beraber insani duygularımız harekete geçse de bazı fırsat düşkünleri bu durumu kendi lehine çevirip o masum mağdur insanların içinde bulunduğu zor durumdan faydalanmaya çalışmaları insanlığımızı yerin dibine batırdı.

 

Duyduk ki İzmir’de ev kiraları deprem nedeniyle o kadar yükselmiş ki mağdur insanlar ne yapacağını şaşırmışlar."Ver Allah'ın verdiğine vur Allah'ın vurduğuna" hesabı. Yazık... Yazık... Yazıklar olsun size... Bu dünyada beş, on kuruş fazla kazanacaksınız diye insanların zor durumundan faydalanın. Öbür dünyaya mı götüreceksiniz depremzedelerden  utanmadan sıkılmadan aldığınız paraları...

 

           Türkiye'nin deprem ülkesi olmasına rağmen  yetkililerin neden bu yönde önlemler almadığını ve insanlarımızı bilinçlendirmediğine de anlam vermiş değilim. Umut ediyorum ki inşallah başka depremler yaşanmadan ve masum canları kaybetmeden insanlarımız bilinçlendirilerek gerekli tedbirler alınır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.