Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Davutoğlu Maraş’ta hayal kırıklığı yarattı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti kurdu, kuruyor söylentilerine nihayet son noktayı koydu. Bir yılı aşkın süredir Davutoğlu’nun parti kurma çalışması içerisinde olduğu biliniyordu. Bu süreç Ak Parti’den istifa etmesiyle hız kazandı. Ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği tanıtım toplantısıyla partisinin ismini ve vizyonunu açıkladı.   Böylelikle  “Bizim bir geleceğimiz var.“sloganıyla yola çıkmış oldu. Program bir tanıtım toplantısından öte adeta bir sempozyum havasında geçti.   Konuşmasının bir bölümünde “Üç nesil olarak bir arada buradayız. Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil, bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür.”dedi ve birçok konuda hükümeti eleştirdi. İnsan bunları duyduktan sonra düşünmeden edemiyor.   Bu ülkede dışişleri bakanıydın, başbakanlık yaptın, bu yanlışları konuşmak için elinde mikrofon vardı!   Peki, dün neden bunları konuşmadın?   Her ne hikmetse birileri o makam ve mevkilerini kaybettiği zaman konuşmaya başlıyor!   Veryansın ederek yok öyle olmalıydı, yok böyle olmalıydı…   Şimdide verin yetkiyi onu yapacağız, bunu yapacağız diyor!  Kusura bakmayın ama bunu yaparak halk karşısında hiç inandırıcılığınız olmuyor.   ***   Davutoğlu parti kurmadan önce anket şirketleri oy oranının yüzde 9-10 civarında olduğunu söylüyorlardı. Şimdi ise anket şirketlerinin yorumları yüzde 0.9!   Bir partinin ilk çıkışı her zaman önemlidir. Hocanın partisi ise bu ilk çıkışı katılım bakımından bence yakalayamadı! Kamuoyunda çok daha büyük katılımların olacağı söyleniyordu ama baktığımızda bunu göremiyoruz.   Kulislerde gezen bir iddia ise partiye katılımın zaman içerisinde olacağı yönünde!   154 kişiden oluşan kurucular kurulunda ise şehrimizden bazı kişilerin yer alması hocaya gönül vermiş kişiler için hayal kırıklığı yaratmış durumda. Çünkü listede olan kişiler şehirde insanlar tarafından tanınmayan ve halkta pek karşılığı olmayan kişiler.   Şehrimizde birçok kişinin ismi bu partiyle geçti ama onları listelerde göremedik. Anlaşılan bu kişiler partiye gelen tepkilere göre hareket edeceğe benziyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler duyacağız.
Ekleme Tarihi: 15 Aralık 2019 - Pazar

Davutoğlu Maraş’ta hayal kırıklığı yarattı!

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, parti kurdu, kuruyor söylentilerine nihayet son noktayı koydu. Bir yılı aşkın süredir Davutoğlu’nun parti kurma çalışması içerisinde olduğu biliniyordu. Bu süreç Ak Parti’den istifa etmesiyle hız kazandı. Ve geçtiğimiz günlerde düzenlediği tanıtım toplantısıyla partisinin ismini ve vizyonunu açıkladı.

 

Böylelikle  “Bizim bir geleceğimiz var.“sloganıyla yola çıkmış oldu. Program bir tanıtım toplantısından öte adeta bir sempozyum havasında geçti.

 

Konuşmasının bir bölümünde “Üç nesil olarak bir arada buradayız. Surat asmaya değil tebessüm etmeye geliyoruz. Gün bizi ayıran değil, bizi birleştiren politikaları konuşma günüdür.”dedi ve birçok konuda hükümeti eleştirdi. İnsan bunları duyduktan sonra düşünmeden edemiyor.

 

Bu ülkede dışişleri bakanıydın, başbakanlık yaptın, bu yanlışları konuşmak için elinde mikrofon vardı!

 

Peki, dün neden bunları konuşmadın?

 

Her ne hikmetse birileri o makam ve mevkilerini kaybettiği zaman konuşmaya başlıyor!

 

Veryansın ederek yok öyle olmalıydı, yok böyle olmalıydı…

 

Şimdide verin yetkiyi onu yapacağız, bunu yapacağız diyor!  Kusura bakmayın ama bunu yaparak halk karşısında hiç inandırıcılığınız olmuyor.

 

***

 

Davutoğlu parti kurmadan önce anket şirketleri oy oranının yüzde 9-10 civarında olduğunu söylüyorlardı. Şimdi ise anket şirketlerinin yorumları yüzde 0.9!

 

Bir partinin ilk çıkışı her zaman önemlidir. Hocanın partisi ise bu ilk çıkışı katılım bakımından bence yakalayamadı! Kamuoyunda çok daha büyük katılımların olacağı söyleniyordu ama baktığımızda bunu göremiyoruz.

 

Kulislerde gezen bir iddia ise partiye katılımın zaman içerisinde olacağı yönünde!

 

154 kişiden oluşan kurucular kurulunda ise şehrimizden bazı kişilerin yer alması hocaya gönül vermiş kişiler için hayal kırıklığı yaratmış durumda. Çünkü listede olan kişiler şehirde insanlar tarafından tanınmayan ve halkta pek karşılığı olmayan kişiler.

 

Şehrimizde birçok kişinin ismi bu partiyle geçti ama onları listelerde göremedik. Anlaşılan bu kişiler partiye gelen tepkilere göre hareket edeceğe benziyor. Bakalım ilerleyen günlerde ne gibi gelişmeler duyacağız.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.