Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Randımansız paranoyak!

Korktuğumuz başımıza geldi ve sonunda corona virüsü ülkemize de geldi. Şuana kadar bu virüse karşı iyi mücadele ve önlem aldığımızı söyleyebiliriz. Yetkililerin onca uyarılarına rağmen maalesef bizim vatandaşlarımız “korona morana hikaye” bana bir şey olmaz mantığıyla hareket ettiğini görüyoruz.   Yetkilerin uyarının pek dikkate alınmadığı ve vurdumduymazlık had safha da! Kolonyada ve el yıkamadan başka kişisel bir önlemimiz yok. Tabi ki unutulmaması gereken bir konu daha var. Bu konu ise kuru gıda stoku! Yok, kıtlık olacak, yok sokağa çıkma yasağı olacak, söylentileri çoğu vatandaşı paranoyak hale getirmiş. Tabi ki bu biyolojik bir savaş. Yani bunu 3. Dünya savaşı olarak görebiliriz.   Lokantalar haricinde çoğu iş yeri kapatıldı. Yetkililer gerekmedikçe dışarıya çıkmayın uyarılarında bulunuyor. Ama bizim fatura ödemeleri, kredi ödemeleri, bağ-kur, sigorta ödemleri, kira ödemeleri gibi sorumluluklarımız var. Bu ödemleri çalışmadan nasıl ödeyeceğiz? Biz ay sonunu zor getiren bir milletiz. Bir ay çalışmaz isek toparlanmamız çok güç olur!   Bu konuda devletimizin vatandaşlara bir kolaylık sağlaması gerekiyor. Bu ödemlerin en az 3 ay ötelenmesi gerekiyor.   Kendinize kitap okuma tatili ilan edin!   Peki, vatandaşlar evlere tıkılıp ne yapacak? Benim önerim kendinize kitap tatili verin, film tatili verin,  çok fazla TV izleyip olan psikolojinizi de kaybetmeyin. Bol bol vitamin depolayıp, dinlenin. Bence yaz aylarında tatil planı yapacaklarında tatilini öne çekip kendilerine kitap okuma tatili verebilir.   Tedbirlerinizi iyi alıp, paranoyak olmamakta fayda var. Evinizi sık sık havalandırın, doğaya çıkın temiz oksijen depolayın. Sosyal medyada gezen saçma sapan video ve belgelere resmi açıklama olmadan hemen inanmayın.  Sosyal medya provokatörlerine prim yaptırmayın.   Bizlerin psikolojik savaşa karşı güçlü durarak, ürünleri fahiş fiyatlara satmaya çalışan kişileri de yetkililere ihbar edin. Gülümseyin, olumlu düşünmeye çalışın. Ben nisan ayı itibarıyla bu vakaların azalacağını düşünüyorum, bazı uzmanlarında bu yönde görüşleri var.   Bu süreci film izleyerek geçirmeye çalışan kişiler için ise www.filmlegez.com adresinde birbirinden güzel film ve dizi öneri listesi ayarladık, isteyenler bu listelere göz atabilirler.    
Ekleme Tarihi: 17 Mart 2020 - Salı

Randımansız paranoyak!

Korktuğumuz başımıza geldi ve sonunda corona virüsü ülkemize de geldi. Şuana kadar bu virüse karşı iyi mücadele ve önlem aldığımızı söyleyebiliriz. Yetkililerin onca uyarılarına rağmen maalesef bizim vatandaşlarımız “korona morana hikaye” bana bir şey olmaz mantığıyla hareket ettiğini görüyoruz.

 

Yetkilerin uyarının pek dikkate alınmadığı ve vurdumduymazlık had safha da! Kolonyada ve el yıkamadan başka kişisel bir önlemimiz yok. Tabi ki unutulmaması gereken bir konu daha var. Bu konu ise kuru gıda stoku! Yok, kıtlık olacak, yok sokağa çıkma yasağı olacak, söylentileri çoğu vatandaşı paranoyak hale getirmiş. Tabi ki bu biyolojik bir savaş. Yani bunu 3. Dünya savaşı olarak görebiliriz.

 

Lokantalar haricinde çoğu iş yeri kapatıldı. Yetkililer gerekmedikçe dışarıya çıkmayın uyarılarında bulunuyor. Ama bizim fatura ödemeleri, kredi ödemeleri, bağ-kur, sigorta ödemleri, kira ödemeleri gibi sorumluluklarımız var. Bu ödemleri çalışmadan nasıl ödeyeceğiz? Biz ay sonunu zor getiren bir milletiz. Bir ay çalışmaz isek toparlanmamız çok güç olur!

 

Bu konuda devletimizin vatandaşlara bir kolaylık sağlaması gerekiyor. Bu ödemlerin en az 3 ay ötelenmesi gerekiyor.

 

Kendinize kitap okuma tatili ilan edin!

 

Peki, vatandaşlar evlere tıkılıp ne yapacak? Benim önerim kendinize kitap tatili verin, film tatili verin,  çok fazla TV izleyip olan psikolojinizi de kaybetmeyin. Bol bol vitamin depolayıp, dinlenin. Bence yaz aylarında tatil planı yapacaklarında tatilini öne çekip kendilerine kitap okuma tatili verebilir.

 

Tedbirlerinizi iyi alıp, paranoyak olmamakta fayda var. Evinizi sık sık havalandırın, doğaya çıkın temiz oksijen depolayın. Sosyal medyada gezen saçma sapan video ve belgelere resmi açıklama olmadan hemen inanmayın.  Sosyal medya provokatörlerine prim yaptırmayın.

 

Bizlerin psikolojik savaşa karşı güçlü durarak, ürünleri fahiş fiyatlara satmaya çalışan kişileri de yetkililere ihbar edin. Gülümseyin, olumlu düşünmeye çalışın. Ben nisan ayı itibarıyla bu vakaların azalacağını düşünüyorum, bazı uzmanlarında bu yönde görüşleri var.

 

Bu süreci film izleyerek geçirmeye çalışan kişiler için ise www.filmlegez.com adresinde birbirinden güzel film ve dizi öneri listesi ayarladık, isteyenler bu listelere göz atabilirler.

 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.