Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Onikişubat bisiklet ve yürüyüş parkuru!

Türkiye'nin kesintisiz en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu Onikişubat Belediyesi tarafından 2017 yılının son aylarında hizmete açıldığı günden bu yana 7’den 77’ye tüm vatandaşların uğrak mekanlarından birisi olmayı başarmış durumda.  Zaman zaman eşimle birlikte bizde bu bisiklet parkurunu ve yürüyüş yolunu kullanıyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla toplumun her kesiminden kişiler gerek hafta içi gerek ise hafta sonu yoğun olarak burayı kullanıyor. Burada her çeşit bisiklet bulunuyor, giriş ücretlerinin de makul seviyelerde olduğunu söyleyebilirim. Toplamda 18 Kilometre olan parkurun biz hala sonuna kadar gitmeye cesaret edemedik. Hep bir sonraki sefere gidelim diye kendimizi temkin ediyoruz ama bunun çok faydalı olduğunu söyleyemem. Avşar Mahallesi'ndeki DSİ Kılavuzlu Sulama Kanalı'nın kenarına yapılan yol, bisiklet dışındaki tüm araçlara kapalı. Güvenlik kameralarıyla izlenen tesis zamanında 4 milyon liraya mal edilmiş. Eskiyen, bozulan bisikletler sürekli yenileriyle değiştiriliyor. Burada emeği geçenleri kutluyorum, gerçekten şehre kazandırılan bu değerlerin artarak devam etmesi gerekiyor. Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek ise bu minvalde projelerini devam ettiriyor ama bu yazımda onlara değinmeyeceğim. Bu noktada bisiklet yolunu daha cazip hale getirme adına yetkililere birkaç öneride bulunmak istiyorum. Örneğin parkurun içerisinde vitamin bar gibi noktalar olabilir. Vatandaşları teşvik etme adına zaman zaman yarışlar düzenlenebilir. Parkurun sonuna doğru bir noktada aydınlatma sorunu var o çözülebilir. Parkurun hemen yanından geçen DSİ’nin sulama kanalıyla entegre olarak kayık, kano, deniz bisikleti gibi etkinlikler burada yapılabilir. Yürüyüş yolunun karşısına gelişi güzel araçlarla kişiler geliyor buralarda neler yapıldığı meçhul, emniyet güçlerinin bunu biran önce çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Son olarak ise bu parkura gitmeyi düşünen kişilere ise önerimiz saat 22.00’dan önce parkura giriş yapmalarıdır. Çünkü oradaki bisikletleri 1 saatliğine kiralayabiliyorsunuz. Parkurun ışıkları ise 23.00’da kapatılıyor.
Ekleme Tarihi: 13 Haziran 2022 - Pazartesi

Onikişubat bisiklet ve yürüyüş parkuru!

Türkiye'nin kesintisiz en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu Onikişubat Belediyesi tarafından 2017 yılının son aylarında hizmete açıldığı günden bu yana 7’den 77’ye tüm vatandaşların uğrak mekanlarından birisi olmayı başarmış durumda.

 Zaman zaman eşimle birlikte bizde bu bisiklet parkurunu ve yürüyüş yolunu kullanıyoruz. Gözlemlediğim kadarıyla toplumun her kesiminden kişiler gerek hafta içi gerek ise hafta sonu yoğun olarak burayı kullanıyor.

Burada her çeşit bisiklet bulunuyor, giriş ücretlerinin de makul seviyelerde olduğunu söyleyebilirim. Toplamda 18 Kilometre olan parkurun biz hala sonuna kadar gitmeye cesaret edemedik. Hep bir sonraki sefere gidelim diye kendimizi temkin ediyoruz ama bunun çok faydalı olduğunu söyleyemem.

Avşar Mahallesi'ndeki DSİ Kılavuzlu Sulama Kanalı'nın kenarına yapılan yol, bisiklet dışındaki tüm araçlara kapalı. Güvenlik kameralarıyla izlenen tesis zamanında 4 milyon liraya mal edilmiş. Eskiyen, bozulan bisikletler sürekli yenileriyle değiştiriliyor.

Burada emeği geçenleri kutluyorum, gerçekten şehre kazandırılan bu değerlerin artarak devam etmesi gerekiyor. Onikişubat belediye başkanı Hanefi Mahçiçek ise bu minvalde projelerini devam ettiriyor ama bu yazımda onlara değinmeyeceğim. Bu noktada bisiklet yolunu daha cazip hale getirme adına yetkililere birkaç öneride bulunmak istiyorum.

Örneğin parkurun içerisinde vitamin bar gibi noktalar olabilir. Vatandaşları teşvik etme adına zaman zaman yarışlar düzenlenebilir. Parkurun sonuna doğru bir noktada aydınlatma sorunu var o çözülebilir. Parkurun hemen yanından geçen DSİ’nin sulama kanalıyla entegre olarak kayık, kano, deniz bisikleti gibi etkinlikler burada yapılabilir. Yürüyüş yolunun karşısına gelişi güzel araçlarla kişiler geliyor buralarda neler yapıldığı meçhul, emniyet güçlerinin bunu biran önce çözmesi gerektiğini düşünüyorum. Son olarak ise bu parkura gitmeyi düşünen kişilere ise önerimiz saat 22.00’dan önce parkura giriş yapmalarıdır. Çünkü oradaki bisikletleri 1 saatliğine kiralayabiliyorsunuz. Parkurun ışıkları ise 23.00’da kapatılıyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.