Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

İyi parti’de neler oluyor?

İyi parti’nin kulisleri şehrimizde son aylarda hiç olmadığı kadar hareketli geçiyor. Yaklaşık 4 yıl önce büyük zorluklara rağmen kurulan parti o günden bugüne her yönüyle çok fazla değişti. Hatırlayın kuruluşundan kısa bir süre sonra baskın bir seçimle karşı karşıyaydı. Mevcut şartlarda seçimlere giremiyordu. CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen milletvekillerinin bir grup kurmasıyla seçime katılabilmişlerdi. Ama bu kez farklı, olası bir ilk seçimde ise tüm teşkilatlarıyla yapılanmış bir şekilde girecek. Şehrimizde İYİ partiye genel olarak baktığımızda son dönemlerde revaçta olduğunu görüyoruz. Sürekli bir katılım söz konusu, buda bir hareketlilik getiriyor. Ülke geneline baktığımız zaman ise CHP’den İYİ partiye bir geçişin söz konusu olduğunu görüyoruz. Tabi ki erken seçim olmaz ise Haziran 2023’te genel seçimler var. Muhalefet ise Kasım 2022’de bir erken seçim olacağını ön görüyor ve bu doğrultuda da kulisleri hareketli geçiyor. Tabi ki şimdiden bunları sormak için erken ama insan düşünmeden edemiyor! İyi partide milletvekili a. adayları kim olacak? Parti teşkilatlarında istifalar olacak mı? Baktığımız zaman geçen seçimlerde çok az bir oy ile milletvekili olmayı kaçıran Faruk Atlı’nın yeniden a.adayı olma gibi bir düşüncesinin olduğunu görüyoruz. İl başkanı olan Ahmet Çabukel’inde milletvekili A. Adayı olmayı düşünmesini bilmeyen yoktur sanırım.  Tabi bu onun en doğal hakkı, bu doğrultuda kimsenin olumsuz bir şey diyeceğini düşünmüyorum. Diğer taraftan genel Başkan Meral Akşener’in avukatlarından olan Kahramanmaraşlı merkez disiplin kurulu üyesi Furkan Kamalak’ın da birden bire şehirdeki internet TV kanallarının canlı yayınlarına çıkmaya başladığını görüyoruz. Başkan Çabukel milletvekilliği için il başkanlığından istifa ederse onun yerine il başkanı kim olacak? Onikişubat ilçe başkanı Doğan Murat Kılıç il başkanı olmayı düşünüyor mu, yoksa milletvekili a. Adayı mı olacak? Dulkadiroğlu ilçe başkanı Fatih Öztürk’ün hamleleri ne yönde olacak? Elbistan ilçe başkanı Hüseyin Gül milletvekili a. Adaylığı için görevinden istifa edecek mi? Bu soruların cevabının kısa süre içerisinde netleşeceğini düşünüyorum.  
Ekleme Tarihi: 15 Haziran 2022 - Çarşamba

İyi parti’de neler oluyor?

İyi parti’nin kulisleri şehrimizde son aylarda hiç olmadığı kadar hareketli geçiyor. Yaklaşık 4 yıl önce büyük zorluklara rağmen kurulan parti o günden bugüne her yönüyle çok fazla değişti.

Hatırlayın kuruluşundan kısa bir süre sonra baskın bir seçimle karşı karşıyaydı. Mevcut şartlarda seçimlere giremiyordu. CHP’den istifa ederek İYİ partiye geçen milletvekillerinin bir grup kurmasıyla seçime katılabilmişlerdi.

Ama bu kez farklı, olası bir ilk seçimde ise tüm teşkilatlarıyla yapılanmış bir şekilde girecek. Şehrimizde İYİ partiye genel olarak baktığımızda son dönemlerde revaçta olduğunu görüyoruz. Sürekli bir katılım söz konusu, buda bir hareketlilik getiriyor.

Ülke geneline baktığımız zaman ise CHP’den İYİ partiye bir geçişin söz konusu olduğunu görüyoruz. Tabi ki erken seçim olmaz ise Haziran 2023’te genel seçimler var. Muhalefet ise Kasım 2022’de bir erken seçim olacağını ön görüyor ve bu doğrultuda da kulisleri hareketli geçiyor.

Tabi ki şimdiden bunları sormak için erken ama insan düşünmeden edemiyor! İyi partide milletvekili a. adayları kim olacak? Parti teşkilatlarında istifalar olacak mı?

Baktığımız zaman geçen seçimlerde çok az bir oy ile milletvekili olmayı kaçıran Faruk Atlı’nın yeniden a.adayı olma gibi bir düşüncesinin olduğunu görüyoruz. İl başkanı olan Ahmet Çabukel’inde milletvekili A. Adayı olmayı düşünmesini bilmeyen yoktur sanırım.  Tabi bu onun en doğal hakkı, bu doğrultuda kimsenin olumsuz bir şey diyeceğini düşünmüyorum.

Diğer taraftan genel Başkan Meral Akşener’in avukatlarından olan Kahramanmaraşlı merkez disiplin kurulu üyesi Furkan Kamalak’ın da birden bire şehirdeki internet TV kanallarının canlı yayınlarına çıkmaya başladığını görüyoruz.

Başkan Çabukel milletvekilliği için il başkanlığından istifa ederse onun yerine il başkanı kim olacak?

Onikişubat ilçe başkanı Doğan Murat Kılıç il başkanı olmayı düşünüyor mu, yoksa milletvekili a. Adayı mı olacak?

Dulkadiroğlu ilçe başkanı Fatih Öztürk’ün hamleleri ne yönde olacak?

Elbistan ilçe başkanı Hüseyin Gül milletvekili a. Adaylığı için görevinden istifa edecek mi?

Bu soruların cevabının kısa süre içerisinde netleşeceğini düşünüyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.