Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Enver Gökşen Neden Görevden Alındı?

Hani bir söz vardır ya “gün geçmiyor ki” diye başlayan ha işte biz şehir olarak bu cümleyi artık sık sık kurmaya başladık.  Son günlerde şehrimizde hiç alışkın olmadığımız şeylerin yaşandığına şahit oluyoruz. Şaşırtıcı, tuhaf ve hayret verici…   Geçtiğimiz hafta sessiz sedasız Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Türkoğlu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan görevden alındı. Gerçekten Maraş kamuoyu olarak bizler özellikle Enver Gökşen’n görevden alınmasına bir anlam veremedik. Çünkü Gökşen görevini başarılı bir şekilde yürütüyor, klasik müdürlük anlayışından öte samimi ve iş bitiriciliğiyle dikkat çekiyordu. Gerçekten Onikişubat gibi metropol bir ilçede görev yapmak zordur. Her yıl nüfus katlanarak devam eder. İlçedir ama nüfusu 10’un üzerindeki ilin nüfusundan fazladır.  Geçmiş yüzyıllara olduğu gibi günümüzde de herkesi memnun etmek çok zordur, hatta imkansızdır. O açıdan bir kişi değerlendirirken eksisine ve artısına bakmak lazım. Bana göre bir insanın artısı fazla ise o makul insandır. Bazı olaylarda fevri hareketlerde bulunup şehrin kaderiyle de oynamamak gerekiyor.    *** Değerli yetkililerimiz elbette ki ince eleyip sık dokuyarak şehir adına taraflı bir şekilde kararlarını vermişlerdir. Eminiz ki bu bir güçler savaşı değildir. Ya da bazı beyaz yakalıların art niyetli tutumlarının sonucu ortaya çıkan bir eylem değildir. Şayet o konum bazı kişilerin keyfine bırakılmayacak kadar değerlidir.    Tabi ki bir hatası olmuşsa bunun sonucuna katlanmalıdır. Ama Enver beyin tek suçu Kahramanmaraşlı oluşu olmamalıdır. Ya da Andırın doğumlu oluşu hiç olmamalıdır. Onikişubat’ın son yıllardaki eğitim seviyesine baktığımızda her yıl bir iki puan artığını görüyoruz. Yani ortada bir başarısızlık yok. Gördüğümüz kadarıyla ortada İlçedeki velilerden, muhtardan, okul müdürlerinden ve siyasilerden hiçbir şekilde bir beğenmeme de söz konusu değil. Orta da bir şey varsa onunda başarı olduğunu görüyoruz. Yani bir kişinin de tek suçu başarılı olmak olmamalıdır.    Enver Bey gerçekten şehir için bir değerdir. O yüzden bazı çakalların önüne yem olarak atılmamalıdır. İlçeye vermiş olduğu 6 yıl hizmetin yanında devlete vermiş olduğu 30 yıl hizmet biranda göz ardı edilmemesi gerekiyordu. Ama olanlar oldu. Hatice’ye değil neticeye bakmak gerekiyor. Dediğim gibi elbette ki yetkililer daha iyisini bilip düşünüyorlardır. Ama ben bu kararı şehir için bir eksi olarak görüyorum. Çünkü bir Enver Gökşen kolay yetişmiyor!   
Ekleme Tarihi: 14 Ekim 2019 - Pazartesi

Enver Gökşen Neden Görevden Alındı?

Hani bir söz vardır ya “gün geçmiyor ki” diye başlayan ha işte biz şehir olarak bu cümleyi artık sık sık kurmaya başladık.  Son günlerde şehrimizde hiç alışkın olmadığımız şeylerin yaşandığına şahit oluyoruz. Şaşırtıcı, tuhaf ve hayret verici…

 


Geçtiğimiz hafta sessiz sedasız Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen ve Türkoğlu ilçe Milli Eğitim Müdürü Hacı Bozdoğan görevden alındı. Gerçekten Maraş kamuoyu olarak bizler özellikle Enver Gökşen’n görevden alınmasına bir anlam veremedik. Çünkü Gökşen görevini başarılı bir şekilde yürütüyor, klasik müdürlük anlayışından öte samimi ve iş bitiriciliğiyle dikkat çekiyordu. Gerçekten Onikişubat gibi metropol bir ilçede görev yapmak zordur. Her yıl nüfus katlanarak devam eder. İlçedir ama nüfusu 10’un üzerindeki ilin nüfusundan fazladır.  Geçmiş yüzyıllara olduğu gibi günümüzde de herkesi memnun etmek çok zordur, hatta imkansızdır. O açıdan bir kişi değerlendirirken eksisine ve artısına bakmak lazım. Bana göre bir insanın artısı fazla ise o makul insandır. Bazı olaylarda fevri hareketlerde bulunup şehrin kaderiyle de oynamamak gerekiyor. 

 


***


Değerli yetkililerimiz elbette ki ince eleyip sık dokuyarak şehir adına taraflı bir şekilde kararlarını vermişlerdir. Eminiz ki bu bir güçler savaşı değildir. Ya da bazı beyaz yakalıların art niyetli tutumlarının sonucu ortaya çıkan bir eylem değildir. Şayet o konum bazı kişilerin keyfine bırakılmayacak kadar değerlidir. 

 


Tabi ki bir hatası olmuşsa bunun sonucuna katlanmalıdır. Ama Enver beyin tek suçu Kahramanmaraşlı oluşu olmamalıdır. Ya da Andırın doğumlu oluşu hiç olmamalıdır. Onikişubat’ın son yıllardaki eğitim seviyesine baktığımızda her yıl bir iki puan artığını görüyoruz. Yani ortada bir başarısızlık yok. Gördüğümüz kadarıyla ortada İlçedeki velilerden, muhtardan, okul müdürlerinden ve siyasilerden hiçbir şekilde bir beğenmeme de söz konusu değil. Orta da bir şey varsa onunda başarı olduğunu görüyoruz. Yani bir kişinin de tek suçu başarılı olmak olmamalıdır. 

 


Enver Bey gerçekten şehir için bir değerdir. O yüzden bazı çakalların önüne yem olarak atılmamalıdır. İlçeye vermiş olduğu 6 yıl hizmetin yanında devlete vermiş olduğu 30 yıl hizmet biranda göz ardı edilmemesi gerekiyordu. Ama olanlar oldu. Hatice’ye değil neticeye bakmak gerekiyor. Dediğim gibi elbette ki yetkililer daha iyisini bilip düşünüyorlardır. Ama ben bu kararı şehir için bir eksi olarak görüyorum. Çünkü bir Enver Gökşen kolay yetişmiyor! 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.