Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Rant Çöplüğü!

Bir tarafta açlık, yoksulluk diğer tarafta rant ve rantçık. Soruyorum size sadece kendine ve yandaşlarına rant sağlayandan vatandaşa bir fayda olur mu?  Vatandaşın sırtından kene gibi beslenip yine vatandaşa sırtını dönene... Belediyeleri referans çöplüğüne döndürenlere... Depremi fırsat bilip kasasını dolduran sözde esnaf temsilcilerine... Kurumlarda bir apartman yöneticisi kadar forsu olmayanlara... *** Malesef günümüzde rantın açmayacağı kapı kalmadı. Toplumun herkesiminin iliklerine kadar rant işlendi. Herkes çalabildiği kadarını almayı kendisine hak görür hale geldi. Ve kurumlar öyle referans çöplüğüne döndü ki liyaket hak getire! Bırakın iş yaptıracak elemanı yerlere paspas attıracak elemanda sıkıtı yaşanır hale geldi. Tabi referans bu masa başı iş istiyor. Ağır işlerde çalışmak istemiyor. Mesai bittiğinde telefonlara bile çıkmıyor. Çünkü bir aidiyeti yok. nasıl olsa referans olduğu kişi her şeyi hallediyor. Kurumlardaki çalışanlara baktığınızda herkes kendine özgü hür general. Söz geçiremiyorsun, iş yaptıramıyorsun! Kendi çalışmadığı gibi çalışanında şevkini kırıyor. Çünkü asalak gibi yaşamayı kendine prensip edinimiş. Hak etmeği koltukta tüm nimetleri dibine kadar kullanıyor. İşler tersine gittiğinde ise gemiyi ilk terk eden onlar oluyor. Tabii burada referans olmayı meslek haline giren kişilere dikkat etmekte fayda var.  *** Kahramanmaraş'taki bazı STK ve esnaf temsilcileri sıkı bir şekilde denetlenmelidir. Deprem sürecinde gelen yardımları nasıl kullandılar? Hangi depolarda saklayıp çürümeye terkettiler? Yardım kolileri şehir dışında kime veya kimlere satıldı? Zor günlerde  hayatta kalmaya çalışan esnafların  hakkına kimler vampir gibi çöreklendi? Kamuoyunun bilmesi gerekiyor. *** Kurumların içi boşaltıldığı gibi korkak beceriksiz yöneticiler türemeye başladı. Kendi memurundan korkup işe gidemeyen amir olur mu? Oluyor malesef bazı kurumlarda yöneticilerin forsu apartman yöneticisi kadar etmiyor...  
Ekleme Tarihi: 28 Ağustos 2024 - Çarşamba

Rant Çöplüğü!

Bir tarafta açlık, yoksulluk diğer tarafta rant ve rantçık. Soruyorum size sadece kendine ve yandaşlarına rant sağlayandan vatandaşa bir fayda olur mu? 

Vatandaşın sırtından kene gibi beslenip yine vatandaşa sırtını dönene...

Belediyeleri referans çöplüğüne döndürenlere...

Depremi fırsat bilip kasasını dolduran sözde esnaf temsilcilerine...

Kurumlarda bir apartman yöneticisi kadar forsu olmayanlara...

***
Malesef günümüzde rantın açmayacağı kapı kalmadı. Toplumun herkesiminin iliklerine kadar rant işlendi. Herkes çalabildiği kadarını almayı kendisine hak görür hale geldi.

Ve kurumlar öyle referans çöplüğüne döndü ki liyaket hak getire! Bırakın iş yaptıracak elemanı yerlere paspas attıracak elemanda sıkıtı yaşanır hale geldi. Tabi referans bu masa başı iş istiyor.

Ağır işlerde çalışmak istemiyor. Mesai bittiğinde telefonlara bile çıkmıyor. Çünkü bir aidiyeti yok. nasıl olsa referans olduğu kişi her şeyi hallediyor.

Kurumlardaki çalışanlara baktığınızda herkes kendine özgü hür general. Söz geçiremiyorsun, iş yaptıramıyorsun! Kendi çalışmadığı gibi çalışanında şevkini kırıyor.

Çünkü asalak gibi yaşamayı kendine prensip edinimiş. Hak etmeği koltukta tüm nimetleri dibine kadar kullanıyor. İşler tersine gittiğinde ise gemiyi ilk terk eden onlar oluyor. Tabii burada referans olmayı meslek haline giren kişilere dikkat etmekte fayda var. 

***
Kahramanmaraş'taki bazı STK ve esnaf temsilcileri sıkı bir şekilde denetlenmelidir. Deprem sürecinde gelen yardımları nasıl kullandılar?

Hangi depolarda saklayıp çürümeye terkettiler? Yardım kolileri şehir dışında kime veya kimlere satıldı?

Zor günlerde  hayatta kalmaya çalışan esnafların  hakkına kimler vampir gibi çöreklendi? Kamuoyunun bilmesi gerekiyor.

***
Kurumların içi boşaltıldığı gibi korkak beceriksiz yöneticiler türemeye başladı. Kendi memurundan korkup işe gidemeyen amir olur mu? Oluyor malesef bazı kurumlarda yöneticilerin forsu apartman yöneticisi kadar etmiyor...

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.