Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Var olma savaşı!

Ülkemizde corona salgını görülmeden önce nede büyük dertlerimiz vardı, öyle değil mi? İlk hatırladığım kadarıyla, hastanelerde yoğunluktan randevular 2-3 ay sonrasına veriliyordu. Sahi ne oldu onca hastaya?   Pandemiden önce dolarla yatıp dolarla kalkıyorduk. Dolar şimdi 7 TL’nin üzerine çıktı, bu kimin umurunda?  Ekonomi bakanını eleştiriyorduk ve siyasilerin boş söylemleri gündemi uzunca meşgul ediyordu. O onu dedi bu bunu söyledi diye günlerimiz geçiyordu.   Şehrimizde siyasi partiler içinde kısır çekişme vardı. Bazı belediyelerin basiretsizliğinden dert yanıyorduk.  Bu süreçten önce bazı partiler kongrelerini yaptı, büyük kurultayı bekliyordu. Bazı partiler ise yeni yeni başlamıştı. Bu süreçte kongrelerini yapan partiler karlı çıktı. Diğer partilerinde Allah yardımcısı olsun. Çünkü pandemiden sonra geçim sıkıntısı artacağı için bu sıkıntıyla siyaset yapılacağını sanmıyorum.    Toplumun her kesiminin ekonomik sorunu var. Bu süreçte her şeyi bıraktık ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Adeta ayakta kalalım da ne olursa olsun modunda var olma savaşı veriyoruz. Sesimizi en yakınımız bile duymuyor, çünkü onunda bizden farkı yok! İnsanlar evlerinde korku ve panik içerisinde sürecin geçmesi bekliyor. Corona’ya yakalanmazsak da psikolojik olarak iyi durumda değiliz. Delirmesek de ona yakın bir şey olduk.  Pandemiden sonra psikologların, avukatların, berber ve kuaförlerin uzun mesai yapacağı aşikar.   Tabi ki pandemi esnaflarımızı da ciddi oranda etkiledi. Çoğu iş yeri kapalı, olmayan parayla hayatta kalmaya çalışıyor. Bu süreçte ayakta kalan esnafın bir daha kolay kolay yıkılacağını sanmıyorum. Ve pandemiden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Yeni bir dünya düzeni bizi bekliyor. İnsanlara karşı daha mesafeli olup ve daha fazla internetten alışverişlere yöneleceğiz. Ve daha neler neler…   Bakan parti kursa iyi oy toplar!    Bu süreç ülkemizde gerçekten çok iyi bir şekilde yürütülüyor. Sağlık bakanına güven şuanda üst seviyede, parti kursa yüzde 10’luk bir oy potansiyeli olur belki de. Ak Parti’den ayrılıp parti kuranlar ise şuanda salgına yenik düşmüş gibi görünüyor.  Çünkü Ak Parti hükümeti bu süreçten güçlü çıkacağı için bu partilerin fazla şans tanınmıyor. Onları işleri hiçte kolay olmayacak.   El uzatmak yerine toprak atıyorlar!   Herkesim de olduğu gibi basın sektörü de zor süreçten geçiyor. Özellikle bu süreçte basının sahipsizliği açık bir şekilde görülüyor. Çünkü herkes bırakın yardımı, üzerinize toprak atma derdinde! Tabi zor zamanlarda yapılan yardımlar unutulmaz. Bizlerde bu zor süreçte yanımızda olan ve olmayan kişileri unutmayacağız!
Ekleme Tarihi: 02 Mayıs 2020 - Cumartesi

Var olma savaşı!

Ülkemizde corona salgını görülmeden önce nede büyük dertlerimiz vardı, öyle değil mi? İlk hatırladığım kadarıyla, hastanelerde yoğunluktan randevular 2-3 ay sonrasına veriliyordu. Sahi ne oldu onca hastaya?

 

Pandemiden önce dolarla yatıp dolarla kalkıyorduk. Dolar şimdi 7 TL’nin üzerine çıktı, bu kimin umurunda?  Ekonomi bakanını eleştiriyorduk ve siyasilerin boş söylemleri gündemi uzunca meşgul ediyordu. O onu dedi bu bunu söyledi diye günlerimiz geçiyordu.

 

Şehrimizde siyasi partiler içinde kısır çekişme vardı. Bazı belediyelerin basiretsizliğinden dert yanıyorduk.  Bu süreçten önce bazı partiler kongrelerini yaptı, büyük kurultayı bekliyordu. Bazı partiler ise yeni yeni başlamıştı. Bu süreçte kongrelerini yapan partiler karlı çıktı. Diğer partilerinde Allah yardımcısı olsun. Çünkü pandemiden sonra geçim sıkıntısı artacağı için bu sıkıntıyla siyaset yapılacağını sanmıyorum.

 

 Toplumun her kesiminin ekonomik sorunu var. Bu süreçte her şeyi bıraktık ve hayatta kalmaya çalışıyoruz. Adeta ayakta kalalım da ne olursa olsun modunda var olma savaşı veriyoruz. Sesimizi en yakınımız bile duymuyor, çünkü onunda bizden farkı yok! İnsanlar evlerinde korku ve panik içerisinde sürecin geçmesi bekliyor. Corona’ya yakalanmazsak da psikolojik olarak iyi durumda değiliz. Delirmesek de ona yakın bir şey olduk.  Pandemiden sonra psikologların, avukatların, berber ve kuaförlerin uzun mesai yapacağı aşikar.

 

Tabi ki pandemi esnaflarımızı da ciddi oranda etkiledi. Çoğu iş yeri kapalı, olmayan parayla hayatta kalmaya çalışıyor. Bu süreçte ayakta kalan esnafın bir daha kolay kolay yıkılacağını sanmıyorum. Ve pandemiden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağı kesin. Yeni bir dünya düzeni bizi bekliyor. İnsanlara karşı daha mesafeli olup ve daha fazla internetten alışverişlere yöneleceğiz. Ve daha neler neler…

 

Bakan parti kursa iyi oy toplar!

 

 Bu süreç ülkemizde gerçekten çok iyi bir şekilde yürütülüyor. Sağlık bakanına güven şuanda üst seviyede, parti kursa yüzde 10’luk bir oy potansiyeli olur belki de. Ak Parti’den ayrılıp parti kuranlar ise şuanda salgına yenik düşmüş gibi görünüyor.  Çünkü Ak Parti hükümeti bu süreçten güçlü çıkacağı için bu partilerin fazla şans tanınmıyor. Onları işleri hiçte kolay olmayacak.

 

El uzatmak yerine toprak atıyorlar!

 

Herkesim de olduğu gibi basın sektörü de zor süreçten geçiyor. Özellikle bu süreçte basının sahipsizliği açık bir şekilde görülüyor. Çünkü herkes bırakın yardımı, üzerinize toprak atma derdinde! Tabi zor zamanlarda yapılan yardımlar unutulmaz. Bizlerde bu zor süreçte yanımızda olan ve olmayan kişileri unutmayacağız!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.