Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Deva’da muhalefet kazan mı kaldırdı?

Deva partisi Kahramanmaraş il kongresi genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla 13 Temmuz Salı günü yapılması planlanıyor. Planlanıyor planlanmasına ama kongre öncesi ortalıkta bir takım söylentiler var. Bu söylentilerden bir tanesi mevcut il başkanı İrfan Karatutlu’ya muhalefet olan kişilerin bir hareketlilik içerisinde oldukları. Kongrede başkan adayı mı çıkaracaklar bilinmez ama benim edindiğim bilgiye göre kongrede mevcut başkanın aday gösterilmemesi için bir çaba içerisindeler. Bu istediklerini ne kadar gerçekleştirecekler kongre sürecinde göreceğiz.   Bizde kongre öncesi başkan bey ile bir röportaj gerçekleştirdik. Karatutlu kongrede il yönetiminin değişeceği yönünde sinyaller verdi. Kongre yapılacak yer ile ilgili bir takım sorunlar yaşanmış. Bazı kurum ve kuruluşlar kongre için salon vermek istememiş. Bu konuda Karatutlu, bu devranın böyle gitmeyeceğini söylüyor.   Sizlerle Karatutlu’nun kongre hakkındaki açıklamasından dikkat çeken bir bölümü paylaşmak istiyorum. “Yönetim kurulu üyelerimizin bir kısmı çeşitli nedenlerle uzak kaldılar. Kongrede yönetim ekibimizde bir revizyon olacak. 5 ilçemiz kongresini tamamladı, 3 ilçemizin kongre sürecindeyiz, diğer 3 ilçemizin ise yönetim kurulu oluşturma safhasındayız. Kongremiz bittikten sonra büyük bir hızla tekrar sahalara ineceğiz. Saha çalışmasını halkla birlikte devam edeceğiz. Özellikle yerel sorunlar ile ilgileneceğiz. Kahramanmaraş'ta esnafının sorunları ile ilgili çalışmaları yapacağız.”   Aslında bu açıklama bizlere çok şeyi açıklıyor. Karatutlu İl başkanı olarak atanmasının ardından neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçti. Yeni oluşumlar zordur elbette ama 1 yılda teşkilatın yapılanması için çok uzun bir süredir. Bu süreçte 11 ilçeden sadece 5 ilçenin kongresinin yapılması partilileri memnun etmemiş gibi görünüyor. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğinden dert yanıyorlar. Yeni kurulan bir partinin tanıtımı için sürekli sahada olması gerekirken, bunun ihmal edildiği düşünülüyor. Bu konuda ise başkan bey kongre sonrasını işaret ediyor. İstenildiğinde bahane çok olur ama mutlaka bunun bir açıklaması İrfan Başkanda vardır. Tabi ki başkanı değerlendirecek olan partililer. Kongre sürecinde bakalım daha ne gibi gelişmeler olacak hep beraber göreceğiz. 
Ekleme Tarihi: 03 Temmuz 2021 - Cumartesi

Deva’da muhalefet kazan mı kaldırdı?

Deva partisi Kahramanmaraş il kongresi genel Başkan Ali Babacan’ın katılımıyla 13 Temmuz Salı günü yapılması planlanıyor. Planlanıyor planlanmasına ama kongre öncesi ortalıkta bir takım söylentiler var. Bu söylentilerden bir tanesi mevcut il başkanı İrfan Karatutlu’ya muhalefet olan kişilerin bir hareketlilik içerisinde oldukları. Kongrede başkan adayı mı çıkaracaklar bilinmez ama benim edindiğim bilgiye göre kongrede mevcut başkanın aday gösterilmemesi için bir çaba içerisindeler. Bu istediklerini ne kadar gerçekleştirecekler kongre sürecinde göreceğiz.

 

Bizde kongre öncesi başkan bey ile bir röportaj gerçekleştirdik. Karatutlu kongrede il yönetiminin değişeceği yönünde sinyaller verdi. Kongre yapılacak yer ile ilgili bir takım sorunlar yaşanmış. Bazı kurum ve kuruluşlar kongre için salon vermek istememiş. Bu konuda Karatutlu, bu devranın böyle gitmeyeceğini söylüyor.

 

Sizlerle Karatutlu’nun kongre hakkındaki açıklamasından dikkat çeken bir bölümü paylaşmak istiyorum. “Yönetim kurulu üyelerimizin bir kısmı çeşitli nedenlerle uzak kaldılar. Kongrede yönetim ekibimizde bir revizyon olacak. 5 ilçemiz kongresini tamamladı, 3 ilçemizin kongre sürecindeyiz, diğer 3 ilçemizin ise yönetim kurulu oluşturma safhasındayız. Kongremiz bittikten sonra büyük bir hızla tekrar sahalara ineceğiz. Saha çalışmasını halkla birlikte devam edeceğiz. Özellikle yerel sorunlar ile ilgileneceğiz. Kahramanmaraş'ta esnafının sorunları ile ilgili çalışmaları yapacağız.”

 

Aslında bu açıklama bizlere çok şeyi açıklıyor. Karatutlu İl başkanı olarak atanmasının ardından neredeyse 1 yıl gibi bir süre geçti. Yeni oluşumlar zordur elbette ama 1 yılda teşkilatın yapılanması için çok uzun bir süredir. Bu süreçte 11 ilçeden sadece 5 ilçenin kongresinin yapılması partilileri memnun etmemiş gibi görünüyor. Çalışmaların çok yavaş ilerlediğinden dert yanıyorlar. Yeni kurulan bir partinin tanıtımı için sürekli sahada olması gerekirken, bunun ihmal edildiği düşünülüyor. Bu konuda ise başkan bey kongre sonrasını işaret ediyor. İstenildiğinde bahane çok olur ama mutlaka bunun bir açıklaması İrfan Başkanda vardır. Tabi ki başkanı değerlendirecek olan partililer. Kongre sürecinde bakalım daha ne gibi gelişmeler olacak hep beraber göreceğiz. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.