Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

2022 yılı büyükşehir için yatırım yılı olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz gün meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2019 yılından başlayan ve 2022 yılını da kapsayan bir sunum yaptı.  Sunum bizim açımızdan normalden fazla uzun sürse de Başkan Güngör yaptıklarını ve yapacaklarını paylaştı. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir belediyesi son 3 yılda 1 milyar TL yatırım yapmış. 2022 yılında ise 1 milyar 250 milyon TL’lik bir yatırım öngörülüyor. Buradan anlayacağımız üzere 2022 yılı yatırım yılı olacak. Programda dikkatimi çeken ve sizlerinde ilginizi çekebilecek konuları ele almak istedim.   Özel İdare İş Merkezi, fonksiyonel olmaması sebebiyle yıkılıyor. Açıkçası ben buranın yıkılması taraftarı değildim. Belediye buradan 6,6 Milyon TL bütçe sağlayacak. Buraya yapılacak projeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Sarayaltı yolu projesinin yüzde 70’e yakın bir kısmı kamulaştırılmış. Burası tamamlandığında Trabzon caddesinin trafik yoğunluğu hafiflemiş olacak.  Tekke Kentsel Dönüşümü için Saçaklızade ve Kurtlar’da sosyal donatıları olan nitelikli konutlar, Mart ayında teslim edilmeye başlanacak. İmran Kılıç köprüsü ve bağlantı yolu daha fonksiyonel bir hal alacak. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte önsen bölgesi yeni yerleşim yeri olmaya aday gibi görünüyor.  Teyfik kadıoğlu köprülü kavşak projesi 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Şehre yapılacak yeni spor tesisiyle birlikte 12 Şubat stadyumunun bulunduğu alana ne yapılacağını ise merak ediyoruz. Binevler, Üngüt arası daha prestijli hale getirilecek. Çevre yolları tamamlanarak buradaki trafik yoğunluğu azaltılacak. Ne zaman açılacağı merak edilen şehirlerarası otobüs terminali bir ay içinde hizmete açılacak. 120 dönümlük alan üzerine spor kompleksi yapılacak. Kılavuzlu millet bahçesi projesi yakın bir süre içerisinde tamamlanacak. Yedikuyular’a bu yıl 500 bin ziyaretçi bekleniyor. Buraya 2 yeni otel yapılacak ve bungalov ev sayısı arttırılacak.  Ali kayası cam seyir terası projesi bu yıl içerisinde tamamlanılması planlanıyor. Bu projenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum.  Fırnız ise baştan sona büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenecek. Daha modern bir yapıya kavuşacak. Şehre kazandırılacak güzel çalışmalar var. Biliyoruz bu şehre ne kadar proje kazandırılsa azdır. Başkan Güngör ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.
Ekleme Tarihi: 13 Ocak 2022 - Perşembe

2022 yılı büyükşehir için yatırım yılı olacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, geçtiğimiz gün meclis toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2019 yılından başlayan ve 2022 yılını da kapsayan bir sunum yaptı. 

Sunum bizim açımızdan normalden fazla uzun sürse de Başkan Güngör yaptıklarını ve yapacaklarını paylaştı. Verimli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. Büyükşehir belediyesi son 3 yılda 1 milyar TL yatırım yapmış. 2022 yılında ise 1 milyar 250 milyon TL’lik bir yatırım öngörülüyor. Buradan anlayacağımız üzere 2022 yılı yatırım yılı olacak.

Programda dikkatimi çeken ve sizlerinde ilginizi çekebilecek konuları ele almak istedim.  


Özel İdare İş Merkezi, fonksiyonel olmaması sebebiyle yıkılıyor. Açıkçası ben buranın yıkılması taraftarı değildim. Belediye buradan 6,6 Milyon TL bütçe sağlayacak. Buraya yapılacak projeyi sabırsızlıkla bekliyoruz.

Sarayaltı yolu projesinin yüzde 70’e yakın bir kısmı kamulaştırılmış. Burası tamamlandığında Trabzon caddesinin trafik yoğunluğu hafiflemiş olacak. 

Tekke Kentsel Dönüşümü için Saçaklızade ve Kurtlar’da sosyal donatıları olan nitelikli konutlar, Mart ayında teslim edilmeye başlanacak.

İmran Kılıç köprüsü ve bağlantı yolu daha fonksiyonel bir hal alacak. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte önsen bölgesi yeni yerleşim yeri olmaya aday gibi görünüyor. 

Teyfik kadıoğlu köprülü kavşak projesi 2022 yılı içerisinde tamamlanacak. Şehre yapılacak yeni spor tesisiyle birlikte 12 Şubat stadyumunun bulunduğu alana ne yapılacağını ise merak ediyoruz.

Binevler, Üngüt arası daha prestijli hale getirilecek. Çevre yolları tamamlanarak buradaki trafik yoğunluğu azaltılacak.

Ne zaman açılacağı merak edilen şehirlerarası otobüs terminali bir ay içinde hizmete açılacak.

120 dönümlük alan üzerine spor kompleksi yapılacak.

Kılavuzlu millet bahçesi projesi yakın bir süre içerisinde tamamlanacak.

Yedikuyular’a bu yıl 500 bin ziyaretçi bekleniyor. Buraya 2 yeni otel yapılacak ve bungalov ev sayısı arttırılacak. 

Ali kayası cam seyir terası projesi bu yıl içerisinde tamamlanılması planlanıyor. Bu projenin bitmesini sabırsızlıkla bekliyorum. 

Fırnız ise baştan sona büyükşehir belediyesi tarafından düzenlenecek. Daha modern bir yapıya kavuşacak.

Şehre kazandırılacak güzel çalışmalar var. Biliyoruz bu şehre ne kadar proje kazandırılsa azdır. Başkan Güngör ve ekibine emeklerinden dolayı teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.