Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kendinizi değiştirmeden hiç bir şey değiştiremezsiniz!

Geçtiğimiz hafta Akdeniz gazeteciler cemiyeti olarak KMTSO Başkan yardımcısı ve Çabasan yönetim kurulu başkanı Şahin Balcıoğlu ile bir araya geldik. Sayın Balcıoğlu her şeyin başının sevgi olduğunu bize bir kez daha hatırlattı.  Şahin Balcıoğlu zaman zaman davet edildiği programlarda “sevgi” üzerine konuşmalar yapıyor. Programlarda ise farklı bir dil kullanmayı tercih ediyor.   Onun konuşmasını dinleyen sıkılmadan, pür dikkat programın sonunun gelmesini istemiyor. O naif diliyle adeta programa katılanları etkisi altına alıyor. Bizlerde pür dikkat konuşmasını dinledik. Gayet etkili bir konuşma yaptı. Bu konuşmadan bazı dikkat çeken cümlelerini aklımda kaldığı kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.   “Sevgiyi gerçek anlamda yaşamak lazım. Bizler almadan vermeyi öğrenmeliyiz. Kazanç elde etmek o kadar kolay ki; o kapıda sizin elde etmenizi bekliyor. Onu elde etmek gerçekten çok kolay. Sinema bir tapınaktır, insanlar oraya tapınmak için gidiyorlar. Osmanlıyı Osmanlı yapan ise sevgidir. Bizler sevmeyi unuttuğumuz gibi sevilmek istiyoruz. Bencil davranıyoruz. Keşke dememek için insanlara sevdiğinizi biran önce söyleyin. Unutmayın siz değişmeden dünya değişmeyecektir.”   Balcıoğlu’nun cemiyet üyelerimize yapmış olduğu bu güzel konuşmadan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.   Bir kez daha utandık!   Diğer taraftan geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’nin en büyük yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali Anatolia Gurme Fest KAFUM’da açıldı. Açıldı açılmasına ama açılışta şehir protokolünden kimsenin olmayışı bizleri ziyadesiyle üzdü. Açılışın kurdelesini esnaflar ve bazı gazeteci arkadaşlar kesti. Ne yazık i; Şehir adına hiçbir yetkili orada değildi! 81 ilden esnaflar buraya gelip ürünlerini sergiliyorlar ama biz iki adım atıp şehrin tanıtımına katkı sağlayacak festivale o ya da bu sebepten dolayı katılmıyoruz. Sonrada diyoruz ki; şehrin tanıtımı yeteri kadar yapılmıyor. Biz elimizi taşın altına koymadığımız sürece değişen hiçbir şey olmaz. Bir şeylerin değişmesi istiyorsak önce bizlerin değişmesi gerekiyor. Bir zihin değişikliğine ihtiyaç var. Gerçekten sormadan edemiyoruz.   Festivale belediyeleri temsilen neden birileri katılmadı?   Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan şehrin siyasileri neden orada değildi?   Kültür ve Turizm müdürü bu tür festivallere katılmayacaksa ne iş yapar? Şehir dışında düzenlenen bazı festival ve Fuar’a katılıyor ama iki adımlık yere katılmıyor!   Protokol festivale davet mi edilmedi, yoksa gelmek mi istemediler?   Maraş lobisi yoksa yine mi iş başında?
Ekleme Tarihi: 22 Şubat 2020 - Cumartesi

Kendinizi değiştirmeden hiç bir şey değiştiremezsiniz!

Geçtiğimiz hafta Akdeniz gazeteciler cemiyeti olarak KMTSO Başkan yardımcısı ve Çabasan yönetim kurulu başkanı Şahin Balcıoğlu ile bir araya geldik. Sayın Balcıoğlu her şeyin başının sevgi olduğunu bize bir kez daha hatırlattı.  Şahin Balcıoğlu zaman zaman davet edildiği programlarda “sevgi” üzerine konuşmalar yapıyor. Programlarda ise farklı bir dil kullanmayı tercih ediyor.

 

Onun konuşmasını dinleyen sıkılmadan, pür dikkat programın sonunun gelmesini istemiyor. O naif diliyle adeta programa katılanları etkisi altına alıyor. Bizlerde pür dikkat konuşmasını dinledik. Gayet etkili bir konuşma yaptı. Bu konuşmadan bazı dikkat çeken cümlelerini aklımda kaldığı kadarıyla sizlerle paylaşmak istiyorum.

 

“Sevgiyi gerçek anlamda yaşamak lazım. Bizler almadan vermeyi öğrenmeliyiz. Kazanç elde etmek o kadar kolay ki; o kapıda sizin elde etmenizi bekliyor. Onu elde etmek gerçekten çok kolay. Sinema bir tapınaktır, insanlar oraya tapınmak için gidiyorlar. Osmanlıyı Osmanlı yapan ise sevgidir. Bizler sevmeyi unuttuğumuz gibi sevilmek istiyoruz. Bencil davranıyoruz. Keşke dememek için insanlara sevdiğinizi biran önce söyleyin. Unutmayın siz değişmeden dünya değişmeyecektir.”

 

Balcıoğlu’nun cemiyet üyelerimize yapmış olduğu bu güzel konuşmadan dolayı kendilerine bir kez daha teşekkür ediyoruz.

 

Bir kez daha utandık!

 

Diğer taraftan geçtiğimiz Cuma günü Türkiye’nin en büyük yöresel ürünler ve hediyelik eşya festivali Anatolia Gurme Fest KAFUM’da açıldı. Açıldı açılmasına ama açılışta şehir protokolünden kimsenin olmayışı bizleri ziyadesiyle üzdü. Açılışın kurdelesini esnaflar ve bazı gazeteci arkadaşlar kesti. Ne yazık i; Şehir adına hiçbir yetkili orada değildi! 81 ilden esnaflar buraya gelip ürünlerini sergiliyorlar ama biz iki adım atıp şehrin tanıtımına katkı sağlayacak festivale o ya da bu sebepten dolayı katılmıyoruz. Sonrada diyoruz ki; şehrin tanıtımı yeteri kadar yapılmıyor. Biz elimizi taşın altına koymadığımız sürece değişen hiçbir şey olmaz. Bir şeylerin değişmesi istiyorsak önce bizlerin değişmesi gerekiyor. Bir zihin değişikliğine ihtiyaç var. Gerçekten sormadan edemiyoruz.

 

Festivale belediyeleri temsilen neden birileri katılmadı?

 

Yeri geldiğinde mangalda kül bırakmayan şehrin siyasileri neden orada değildi?

 

Kültür ve Turizm müdürü bu tür festivallere katılmayacaksa ne iş yapar? Şehir dışında düzenlenen bazı festival ve Fuar’a katılıyor ama iki adımlık yere katılmıyor!

 

Protokol festivale davet mi edilmedi, yoksa gelmek mi istemediler?

 

Maraş lobisi yoksa yine mi iş başında?

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.