Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Diaspora!

5 ay aradan sonra yeni kitabım diaspora ile değerli okuyucularımızın karşısında olmaktan mutluluk duyuyorum. Önceki kitabımız “yüznumaralı adam” kitabına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kitabımızda çağımızın en büyük sorunlarından olan “duygusal azınlık” konusuna kendi yorumumla değinmeye çalıştım. Umarım bu kitabımızı da beğenirsiniz.   Pandemiyle birlikte birçok kişinin yaptığı gibi bende hayatımda birçok yenilik yaptım. Daha önce de bahsettiğimiz gibi köşe yazılarını artık daha az sıklıkta yazıp kitaplara yoğunluk verdim. Umarım bu durum sizleri sıkmamıştır…   Kitap hakkında kısaca bilgi verecek olursak:   Diaspora kelime anlamıyla, çok uzun bir zamandan beri bir kavim, ulus veya inanç mensuplarının ana yurtlarından koparak başka yerlerde azınlık olarak yaşamalarını temsil ediyor. Sözcük hem kopma eylemini hem de kopup azınlık olarak yaşayan kimseleri ifade ediyor. Ama ben bu kitapta sizlere bir kavim, etnik kimlik, ulus veya inanç mensuplarından bahsetmiyorum. İnsanların ana benliklerinden ayrılarak duygu ve eylemleriyle toplumdan nasıl koptuklarını, kaleme aldığım 5 farklı öykü ile anlatmaya çalıştım.   İnsanların zaman zaman farklı kimliklere bürünerek kendisinden büyük hayatlar yaşamayı denemeleri, toplumda sıkça rastladığımız sorunların başında geliyor. İnsanlar hep özendiği kişilerin kimliklerine bürünmek istiyor, onlar gibi olmayacaklarını anlayınca da kolayca pes ediyor. Basit ve kolay olanı tercih ederek kimlik karmaşası yaşayabiliyorlar. Hayatları boyunca ise hep bir eksiklik hissederek hiçliklerinde kaybolup gidiyorlar…   Aslında hepimiz birazda olsa kendi içimizde diaspora’yı yaşıyoruz.  İstediğimiz olmayınca kolayca bir şeylerden vazgeçebiliyoruz. Sonrası ise büyük hüsran oluyor. Yapmış olduğumuz bir hata bizi bir ömür boyu etkilemeye yetebiliyor. Hayatımız boyunca toparlayamıyoruz…   Yazmış olduğum bu yeni kitabım ilk etapta arkaraf.com ‘da satışa çıktı. Sonrasında ise diğer online kitap satış noktalarında bulabilirsiniz. Şimdiden göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.
Ekleme Tarihi: 17 Kasım 2020 - Salı

Diaspora!

5 ay aradan sonra yeni kitabım diaspora ile değerli okuyucularımızın karşısında olmaktan mutluluk duyuyorum. Önceki kitabımız “yüznumaralı adam” kitabına göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum. Bu kitabımızda çağımızın en büyük sorunlarından olan “duygusal azınlık” konusuna kendi yorumumla değinmeye çalıştım. Umarım bu kitabımızı da beğenirsiniz.

 

Pandemiyle birlikte birçok kişinin yaptığı gibi bende hayatımda birçok yenilik yaptım. Daha önce de bahsettiğimiz gibi köşe yazılarını artık daha az sıklıkta yazıp kitaplara yoğunluk verdim. Umarım bu durum sizleri sıkmamıştır…

 

Kitap hakkında kısaca bilgi verecek olursak:

 

Diaspora kelime anlamıyla, çok uzun bir zamandan beri bir kavim, ulus veya inanç mensuplarının ana yurtlarından koparak başka yerlerde azınlık olarak yaşamalarını temsil ediyor. Sözcük hem kopma eylemini hem de kopup azınlık olarak yaşayan kimseleri ifade ediyor. Ama ben bu kitapta sizlere bir kavim, etnik kimlik, ulus veya inanç mensuplarından bahsetmiyorum. İnsanların ana benliklerinden ayrılarak duygu ve eylemleriyle toplumdan nasıl koptuklarını, kaleme aldığım 5 farklı öykü ile anlatmaya çalıştım.

 

İnsanların zaman zaman farklı kimliklere bürünerek kendisinden büyük hayatlar yaşamayı denemeleri, toplumda sıkça rastladığımız sorunların başında geliyor. İnsanlar hep özendiği kişilerin kimliklerine bürünmek istiyor, onlar gibi olmayacaklarını anlayınca da kolayca pes ediyor. Basit ve kolay olanı tercih ederek kimlik karmaşası yaşayabiliyorlar. Hayatları boyunca ise hep bir eksiklik hissederek hiçliklerinde kaybolup gidiyorlar…

 

Aslında hepimiz birazda olsa kendi içimizde diaspora’yı yaşıyoruz.  İstediğimiz olmayınca kolayca bir şeylerden vazgeçebiliyoruz. Sonrası ise büyük hüsran oluyor. Yapmış olduğumuz bir hata bizi bir ömür boyu etkilemeye yetebiliyor. Hayatımız boyunca toparlayamıyoruz…

 

Yazmış olduğum bu yeni kitabım ilk etapta arkaraf.com ‘da satışa çıktı. Sonrasında ise diğer online kitap satış noktalarında bulabilirsiniz. Şimdiden göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ediyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.