Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Hak yiyip gak diyenler!

Bir olayın sonunda hep iyiler kazanır sözü var ya, ha o tam olarak zırvalıktan öte bir şey değil! Kötüler tüm pisliklerini sergiledi, iyiler ise sadece miyav diyerek tepki göstermekle yetinebildi. Bu zihniyet sorunu maalesef ilelebet payidar kalacağa benziyor. Kadrolu köpeklerin ücreti ne kadar? Yamyamlar masasına hangi yol çıkıyor?  Şerefsizlik, haysiyetsizlik, insan ticareti kaç para?    *** Bu hayatta “sistem” hep güçlünün yanında olduğu için bizlerde hep güçlüye yakın olmaya çalışıyoruz.  Bizim tek suçumuz bu öyle değil mi?   Nerede bir yanan ışık varsa sinekler gibi üşüşüveriyoruz. Bunu yaparken ise gözlerimiz bir şey görmüyor, insanlığımızı kaybediyoruz. Haksızlık karşısında kimi zaman susarak, kimi zaman ise görmezden gelerek, tiksinç insanlar olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyoruz.  Bu hayatta güçlüyseniz;vergi kaçırmak, işçinin emeğini sömürmek, kul hakkı yemek,rant peşinde koşmak, madde ve insan ticareti yapmak gibi hobileriniz insanlar tarafından hoşgörüyle karşılanıyor.  Haklı ama güçsüzseniz ise size ilk tokat en yakınızdan geliyor. Çünkü kimse güçlüyle uğraşmak istemiyor. Bu bir altın kuraldır, her zaman için kavgada dayak yiyen suçlu olarak görülüyor. Kimse size neden dayak yiyorsun diye sormuyor. Dayak yiyorsa vardır bir nedeni diye bir tokatta kendisi atıyor. Sesi çok çıkan her zaman haklı ve güçlü olarak görülüyor. Sen ise ninniler söylemekle yetiniyorsun! Kol, bacak, kelle! Yamyamlar masasında köpekler gibi yemek yerken kavga edersen, bir uvzunu biri alır diğer uvzunu ötekisi! O yüzden nerede, kiminle, nasıl yemek yiyeceğinize dikkat etmenizde fayda var. Bu masaya oturmak zor, kalkmak ise çok kolaydır. Bu masa kimilerini ipe, kimilerini ise zirveye götürdü. Sizi de bataklığa sürükleyebilir! *** Bu sandalyecilerin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız sesinizi biraz yükseltmeniz ve havlayan köpeklerin sahiplerine bakmanız yeterli olacaktır. Şayet kimse sizin kara gözünüze karakaşınıza hasta değil, sadece köpekliğinize vurgun…   Maalesef bu zihniyet çürütülmedikçe insanlık adına iyi şeyler olmayacak. Bizler güçlünün yanında değil de haklının yanında ne zaman yer alırsak insan olduğumuzu o zaman hatırlayacağız!  
Ekleme Tarihi: 08 Kasım 2019 - Cuma

Hak yiyip gak diyenler!

Bir olayın sonunda hep iyiler kazanır sözü var ya, ha o tam olarak zırvalıktan öte bir şey değil! Kötüler tüm pisliklerini sergiledi, iyiler ise sadece miyav diyerek tepki göstermekle yetinebildi. Bu zihniyet sorunu maalesef ilelebet payidar kalacağa benziyor.


Kadrolu köpeklerin ücreti ne kadar?


Yamyamlar masasına hangi yol çıkıyor? 


Şerefsizlik, haysiyetsizlik, insan ticareti kaç para? 

 

***


Bu hayatta “sistem” hep güçlünün yanında olduğu için bizlerde hep güçlüye yakın olmaya çalışıyoruz.  Bizim tek suçumuz bu öyle değil mi?

 

Nerede bir yanan ışık varsa sinekler gibi üşüşüveriyoruz. Bunu yaparken ise gözlerimiz bir şey görmüyor, insanlığımızı kaybediyoruz. Haksızlık karşısında kimi zaman susarak, kimi zaman ise görmezden gelerek, tiksinç insanlar olma yolunda hızla ilerlemeye devam ediyoruz. 


Bu hayatta güçlüyseniz;vergi kaçırmak, işçinin emeğini sömürmek, kul hakkı yemek,rant peşinde koşmak, madde ve insan ticareti yapmak gibi hobileriniz insanlar tarafından hoşgörüyle karşılanıyor. 


Haklı ama güçsüzseniz ise size ilk tokat en yakınızdan geliyor. Çünkü kimse güçlüyle uğraşmak istemiyor. Bu bir altın kuraldır, her zaman için kavgada dayak yiyen suçlu olarak görülüyor. Kimse size neden dayak yiyorsun diye sormuyor. Dayak yiyorsa vardır bir nedeni diye bir tokatta kendisi atıyor. Sesi çok çıkan her zaman haklı ve güçlü olarak görülüyor. Sen ise ninniler söylemekle yetiniyorsun!


Kol, bacak, kelle!


Yamyamlar masasında köpekler gibi yemek yerken kavga edersen, bir uvzunu biri alır diğer uvzunu ötekisi! O yüzden nerede, kiminle, nasıl yemek yiyeceğinize dikkat etmenizde fayda var. Bu masaya oturmak zor, kalkmak ise çok kolaydır. Bu masa kimilerini ipe, kimilerini ise zirveye götürdü. Sizi de bataklığa sürükleyebilir!


***


Bu sandalyecilerin kim olduğunu öğrenmek istiyorsanız sesinizi biraz yükseltmeniz ve havlayan köpeklerin sahiplerine bakmanız yeterli olacaktır. Şayet kimse sizin kara gözünüze karakaşınıza hasta değil, sadece köpekliğinize vurgun…

 


Maalesef bu zihniyet çürütülmedikçe insanlık adına iyi şeyler olmayacak. Bizler güçlünün yanında değil de haklının yanında ne zaman yer alırsak insan olduğumuzu o zaman hatırlayacağız!

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.