Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Kartlar yeniden karılıyor!

Bilindiği üzere atom karınca lakaplı CHP’li Ali Öztunç, partisinin olağan büyük kongresinde 855 oy alarak parti meclisine 3. Kez girmeyi başardı. Öztunç’un bu büyük başarısının ardından genel başkan yardımcısı olması kesin gözüyle bakılıyordu. Ve öylede oldu Öztunç, doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Öncelikle sayın vekilimize yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ve böylelikle CHP’de kartların yeniden karılacağı düşünüyoruz.   Sizce atom karınca’nın genel başkan yardımcısı olmasına en çok kim sevinmiştir?   CHP il örgütü mü? Kendisini destekleyen delege mi? Yoksa Ak partililer mi?   Tabi ki il örgütü Ankara’da artık daha güçlü olacak.  İl başkanı Esat Şengül ile de kurultay sonrası yapmış olduğumuz röportaj sonrası, “Tüm Türkiye Maraş il örgütünün başarısını konuşuyor” demişti. Ben burada bir denklem öne sürmek istiyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde Ali Öztunç’un bir vefa örneği sergileyerek Ankara’dan milletvekili adayı olacağını ve görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü düşündüğüm Esat Şengül’ün 1. Sıra milletvekili adayı olacağını ön görüyorum. CHP’de hem milletvekilliği için hemde il başkanlığı için şimdiden bazı grupların yoğun mesai harcadığını duyuyoruz. Bakalım kurdukları, planladıkları oyunların hangisi tutacak!   Öztunç’un genel başkan yardımcısı olmasından dolayı Ak partililerin neden sevineceği konusuna gelecek olursak. Artık eskisi gibi iş yoğunluğundan dolayı şehrin sorunlarıyla ilgilenemeyecek ve gündeme getiremeyecek olmasından dolayı Ak partililerin kafasının rahatlayacağını, uykuları kaçanların rahat uyku uyuyacağını düşünüyorum.   ***   Diğer taraftan MHP milletvekili Sefer Aycan’ında yersiz konuşmaları olmasaydı, büyük bir ihtimalle onunda genel başkan yardımcılığı devam ediyor olacaktı ve şehrin bir diğer değeri Ak Partili Mahir Ünal ile birlikte bir dönemdeki 3 genel başkan yardımcısıyla şehir tarihine geçecektik. Tabi ki siyaset uzun soluklu bir iş bir anlık hatayı kabul etmiyor!   ***   Ak Parti’de ilçe kongreleri önümüzdeki ay itibarıyla başlayacak. Başlayacak ama burada merak edilen en büyük konularından biriside il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin görevinin değişip değişmeyeceği! Bizim duyduğumuz kadarıyla Debgici’nin parti tarafından başka bir göreve görevlendirileceği ve onun yerine teşkilatçı genç bir ismin il başkanı olarak atanacağı yönünde!   MHP’de ise il başkanı Ertuğrul Doğan’ın görevine devam etmeyeceği onun yerine ise ülkü ocaklarından bir ismin atanacağı konuşuluyor.   CHP’de olduğu gibi Ak Partide ve MHP’de de kartlar yeniden karılacak, şehir kamuoyu olarak yoğun bir gündem bizi bekliyor.
Ekleme Tarihi: 15 Ağustos 2020 - Cumartesi

Kartlar yeniden karılıyor!

Bilindiği üzere atom karınca lakaplı CHP’li Ali Öztunç, partisinin olağan büyük kongresinde 855 oy alarak parti meclisine 3. Kez girmeyi başardı. Öztunç’un bu büyük başarısının ardından genel başkan yardımcısı olması kesin gözüyle bakılıyordu. Ve öylede oldu Öztunç, doğa haklarından sorumlu genel başkan yardımcısı oldu. Öncelikle sayın vekilimize yeni görevinde başarılar diliyoruz. Ve böylelikle CHP’de kartların yeniden karılacağı düşünüyoruz.

 

Sizce atom karınca’nın genel başkan yardımcısı olmasına en çok kim sevinmiştir?

 

CHP il örgütü mü? Kendisini destekleyen delege mi? Yoksa Ak partililer mi?

 

Tabi ki il örgütü Ankara’da artık daha güçlü olacak.  İl başkanı Esat Şengül ile de kurultay sonrası yapmış olduğumuz röportaj sonrası, “Tüm Türkiye Maraş il örgütünün başarısını konuşuyor” demişti. Ben burada bir denklem öne sürmek istiyorum. Önümüzdeki genel seçimlerde Ali Öztunç’un bir vefa örneği sergileyerek Ankara’dan milletvekili adayı olacağını ve görevini başarılı bir şekilde yürüttüğünü düşündüğüm Esat Şengül’ün 1. Sıra milletvekili adayı olacağını ön görüyorum. CHP’de hem milletvekilliği için hemde il başkanlığı için şimdiden bazı grupların yoğun mesai harcadığını duyuyoruz. Bakalım kurdukları, planladıkları oyunların hangisi tutacak!

 

Öztunç’un genel başkan yardımcısı olmasından dolayı Ak partililerin neden sevineceği konusuna gelecek olursak. Artık eskisi gibi iş yoğunluğundan dolayı şehrin sorunlarıyla ilgilenemeyecek ve gündeme getiremeyecek olmasından dolayı Ak partililerin kafasının rahatlayacağını, uykuları kaçanların rahat uyku uyuyacağını düşünüyorum.

 

***

 

Diğer taraftan MHP milletvekili Sefer Aycan’ında yersiz konuşmaları olmasaydı, büyük bir ihtimalle onunda genel başkan yardımcılığı devam ediyor olacaktı ve şehrin bir diğer değeri Ak Partili Mahir Ünal ile birlikte bir dönemdeki 3 genel başkan yardımcısıyla şehir tarihine geçecektik. Tabi ki siyaset uzun soluklu bir iş bir anlık hatayı kabul etmiyor!

 

***

 

Ak Parti’de ilçe kongreleri önümüzdeki ay itibarıyla başlayacak. Başlayacak ama burada merak edilen en büyük konularından biriside il başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici’nin görevinin değişip değişmeyeceği! Bizim duyduğumuz kadarıyla Debgici’nin parti tarafından başka bir göreve görevlendirileceği ve onun yerine teşkilatçı genç bir ismin il başkanı olarak atanacağı yönünde!

 

MHP’de ise il başkanı Ertuğrul Doğan’ın görevine devam etmeyeceği onun yerine ise ülkü ocaklarından bir ismin atanacağı konuşuluyor.

 

CHP’de olduğu gibi Ak Partide ve MHP’de de kartlar yeniden karılacak, şehir kamuoyu olarak yoğun bir gündem bizi bekliyor.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.