Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Sezar’ın hakkı Sezar’a!

Bizler maalesef bir şeyin değerini onu kaybettiğimizde ya da aradan zaman geçtiğinde sonradan anlıyoruz. Ve bazı şeyler bize saçma geldiğinde bir başkası için muhteşem olabiliyor. Bu konuyla ilgili yakın geçmişimizden bir örnek vermek gerekirse Yedi Kuyular kayak merkezini verebiliriz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye başkanlığı için Ak Parti’den adaylığı kesinleşen Fatih Mehmet Erkoç, projelerini açıklarken kayak merkezi projesi benim dikkatimi çekmişti. Bazı kişiler için ise bu sadece hayal olarak görülüyordu.   Proje için ilk kazma vurulduğunda yaygaralar koparanlar oldu. Milletin parasını dağa gömecek dediler. Ölü yatırım dediler. Hatta bazı kişiler projeye engel olmaya bile çalıştı. Onca masrafa ne gerek var? Kaymak isteyen her yerde kayar dediler. Bu olay bir süre şehir kamuoyunu meşgul etmişti. Kayak merkezi tamamlandığında ise bir takım eleştiriler hala devam ediyordu. Sonrasında şehre araç giriş çıkışların arttığını ve otobüs tur seferlerinin arttığını görenler şaşırmışlardı. Kahramanmaraş’ta kayak merkezinin olduğu bazı ulusal tv’lerde haber ve programlara konu oldu. Şehrin adı kayak merkezi ile gündeme gelmeye başladı. Ama bazı gruplar hala bu işletmeyi beğenmiyor eleştirmeye devam ediyorlardı.   ***   Aradan geçen süre içerisinde kayak merkezine ziyaretçi sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Tabii ki bununla birlikte Yedi Kuyular mevkisi için yollar genişletildi. Şehir merkezine 15 dakikalık sürede olan yer vatandaşlarımızın eğlence konusunda en uğrak mekanları arasında yerini aldı. Kayak merkezinin bilinirliği daha fazla arttı. Her defasında hizmetleriyle kıyaslandığımız ve kıskandığımız Gaziantep bize döviz bırakmaya başladı. İşletmenin birtakım eksiklikleri var ama bunlar zaman içerisinde tamamlanacaktır. Ama öncelikli olarak işletmenin konaklama sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bunun yanında kafeterya sayısının arttırılması gerekiyor.   Yedi Kuyular'ın ilk açıldığı yıllarda olduğu gibi öyle herkesin satış yapmasına izin verilmiyor. Bununla ilgili işletmeler kurulmuş ve ihale yoluyla vatandaşlara verilmiş. Öyle çevre ve gürültü kirliliği kalmamış. Daha modern olma yolunda güzel adımlar atılmış.   Tabii ki zaman içerisinde bu merkeze karşı çıkan, yaygaralar koparan kişiler buraya destek olmaya başlamış. Kayak merkezi için ölü yatırım diyen kişilerin de okullarının burada etkinlik yapabilmesi için bir hayli bürokrasiyi zorladıklarına şahit oluyoruz. Onların hatalarından dönmelerini sevindirici olarak görebiliriz ama bu tesise şehir adına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ve sadece kış mevsiminde değil yaz aylarında da buranın etkinliklerle canlı tutulması gerektiğine inanıyorum. Buranın yapımında emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek az olacağını düşünüyorum. 
Ekleme Tarihi: 04 Ocak 2020 - Cumartesi

Sezar’ın hakkı Sezar’a!

Bizler maalesef bir şeyin değerini onu kaybettiğimizde ya da aradan zaman geçtiğinde sonradan anlıyoruz. Ve bazı şeyler bize saçma geldiğinde bir başkası için muhteşem olabiliyor. Bu konuyla ilgili yakın geçmişimizden bir örnek vermek gerekirse Yedi Kuyular kayak merkezini verebiliriz. 2014 yılında Büyükşehir Belediye başkanlığı için Ak Parti’den adaylığı kesinleşen Fatih Mehmet Erkoç, projelerini açıklarken kayak merkezi projesi benim dikkatimi çekmişti. Bazı kişiler için ise bu sadece hayal olarak görülüyordu.

 

Proje için ilk kazma vurulduğunda yaygaralar koparanlar oldu. Milletin parasını dağa gömecek dediler. Ölü yatırım dediler. Hatta bazı kişiler projeye engel olmaya bile çalıştı. Onca masrafa ne gerek var? Kaymak isteyen her yerde kayar dediler. Bu olay bir süre şehir kamuoyunu meşgul etmişti. Kayak merkezi tamamlandığında ise bir takım eleştiriler hala devam ediyordu. Sonrasında şehre araç giriş çıkışların arttığını ve otobüs tur seferlerinin arttığını görenler şaşırmışlardı. Kahramanmaraş’ta kayak merkezinin olduğu bazı ulusal tv’lerde haber ve programlara konu oldu. Şehrin adı kayak merkezi ile gündeme gelmeye başladı. Ama bazı gruplar hala bu işletmeyi beğenmiyor eleştirmeye devam ediyorlardı.

 

***

 

Aradan geçen süre içerisinde kayak merkezine ziyaretçi sayısı her geçen gün artarak devam ediyor. Tabii ki bununla birlikte Yedi Kuyular mevkisi için yollar genişletildi. Şehir merkezine 15 dakikalık sürede olan yer vatandaşlarımızın eğlence konusunda en uğrak mekanları arasında yerini aldı. Kayak merkezinin bilinirliği daha fazla arttı. Her defasında hizmetleriyle kıyaslandığımız ve kıskandığımız Gaziantep bize döviz bırakmaya başladı. İşletmenin birtakım eksiklikleri var ama bunlar zaman içerisinde tamamlanacaktır. Ama öncelikli olarak işletmenin konaklama sorununun bir an önce çözüme kavuşturulması gerekiyor. Bunun yanında kafeterya sayısının arttırılması gerekiyor.

 

Yedi Kuyular'ın ilk açıldığı yıllarda olduğu gibi öyle herkesin satış yapmasına izin verilmiyor. Bununla ilgili işletmeler kurulmuş ve ihale yoluyla vatandaşlara verilmiş. Öyle çevre ve gürültü kirliliği kalmamış. Daha modern olma yolunda güzel adımlar atılmış.

 

Tabii ki zaman içerisinde bu merkeze karşı çıkan, yaygaralar koparan kişiler buraya destek olmaya başlamış. Kayak merkezi için ölü yatırım diyen kişilerin de okullarının burada etkinlik yapabilmesi için bir hayli bürokrasiyi zorladıklarına şahit oluyoruz. Onların hatalarından dönmelerini sevindirici olarak görebiliriz ama bu tesise şehir adına herkesin sahip çıkması gerekiyor. Ve sadece kış mevsiminde değil yaz aylarında da buranın etkinliklerle canlı tutulması gerektiğine inanıyorum. Buranın yapımında emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek az olacağını düşünüyorum. 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.