Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

…Içmakta yasak mı, kurban?

Geçenlerde şehrimizdeki bir paşo ağanın zulmünü sizlere anlatmıştık. Hani şu Kibar Feyzo filmindeki Paşo Ağa var ya Kemal Sunal’ın deyimiyle “Böyle puşt gibi itme gibi bir şey.”olan ha işte bizim ağanında bundan aşağı kalır bir yanı yok. Dediği dedik, çaldığı düdük! Ben yaparım ben bilirim edasında.   ***   Paşo ağanın zulmünü gündeme getirdikten sonra Ağa bayağı çıldırdı, bunu kendine yediremedi anlaşılan ki; üzerimize köpeklerini gönderdi.  Köpekler işe yaramayınca ekonomik yaptırımlara başvurdu. Nazı geçtiği, gücü yettiği yerlere söyleyerek bizlere reklam verilmesini önlemeye çalıştı. Tabii ki yasal yollardan tehditlere de başvurmayı ihmal etmedi. Ee paşo bu elindeki gücü rant için kullanmaktan çekinmeyeceği için kendince bir şeyler yaptı.   Biz ise “Rızkı veren Allah’tır.” deyip yolumuza devam ettik. Ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim zincirlerimizden başka kaybedeceğimiz bir şey yok ama onların kaybedeceği çok şeyleri var! Korkuyorlar, korkacaklar!   Tabii ağa boş durmuyor. Kibar Feyzo filminde olduğu gibi bakmayı, bir araya gelmeyi, konuşmayı yasaklıyor. Allah’tan… ıçmayı yasaklamıyor da insanlar en azından onu gönül rahatlığıyla yapabiliyor.   İnsanları o kadar korkutmuşlar ki bizimle bırakın aynı mekanda olmayı aynı binada olmaktan bile korkuyorlar. Yazılarımızı beğenip, yorum yapmaktan çekiniyorlar. Çünkü yorum ve beğeniler takip ediliyor. Ama bilmiyorlar ki her paşo’nun bir feyzosu var!   Bugün öteleyip hor görülen Feyzo yarın onların kahramanı olacak ama onların bundan haberi yok. Tabii kahramanlık, araç yağmalamakla, şiddetle olmuyor!   Paşo ağaların sömürü düzenine karşı Feyzoların yanında yer alanlar her zaman kazançlı çıkmışlardır.Sizin burada tek yapmanız gereken elif gibi dik durmaktır. Bunu kendiniz için yapmıyorsanız geleceğiniz olan o çocuklarınız için yapın. Korkmayın, siz elif oldukça onlar karşınızda vav gibi iki büklüm olacaklar.   CHE’nin çok meşhur biz sözü var, eminim sizlerde çok iyi bilirsiniz. “Bir devrimci başkasına atılan tokadı kendi yüzünde hissedendir.” der. Ortada bir tokat var ama bunu yüzünde hisseden sadece birkaç kişi var.   Her şeyi Feyzo’ya bırakmaktan vazgeçin!   Bırakın artık güçlünün yanında saf tutmayı bir kez de Allah rızası için haklının yanında saf tutun ki mazlumlar sizin gölgenize sığınsın!   Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı? Ne oldu o masala?  Meğerse şeytan sizin ofiste stajyer avukatlık yapıyormuş da kimselerin haberi yokmuş!  
Ekleme Tarihi: 11 Aralık 2019 - Çarşamba

…Içmakta yasak mı, kurban?

Geçenlerde şehrimizdeki bir paşo ağanın zulmünü sizlere anlatmıştık. Hani şu Kibar Feyzo filmindeki Paşo Ağa var ya Kemal Sunal’ın deyimiyle “Böyle puşt gibi itme gibi bir şey.”olan ha işte bizim ağanında bundan aşağı kalır bir yanı yok. Dediği dedik, çaldığı düdük! Ben yaparım ben bilirim edasında.

 

***

 

Paşo ağanın zulmünü gündeme getirdikten sonra Ağa bayağı çıldırdı, bunu kendine yediremedi anlaşılan ki; üzerimize köpeklerini gönderdi.  Köpekler işe yaramayınca ekonomik yaptırımlara başvurdu. Nazı geçtiği, gücü yettiği yerlere söyleyerek bizlere reklam verilmesini önlemeye çalıştı. Tabii ki yasal yollardan tehditlere de başvurmayı ihmal etmedi. Ee paşo bu elindeki gücü rant için kullanmaktan çekinmeyeceği için kendince bir şeyler yaptı.

 

Biz ise “Rızkı veren Allah’tır.” deyip yolumuza devam ettik. Ve bu doğrultuda çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz. Çünkü bizim zincirlerimizden başka kaybedeceğimiz bir şey yok ama onların kaybedeceği çok şeyleri var! Korkuyorlar, korkacaklar!

 

Tabii ağa boş durmuyor. Kibar Feyzo filminde olduğu gibi bakmayı, bir araya gelmeyi, konuşmayı yasaklıyor. Allah’tan… ıçmayı yasaklamıyor da insanlar en azından onu gönül rahatlığıyla yapabiliyor.

 

İnsanları o kadar korkutmuşlar ki bizimle bırakın aynı mekanda olmayı aynı binada olmaktan bile korkuyorlar. Yazılarımızı beğenip, yorum yapmaktan çekiniyorlar. Çünkü yorum ve beğeniler takip ediliyor. Ama bilmiyorlar ki her paşo’nun bir feyzosu var!

 

Bugün öteleyip hor görülen Feyzo yarın onların kahramanı olacak ama onların bundan haberi yok. Tabii kahramanlık, araç yağmalamakla, şiddetle olmuyor!

 

Paşo ağaların sömürü düzenine karşı Feyzoların yanında yer alanlar her zaman kazançlı çıkmışlardır.Sizin burada tek yapmanız gereken elif gibi dik durmaktır. Bunu kendiniz için yapmıyorsanız geleceğiniz olan o çocuklarınız için yapın. Korkmayın, siz elif oldukça onlar karşınızda vav gibi iki büklüm olacaklar.

 

CHE’nin çok meşhur biz sözü var, eminim sizlerde çok iyi bilirsiniz. “Bir devrimci başkasına atılan tokadı kendi yüzünde hissedendir.” der. Ortada bir tokat var ama bunu yüzünde hisseden sadece birkaç kişi var.

 

Her şeyi Feyzo’ya bırakmaktan vazgeçin!

 

Bırakın artık güçlünün yanında saf tutmayı bir kez de Allah rızası için haklının yanında saf tutun ki mazlumlar sizin gölgenize sığınsın!

 

Hani haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandı? Ne oldu o masala?  Meğerse şeytan sizin ofiste stajyer avukatlık yapıyormuş da kimselerin haberi yokmuş!  

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.