Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

At var, meydan yok!

Hayatta bazı şeylerin bir arada olduğu nadir anlar vardır. Yani genel itibarıyla bir yanınız iyi olursa diğer yanınız kötü olur. Hayatta hep iyi şeyler size denk gelmez, gelirse de siz fark etmezsiniz. Çünkü kendinizi hep olayın en kötüsüne hazırladığınız için iyi şeylerin olmasına inanamazsınız. İyi şeyler sizin üzerinize bir beden büyük gelir.   Ve söz memleket meselelerinden açıldığında ise mangalda kül bırakılmaz ama iş eyleme geldiğinde kimseden ses çıkmaz. Yöneticilere sosyal medya hesaplarımızdan ağızlara alınmayacak hakaretler yapılır ve yapılan iyi şeyler gözlere görünmez. Sizlere de hep denk gelmiştir, belki de çevrenizde bu kişilerden çok vardır. Bazı insanlar hep muhalif doğar, muhalif büyür ve muhalif ölür. O insanların hayat felsefesi sadece muhalefetlik yapmak olur. Yapılan onlarca iyiler içerisinden illaki eleştirecek bir şey bulurlar.   Bu insanları çevresindeki insanlar sevmediği gibi onlarda kimseyi sevmez. Çünkü bu insanlar hayatlarını hep olumsuzluklar üzerine kurmuşlardır. Bencil, karamsar, anlayışsız…   Bazı insanların ise bineceği atı vardır ama koşturacağı meydanı olmaz. Meydanı olsa at bulunmaz. Eski yöneticilerden sizlerde çokça duymuşunuzdur; “Şehir adına bir şeyler isteyeceğimiz zaman dilimiz tutuluyor, konuşamıyoruz.” diye.   O zamanlar meydanlar varmış ama AT’ı bulamamışlar. Ve o yüzdendir ki; Şehrimiz yatırım açısından hep geç kalınmış. Ve bu yüzdendir ki; Yapılan yatırımlar geciken çalışmalar olduğu için vatandaşın gözüne pek görünmüyor.   Şimdiki yöneticilerimiz ise geçmişte yaşanan sıkıntıların acısını çekmek zorunda kalıyor. Bizlerin sıkıntılarını da torunlarımız çekecek, çünkü bizler çalışmalarımızı hep kısa vadeli düşünüyoruz. Herkes gemisini kurtaran kaptan rolünde, sağındakini solundakini göremiyor.   Ve bizim vatandaşlarımız öyle alışkın değillerdir şehrin sorunlarını TBMM’de dillendirilmesine.  O yüzdendir ki; Ali Öztunç’un şehirde kahraman ilan edilmesi. Öztunç’un birde AT’ını koşturacağı meydanı olsaydı kim bilir nasıl olurdu?   Tabiî ki bizler Ak Parti milletvekillerinin toplu olarak şehir adına yatırım kovalamalarına da alışkın değiliz. Hani geçmişte olabilir ama ben bu kadar birlikte hareket edildiğini görmedim. Geçmişte genellikle bireysel çalışmalar olduğunu görüyorduk. Vekillerin birlikte hareket etmenin faydalarını ise şehir adına görüyoruz.  Ak Parti milletvekilleri güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu çalışmalar daha iyi olabilir, ben zamanla ortaya çok daha faydalı şeylerin çıkacağını düşünüyorum. Çünkü önce istemesini sonra birlikte hareket etmeyi öğrendik. AT’ta var Meydan’da bize sadece AT’a binip 4 nala koşturmak düşüyor.  
Ekleme Tarihi: 10 Şubat 2020 - Pazartesi

At var, meydan yok!

Hayatta bazı şeylerin bir arada olduğu nadir anlar vardır. Yani genel itibarıyla bir yanınız iyi olursa diğer yanınız kötü olur. Hayatta hep iyi şeyler size denk gelmez, gelirse de siz fark etmezsiniz. Çünkü kendinizi hep olayın en kötüsüne hazırladığınız için iyi şeylerin olmasına inanamazsınız. İyi şeyler sizin üzerinize bir beden büyük gelir.

 

Ve söz memleket meselelerinden açıldığında ise mangalda kül bırakılmaz ama iş eyleme geldiğinde kimseden ses çıkmaz. Yöneticilere sosyal medya hesaplarımızdan ağızlara alınmayacak hakaretler yapılır ve yapılan iyi şeyler gözlere görünmez. Sizlere de hep denk gelmiştir, belki de çevrenizde bu kişilerden çok vardır. Bazı insanlar hep muhalif doğar, muhalif büyür ve muhalif ölür. O insanların hayat felsefesi sadece muhalefetlik yapmak olur. Yapılan onlarca iyiler içerisinden illaki eleştirecek bir şey bulurlar.

 

Bu insanları çevresindeki insanlar sevmediği gibi onlarda kimseyi sevmez. Çünkü bu insanlar hayatlarını hep olumsuzluklar üzerine kurmuşlardır. Bencil, karamsar, anlayışsız…

 

Bazı insanların ise bineceği atı vardır ama koşturacağı meydanı olmaz. Meydanı olsa at bulunmaz. Eski yöneticilerden sizlerde çokça duymuşunuzdur; “Şehir adına bir şeyler isteyeceğimiz zaman dilimiz tutuluyor, konuşamıyoruz.” diye.

 

O zamanlar meydanlar varmış ama AT’ı bulamamışlar. Ve o yüzdendir ki; Şehrimiz yatırım açısından hep geç kalınmış. Ve bu yüzdendir ki; Yapılan yatırımlar geciken çalışmalar olduğu için vatandaşın gözüne pek görünmüyor.

 

Şimdiki yöneticilerimiz ise geçmişte yaşanan sıkıntıların acısını çekmek zorunda kalıyor. Bizlerin sıkıntılarını da torunlarımız çekecek, çünkü bizler çalışmalarımızı hep kısa vadeli düşünüyoruz. Herkes gemisini kurtaran kaptan rolünde, sağındakini solundakini göremiyor.

 

Ve bizim vatandaşlarımız öyle alışkın değillerdir şehrin sorunlarını TBMM’de dillendirilmesine.  O yüzdendir ki; Ali Öztunç’un şehirde kahraman ilan edilmesi. Öztunç’un birde AT’ını koşturacağı meydanı olsaydı kim bilir nasıl olurdu?

 

Tabiî ki bizler Ak Parti milletvekillerinin toplu olarak şehir adına yatırım kovalamalarına da alışkın değiliz. Hani geçmişte olabilir ama ben bu kadar birlikte hareket edildiğini görmedim. Geçmişte genellikle bireysel çalışmalar olduğunu görüyorduk. Vekillerin birlikte hareket etmenin faydalarını ise şehir adına görüyoruz.  Ak Parti milletvekilleri güzel çalışmalara imza atıyorlar. Bu çalışmalar daha iyi olabilir, ben zamanla ortaya çok daha faydalı şeylerin çıkacağını düşünüyorum. Çünkü önce istemesini sonra birlikte hareket etmeyi öğrendik. AT’ta var Meydan’da bize sadece AT’a binip 4 nala koşturmak düşüyor.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.