Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Başın sıkışınca dara CİMER’e yaz, atom karıncayı ara!

Çocukken mahallede ya da okulda dayak yiyince kendimizden yaşça büyük ağabeylerimizden hep yardım isterdik. Ağabeyi olmayanın ise vay haline! Bu hep böyle gitti! Yani her başımız sıkıştığında birilerinin yardım etmesini istedik. Bir şeyleri tek başımıza yapmayı hiç düşünemedik. Dilimiz yalakalığa cebimiz ise başkasının parasına alıştı, bundan geri durmak bize hiç yakışır mı? *** İŞKUR il müdürü Ali Yüce, “şehrimizde işsizlik yok, iş beğenmeme var.” diyor. Demiyor ki; fabrikada asgari ücretle çalışan bir işçi geçinebiliyor mu, sosyal hakları veriliyor mu, iş yerinde sağlıklı ortamda çalışabiliyor mu, işveren mesai kavramına uyuyor mu?  Bu soruların cevaplarını hepimizi biliyoruz ama bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmıyoruz. Çünkü onların değirmenlerine suyu bizler taşıyoruz!  Ben liseyi tekstil meslekte okuduğum için az çok fabrika ortamlarını biliyorum. İşçilerin ne halde çalıştıklarını biliyorum. Bazı fabrikalara işçiler içecek sularını bile dışarıdan alıyor, neden acaba? Çok sağlıklı ortamda çalıştıkları için ortama ayak uydurmaya çalışıyorlar sanırım. Bide bunlar yetmezmiş gibi birileri çıkıp Suriyeliler olmasaydı fabrikalar batardı diye açıklama yapıyor. Bu cümlesiyle her şeyi açıklıyor aslında, bu cümle üzerine bizim bir açıklama yapmamız şık olmaz, haddimize düşmez! ***  Önceleri şehrimizde vatandaşlar sorunlarının çözümü için ilçe başkanına, il başkanına, belediye başkanına oda çözemezse milletvekiline giderdi. Sonrasında BİMER, CİMER çıktı, oturduğu yerden sorunlarını oradan çözmeye çalıştı. Şimdilerde ise şehrin tek muhalif milletvekili Ali Öztunç’u kullanarak sorunlarını çözmeye çalışıyor. Vatandaşlar Ali Öztunç’u ararım, yazarım gibi kelimelerle kurum ve kişileri tehdit ederek işlerini yaptırmaya çalışıyor. Ben bu olayın bir kaçına şahit oldum, gerçekten işe yarıyor. Tabi ki CHP milletvekili Öztunç, genel başkan yardımcısı olmadan önce şehirde daha aktifti! Genel başkan yardımcısı olduktan sonra haliyle ülke sorunları üzerine yoğunlaştı. Şehrin sorunlarını kim çözerse çözsün teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sorunsuz bir şehir hayal ediyoruz ama önümüzdeki yıllar ne getirir bilmem ama bazı taşların yerinden oynayacağı kesin gibi görünüyor.   
Ekleme Tarihi: 22 Ağustos 2021 - Pazar

Başın sıkışınca dara CİMER’e yaz, atom karıncayı ara!

Çocukken mahallede ya da okulda dayak yiyince kendimizden yaşça büyük ağabeylerimizden hep yardım isterdik. Ağabeyi olmayanın ise vay haline! Bu hep böyle gitti! Yani her başımız sıkıştığında birilerinin yardım etmesini istedik. Bir şeyleri tek başımıza yapmayı hiç düşünemedik. Dilimiz yalakalığa cebimiz ise başkasının parasına alıştı, bundan geri durmak bize hiç yakışır mı?


***


İŞKUR il müdürü Ali Yüce, “şehrimizde işsizlik yok, iş beğenmeme var.” diyor. Demiyor ki; fabrikada asgari ücretle çalışan bir işçi geçinebiliyor mu, sosyal hakları veriliyor mu, iş yerinde sağlıklı ortamda çalışabiliyor mu, işveren mesai kavramına uyuyor mu?
 Bu soruların cevaplarını hepimizi biliyoruz ama bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmıyoruz. Çünkü onların değirmenlerine suyu bizler taşıyoruz! 


Ben liseyi tekstil meslekte okuduğum için az çok fabrika ortamlarını biliyorum. İşçilerin ne halde çalıştıklarını biliyorum. Bazı fabrikalara işçiler içecek sularını bile dışarıdan alıyor, neden acaba? Çok sağlıklı ortamda çalıştıkları için ortama ayak uydurmaya çalışıyorlar sanırım. Bide bunlar yetmezmiş gibi birileri çıkıp Suriyeliler olmasaydı fabrikalar batardı diye açıklama yapıyor. Bu cümlesiyle her şeyi açıklıyor aslında, bu cümle üzerine bizim bir açıklama yapmamız şık olmaz, haddimize düşmez!


*** 


Önceleri şehrimizde vatandaşlar sorunlarının çözümü için ilçe başkanına, il başkanına, belediye başkanına oda çözemezse milletvekiline giderdi. Sonrasında BİMER, CİMER çıktı, oturduğu yerden sorunlarını oradan çözmeye çalıştı. Şimdilerde ise şehrin tek muhalif milletvekili Ali Öztunç’u kullanarak sorunlarını çözmeye çalışıyor. Vatandaşlar Ali Öztunç’u ararım, yazarım gibi kelimelerle kurum ve kişileri tehdit ederek işlerini yaptırmaya çalışıyor. Ben bu olayın bir kaçına şahit oldum, gerçekten işe yarıyor. Tabi ki CHP milletvekili Öztunç, genel başkan yardımcısı olmadan önce şehirde daha aktifti! Genel başkan yardımcısı olduktan sonra haliyle ülke sorunları üzerine yoğunlaştı. Şehrin sorunlarını kim çözerse çözsün teşekkürlerimizi iletiyoruz. Sorunsuz bir şehir hayal ediyoruz ama önümüzdeki yıllar ne getirir bilmem ama bazı taşların yerinden oynayacağı kesin gibi görünüyor. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.