Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Hesap vakti!

Herkes için hesap günü elbet bir gün gelecektir. Kör ve sağır olan adalet terazisinin tadını herkes tadacaktır ama ben sizlere bugün adaletten değil siyasetten bahsedeceğim.  Malumunuz Türkiye 14 Mayıs tarihinde genel seçimlere gidiyor. 15 Mayıs tarihinde birçok şey belli olacak. Bu tarih kimileri için zafer kimileri için hezeyan olacak. Tabi ki çetin olan bu yola partiler güçlü girmek istiyor. Parti liderleri genel siyaseti yaparken, yerelde de siyaseti parti yöneticileri ve milletvekili adayları yapacak.  Peki, partiler geçmişte yapmış olduğu hataları bu seçimde de yenileyecekler mi? Şimdiden bunu kestirmek güç ama hataları yenilerlerse çok şey kaybedecekleri aşikar!  Çünkü seçmen artık telefonlarına çıkmayan, çözüm odaklı çalışmayan, halka inmeyen, sorunları gündeme getirmeyen, tanınırlığı olmayan, gönüllere dokunmayan bakar körlere prim vermeyecek!  Geçtiğimiz hafta içi Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri için parti genel merkezi tarafından yüz yüze anket yapıldı. Esnaf ve vatandaşlara mevcut milletvekilinden memnun musunuz? Yeni dönemde kimleri tekrardan aday olarak görmek istiyorsunuz gibi sorular yöneltildi. Anketin sonucunu bilmiyoruz ama sonucun halk arasında konuşulandan pekte farklı olmadığı kesin. Halk şimdiden büyük harflerle konuşmaya başlamış, haberiniz olsun.  Bunun yanında diğer partilerde de anket çalışmaları yapılıyor. Herkes kendine uygun en doğru adayı çıkarma peşinde ama her doğru herkes için aynı olmayabiliyor. Doğru kimin için doğru? Bunun iyi araştırılması gerekiyor. Bu kişiler birileri için değil de halk için doğru kişilerin olması gerekiyor. Tabi ki seçmenin tümünü memnun etmek çok güç, herkes bir şekilde bir kulp takıyor ama burada keçeyi suya da atmamak gerekiyor.  Seçim Takvimi resmi olarak açıklanmadı ama milletvekili aday adaylığı düşünen kişilerin çarşı pazar ziyaretleri yaptığını görüyoruz. Heyecanlı, umutlu ve iddialılar!  Bakalım bu heyecanlı, umutlu ve iddialı olan kişilerden kaç kişi aday adaylığı için başvuruda bulunacak, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.  
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2023 - Salı

Hesap vakti!

Herkes için hesap günü elbet bir gün gelecektir. Kör ve sağır olan adalet terazisinin tadını herkes tadacaktır ama ben sizlere bugün adaletten değil siyasetten bahsedeceğim. 

Malumunuz Türkiye 14 Mayıs tarihinde genel seçimlere gidiyor. 15 Mayıs tarihinde birçok şey belli olacak. Bu tarih kimileri için zafer kimileri için hezeyan olacak.

Tabi ki çetin olan bu yola partiler güçlü girmek istiyor. Parti liderleri genel siyaseti yaparken, yerelde de siyaseti parti yöneticileri ve milletvekili adayları yapacak. 

Peki, partiler geçmişte yapmış olduğu hataları bu seçimde de yenileyecekler mi? Şimdiden bunu kestirmek güç ama hataları yenilerlerse çok şey kaybedecekleri aşikar! 

Çünkü seçmen artık telefonlarına çıkmayan, çözüm odaklı çalışmayan, halka inmeyen, sorunları gündeme getirmeyen, tanınırlığı olmayan, gönüllere dokunmayan bakar körlere prim vermeyecek! 

Geçtiğimiz hafta içi Ak Parti Kahramanmaraş milletvekilleri için parti genel merkezi tarafından yüz yüze anket yapıldı.

Esnaf ve vatandaşlara mevcut milletvekilinden memnun musunuz? Yeni dönemde kimleri tekrardan aday olarak görmek istiyorsunuz gibi sorular yöneltildi.

Anketin sonucunu bilmiyoruz ama sonucun halk arasında konuşulandan pekte farklı olmadığı kesin. Halk şimdiden büyük harflerle konuşmaya başlamış, haberiniz olsun. 

Bunun yanında diğer partilerde de anket çalışmaları yapılıyor. Herkes kendine uygun en doğru adayı çıkarma peşinde ama her doğru herkes için aynı olmayabiliyor.

Doğru kimin için doğru? Bunun iyi araştırılması gerekiyor. Bu kişiler birileri için değil de halk için doğru kişilerin olması gerekiyor.

Tabi ki seçmenin tümünü memnun etmek çok güç, herkes bir şekilde bir kulp takıyor ama burada keçeyi suya da atmamak gerekiyor. 

Seçim Takvimi resmi olarak açıklanmadı ama milletvekili aday adaylığı düşünen kişilerin çarşı pazar ziyaretleri yaptığını görüyoruz.

Heyecanlı, umutlu ve iddialılar!  Bakalım bu heyecanlı, umutlu ve iddialı olan kişilerden kaç kişi aday adaylığı için başvuruda bulunacak, hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
MESSİ
(14.02.2023 18:07 - #168)
ÇOK DİKKAT ÇEkici BİR SLOGAN!
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.