Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Sınıfta kaldılar!

Bu konu elbette ki tartışmaya açıktır, isteyen istediği gibi değerlendirebilir ama bana göre koronalı süreçte şehrimizdeki belediyeler ve KMTSO yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla sınıfta kalmıştır. Dostun iyisi kötü günde belli olurmuş, bizlerde dostumuzu düşmanımızı bu süreçte daha iyi gördük!   Bu korona tedbirlerini insanlarımız neden bu kadar dikkate almıyor? Ne yazık ki; insanlarımız bana bir şey olmaz mantığıyla hareket etmeye devam ediyorlar. Tamam, sana bir şey olmayabilir ama çevrendeki bir insana ölümcül etki yapabilir! Bu olay neden göz önünde bulundurulmuyor?    İnsanlar çok mu bencil, yoksa çok mu vurdumduymaz?   Haliyle insanlarımız bu denli olunca yöneticilerimizin de onlardan kalır yanı kalmıyor!   Maalesef bu süreçte merkezi hükümetin dışında yerelde ciddi anlamda bir şeyler yapılmıyor. Yada yapılıyorsa biz mi göremiyoruz?   Belediyelerin 65 yaş üstüne gıda yardımı ve cadde ve sokakların dezenfekte yapılmasından başka bir şey göremiyoruz. Belediyelerin daha ciddi anlamda vatandaşlara katkı sunması için ne olması gerekiyor?   Bütçeleri mi yok, yapmak mı istemiyorlar?   Her belediyenin kendi bölgesindeki vatandaşlara merkezi hükümeti beklemeden maske ve dezenfektan dağıtacak bütçesi yok mu?    Yöneticiler vatandaşlarının dar zamanında yanında olmayacaksa ne zaman olacak? Bu süreçte kepenk kapatan esnaflara belediyeler ne gibi katkı sağlayacaklar? Daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Bakkallar odası ayırt etmeden isteyen tüm esnaflara dezenfektan vermişti. Belediyeler bunu yapacak güçte değiller mi?   Bu koronayı ciddiye almıyorlar ya da bizim göremediğimiz başka bir nokta var! Sanırım bu olayı ben fazla abartıyorum. Her koyun kendi bacağından asılır mantığıyla hareket edip, giden gider kalan sağlar bizimdir düşüncesinde olmamam lazım. Çünkü bu yapılanların başka bir açıklaması yok!   İş dünyası salgına karşı ne önlemler aldı?   Sahi Kahramanmaraş Ticaret Odası salgına karşı ne gibi tedbirler aldı? Bununla ilgili bir bileniniz, duyanınız var mı? Biz görmedik, duymadık siz duyduysanız bize de söyleyin de bizde öğrenelim!   KMTSO’ya son dönemlerde Başkan olan kişiler bir türlü bekleneni karşılayamıyor. İstenen özlenen seviyeye bir türlü ulaşılamıyor.    Sorun nerede peki?   Yazı turayla Başkan seçilirse pekte bir şey beklememek gerekiyor öyle değil mi? Kurumun ayakta kaldığı için şükretmek gerekiyor. Bu aylarda görev değişikliği beklenen ticaret odasında başkanının ne zaman değişeceği ise merak konusu! Tabi ki kimse kolay kolay oturduğu koltuğu devretmek istemez. Koltuk tatlıdır, koltuk güçlüdür, kimileri o koltuğa güç verir kimileri ise koltuktan güç alır. Ama maalesef bizler hep koltuktan güç alındığına şahit olduk. Devlet memuru gibi mesaiyi dolduran gitti!
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2020 - Perşembe

Sınıfta kaldılar!

Bu konu elbette ki tartışmaya açıktır, isteyen istediği gibi değerlendirebilir ama bana göre koronalı süreçte şehrimizdeki belediyeler ve KMTSO yaptıklarıyla ve yapamadıklarıyla sınıfta kalmıştır. Dostun iyisi kötü günde belli olurmuş, bizlerde dostumuzu düşmanımızı bu süreçte daha iyi gördük!

 

Bu korona tedbirlerini insanlarımız neden bu kadar dikkate almıyor? Ne yazık ki; insanlarımız bana bir şey olmaz mantığıyla hareket etmeye devam ediyorlar. Tamam, sana bir şey olmayabilir ama çevrendeki bir insana ölümcül etki yapabilir! Bu olay neden göz önünde bulundurulmuyor?

 

 İnsanlar çok mu bencil, yoksa çok mu vurdumduymaz?

 

Haliyle insanlarımız bu denli olunca yöneticilerimizin de onlardan kalır yanı kalmıyor!

 

Maalesef bu süreçte merkezi hükümetin dışında yerelde ciddi anlamda bir şeyler yapılmıyor. Yada yapılıyorsa biz mi göremiyoruz?

 

Belediyelerin 65 yaş üstüne gıda yardımı ve cadde ve sokakların dezenfekte yapılmasından başka bir şey göremiyoruz. Belediyelerin daha ciddi anlamda vatandaşlara katkı sunması için ne olması gerekiyor?

 

Bütçeleri mi yok, yapmak mı istemiyorlar?

 

Her belediyenin kendi bölgesindeki vatandaşlara merkezi hükümeti beklemeden maske ve dezenfektan dağıtacak bütçesi yok mu?

 

 Yöneticiler vatandaşlarının dar zamanında yanında olmayacaksa ne zaman olacak? Bu süreçte kepenk kapatan esnaflara belediyeler ne gibi katkı sağlayacaklar? Daha önceki yazılarımda dile getirmiştim. Bakkallar odası ayırt etmeden isteyen tüm esnaflara dezenfektan vermişti. Belediyeler bunu yapacak güçte değiller mi?

 

Bu koronayı ciddiye almıyorlar ya da bizim göremediğimiz başka bir nokta var! Sanırım bu olayı ben fazla abartıyorum. Her koyun kendi bacağından asılır mantığıyla hareket edip, giden gider kalan sağlar bizimdir düşüncesinde olmamam lazım. Çünkü bu yapılanların başka bir açıklaması yok!

 

İş dünyası salgına karşı ne önlemler aldı?

 

Sahi Kahramanmaraş Ticaret Odası salgına karşı ne gibi tedbirler aldı? Bununla ilgili bir bileniniz, duyanınız var mı? Biz görmedik, duymadık siz duyduysanız bize de söyleyin de bizde öğrenelim!

 

KMTSO’ya son dönemlerde Başkan olan kişiler bir türlü bekleneni karşılayamıyor. İstenen özlenen seviyeye bir türlü ulaşılamıyor.

 

 Sorun nerede peki?

 

Yazı turayla Başkan seçilirse pekte bir şey beklememek gerekiyor öyle değil mi? Kurumun ayakta kaldığı için şükretmek gerekiyor. Bu aylarda görev değişikliği beklenen ticaret odasında başkanının ne zaman değişeceği ise merak konusu! Tabi ki kimse kolay kolay oturduğu koltuğu devretmek istemez. Koltuk tatlıdır, koltuk güçlüdür, kimileri o koltuğa güç verir kimileri ise koltuktan güç alır. Ama maalesef bizler hep koltuktan güç alındığına şahit olduk. Devlet memuru gibi mesaiyi dolduran gitti!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.