Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Hangi derde DEVA olacaklar?

Bugün şehir kamuoyunun özelliklede Ak Partili ve Ak Partiye yakın kişilerin merakla beklediği bir gelişme yaşandı. Deva Partisi il başkanı İrfan Karatutlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek il teşkilat üyelerini tanıttı. Ak Parti’den hangi simaların buraya katılacağı merak konusuydu. Gördüğümüz kadarıyla daha önce Ak Partiden aday adayı olan kişilerden İmdat Tufan ve Kazım Kuncan burada yer aldı. Kuncan’ı tanımıyorum ama Tufan’ın burada çok işler başaracağını düşünüyorum. İmdat Tufan, genç, heyecanlı ve siyasete aç, vizyonu olan bir kişi.  İl kurucular kurulunda yer alması da kalitesini gösteriyor. Diğer taraftan şehir planlamacısı Hatice Koç’unda yer alması dikkatlerden kaçmıyor.   2019 yılı içerisinde Babacan’ın Maraş’taki babaları kim, başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımda daha önce Ak Parti’de aktif görev almış kişilerle görüşüldüğünü kaleme almıştım. O kişilerin il yönetiminde yer almaması bence yerinde bir karar olmuş. Umarız önümüzdeki seçimlerde de yer vermezler. Çünkü iyi parti ilk kuruluşta iyi ama sonrasındaki belediye seçimlerinde bir takım hatalar yaptılar.    Peki, neydi bu hata?   Kısa ve net; Belediye seçimlerinde ilk adımı siyasette yıpranmış kişilerle atmak oldu! Bana göre iyi parti seçimlerde yeni yüzlere şans  vermiş olsaydı daha başarılı bir seçim geçirebilirlerdi.    Deva Partisi il teşkilatında çok fazla yeni yüzler var. Daha önce hiç siyasete girmemiş ama İrfan Gölcü gibi gelecek vaat eden genç siyasetçilerde mevcut. Ayrıca esnafından tutun siber güvenlik uzmanına kadar birçok meslekten kişiler var. Yeni bir parti, yıpranmış bir kadro kendi içerisinde senkronize olursa ve iyi bir işçilikle ortaya güzel şeyler çıkabilir.   Tabi ki burada söylemlerde önemli, Babacan siyasette yeni bir dil ile yola çıktı. Bu dil kavgasız, gürültüsüz, naif bir dil. Bu dili il başkanı Karatutlu’da da görebiliriz. Açıkçası siyaset arenası bu dile alışkın değil. Bu dilin etkili olup olmayacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Bu yolda İrfan Karatutlu ve ekibine başarılar diliyorum.  
Ekleme Tarihi: 22 Eylül 2020 - Salı

Hangi derde DEVA olacaklar?

Bugün şehir kamuoyunun özelliklede Ak Partili ve Ak Partiye yakın kişilerin merakla beklediği bir gelişme yaşandı. Deva Partisi il başkanı İrfan Karatutlu, basın mensuplarıyla bir araya gelerek il teşkilat üyelerini tanıttı. Ak Parti’den hangi simaların buraya katılacağı merak konusuydu. Gördüğümüz kadarıyla daha önce Ak Partiden aday adayı olan kişilerden İmdat Tufan ve Kazım Kuncan burada yer aldı. Kuncan’ı tanımıyorum ama Tufan’ın burada çok işler başaracağını düşünüyorum. İmdat Tufan, genç, heyecanlı ve siyasete aç, vizyonu olan bir kişi.  İl kurucular kurulunda yer alması da kalitesini gösteriyor. Diğer taraftan şehir planlamacısı Hatice Koç’unda yer alması dikkatlerden kaçmıyor.

 

2019 yılı içerisinde Babacan’ın Maraş’taki babaları kim, başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Bu yazımda daha önce Ak Parti’de aktif görev almış kişilerle görüşüldüğünü kaleme almıştım. O kişilerin il yönetiminde yer almaması bence yerinde bir karar olmuş. Umarız önümüzdeki seçimlerde de yer vermezler. Çünkü iyi parti ilk kuruluşta iyi ama sonrasındaki belediye seçimlerinde bir takım hatalar yaptılar. 

 

Peki, neydi bu hata?

 

Kısa ve net; Belediye seçimlerinde ilk adımı siyasette yıpranmış kişilerle atmak oldu! Bana göre iyi parti seçimlerde yeni yüzlere şans  vermiş olsaydı daha başarılı bir seçim geçirebilirlerdi.

 

 Deva Partisi il teşkilatında çok fazla yeni yüzler var. Daha önce hiç siyasete girmemiş ama İrfan Gölcü gibi gelecek vaat eden genç siyasetçilerde mevcut. Ayrıca esnafından tutun siber güvenlik uzmanına kadar birçok meslekten kişiler var. Yeni bir parti, yıpranmış bir kadro kendi içerisinde senkronize olursa ve iyi bir işçilikle ortaya güzel şeyler çıkabilir.

 

Tabi ki burada söylemlerde önemli, Babacan siyasette yeni bir dil ile yola çıktı. Bu dil kavgasız, gürültüsüz, naif bir dil. Bu dili il başkanı Karatutlu’da da görebiliriz. Açıkçası siyaset arenası bu dile alışkın değil. Bu dilin etkili olup olmayacağını ilerleyen dönemlerde göreceğiz. Bu yolda İrfan Karatutlu ve ekibine başarılar diliyorum.

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.