Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Siyaseti don lastiği gibi kullanmak!

Sizce iyi bir siyasetçi halkın duymak istediklerini mi söylemelidir yoksa gerçekleri mi?  Vatandaşlar genellikle bir konu hakkında siyasetçinin kendisine söylediği kadarını bilir, ötesini berisini karıştırmaz. Taaki siyasetçiye olan güven kaybolana kadar. Güven kaybeden siyasetçi ise ömrü boyunca yapmış olduğu hataların bedelini ödemeye devam eder.  O yüzden siyaset uzun soluklu zor zanaattır. Hele ki siyaseti kendisi için yapmıyorsa daha da zordur. Bir siyasetçinin siyasetini nasıl yaptığı da çok önemlidir. Hatta siyaseti yapma şekli onun gelecekteki rolünü belirler ve iyi hatırlanmakta kötü hatırlanmakta kendi elindedir. Ama ne yazık ki bazı siyasetçiler makam ve mevkisini kaybetmeme adına yapmadıkları ayak oyunları kalmıyor! Particiliğe farklı boyutlar kazandırıp amme hizmeti verenlerden tutun partide pazarlama işi yapanlara kadar neler duydu bu kulaklar bir bilseniz! O kadar rezilsiniz ki, yazmakla bitmez!  Siz kafayı çekip sekreterinizle yapmadığınız kalmaz ama sonra çıkıp temiz siyasetten bahsedersiniz!  Siz apart’tan apart’a geçerken sevgili değiştirir sonra çıkıp millete ahlak dersi vermeye kalkarsınız!  Siz Dul kadınların evinde basılıp deli rolüne yatmayı çok iyi bilirsiniz!  Siz bir otele sevgilinizle alınmadığınız zaman olay çıkartıp mağdura yatmayı pek seversiniz!  Sizin çıkarlarınız partinin çıkarlarından üstün olduğu için ilkeler sizin sofranızda mezedir sadece!  Boğazlarına kadar b.ka batmış kişilerin temiz siyaset naraları atması ise tutmuyor, tutmayacakta!  *** Geçenlerde bir tivit gördüm sosyal medya hesabımdan paylaştım da. Tivitte “seks kaseti olan siyasete girmesin kardeşim. Millet g.tünüz görmesin diye verdiğiniz tavizler yüzünden memleket batıyor.”diyordu. Kim ne taviz verdi o kişiyle kendisi arasında ama halka mal olmuş kişilerin bu tür işlere alet olması düşündürücü!  Temiz bir toplum yaratmanın yolu ancak temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir. Siyasi partilerin çok güzel tüzükleri var ama bu bazen uygulanamayabiliyor. Kişiler için esneklik yapılabiliyor. Ve bu yüzdende pırıl pırıl gelecek vaat eden kişilerin önüne bent çekiliyor. Unutmayın, cinayet işliyorsunuz, kul hakkı yiyorsunuz…  
Ekleme Tarihi: 27 Temmuz 2022 - Çarşamba

Siyaseti don lastiği gibi kullanmak!

Sizce iyi bir siyasetçi halkın duymak istediklerini mi söylemelidir yoksa gerçekleri mi? 

Vatandaşlar genellikle bir konu hakkında siyasetçinin kendisine söylediği kadarını bilir, ötesini berisini karıştırmaz.

Taaki siyasetçiye olan güven kaybolana kadar. Güven kaybeden siyasetçi ise ömrü boyunca yapmış olduğu hataların bedelini ödemeye devam eder.  O yüzden siyaset uzun soluklu zor zanaattır. Hele ki siyaseti kendisi için yapmıyorsa daha da zordur.

Bir siyasetçinin siyasetini nasıl yaptığı da çok önemlidir. Hatta siyaseti yapma şekli onun gelecekteki rolünü belirler ve iyi hatırlanmakta kötü hatırlanmakta kendi elindedir.

Ama ne yazık ki bazı siyasetçiler makam ve mevkisini kaybetmeme adına yapmadıkları ayak oyunları kalmıyor!

Particiliğe farklı boyutlar kazandırıp amme hizmeti verenlerden tutun partide pazarlama işi yapanlara kadar neler duydu bu kulaklar bir bilseniz!

O kadar rezilsiniz ki, yazmakla bitmez! 

Siz kafayı çekip sekreterinizle yapmadığınız kalmaz ama sonra çıkıp temiz siyasetten bahsedersiniz! 

Siz apart’tan apart’a geçerken sevgili değiştirir sonra çıkıp millete ahlak dersi vermeye kalkarsınız! 

Siz Dul kadınların evinde basılıp deli rolüne yatmayı çok iyi bilirsiniz! 

Siz bir otele sevgilinizle alınmadığınız zaman olay çıkartıp mağdura yatmayı pek seversiniz! 

Sizin çıkarlarınız partinin çıkarlarından üstün olduğu için ilkeler sizin sofranızda mezedir sadece! 

Boğazlarına kadar b.ka batmış kişilerin temiz siyaset naraları atması ise tutmuyor, tutmayacakta! 

***
Geçenlerde bir tivit gördüm sosyal medya hesabımdan paylaştım da. Tivitte “seks kaseti olan siyasete girmesin kardeşim. Millet g.tünüz görmesin diye verdiğiniz tavizler yüzünden memleket batıyor.”diyordu.

Kim ne taviz verdi o kişiyle kendisi arasında ama halka mal olmuş kişilerin bu tür işlere alet olması düşündürücü! 

Temiz bir toplum yaratmanın yolu ancak temiz siyasetten geçer. Temiz siyaset ise kuralları önceden belirlenmiş, ilkeli ve siyasi etik kurallarına göre işleyen bir sistem üzerinde yükselebilir.

Siyasi partilerin çok güzel tüzükleri var ama bu bazen uygulanamayabiliyor. Kişiler için esneklik yapılabiliyor.

Ve bu yüzdende pırıl pırıl gelecek vaat eden kişilerin önüne bent çekiliyor.

Unutmayın, cinayet işliyorsunuz, kul hakkı yiyorsunuz…

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.