Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Koskoca bir boşluktayız!

Uzun zaman oldu. Yazacak o kadar çok şey var ki; hangi birisini yazacağımı bilemiyorum. Şehir olarak depremin gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Şehrimizin yaşamış olduğu bu felaket sonrası bir karar aldım ve köşe yazılarıyla polemiklere mahal vermemek için bu süreci bir kitap haline getirmeye karar verdim. O yüzden köşe yazılarımda deprem konusuna detaylı bir şekilde değinmeyeceğim. İnşallah kitabımızı en kısa zamanda tamamlayıp siz değerli okuyucularımızla buluşturacağız.  Bu yazımda asıl değineceğim konu her işe salça olan siyaset olacak.  *** Siyaset gündemimizi o kadar meşgul ediyor ki; Şu süreçte bile asıl gündem unutturuluyor. Ülkemiz sessiz sedasız bir şekilde 14 Mayıs tarihinde genel seçimlere gidiyor. Şairler ve yazarlar başkentti olarak anılan şehrimiz depremin merkezi olarak anılmaya başladığından bu yana benliğini, kişiliğini ve hafızasını kaybetti. Bu süreçte acılarlardan başka her şeyi unuttuk. Bizlere birilerinin yaşamayı öğretmesi gerekiyor. Film izlemeyi, spor yapmayı, düşünmeyi, umut etmeyi, gülmeyi, güvenli hissetmeyi birilerinin bize öğretmesi gerekiyor. Ne yaparsak yapalım hiçbir şey olmamış gibi yapamıyoruz.  *** Sahibi bu kentin yaşama sevincini kim çaldı?  Çocuklarımızın geleceğini, eşimizi, dostumuzu, ailemizi bizden kim çaldı?  Şehrin kaderiyle kim oynadı?  Dünya’nın en pahalı tabutlarını kim sattı? Kim göz yumdu onca olan olaylara?  Biri yaptı, biri göz yumdu bir diğeri de çıkarına mı baktı?  *** Artık kimseye nasılsın, diye soramaz olduk! Herkes yaralı, herkes acılı! Bu acılar eşliğinde seçimlere gidiyoruz. Seçim dönemlerinde farklı bir stratejiyle olayları yorumlamaya çalışıyorum. Mümkün olduğu kadarıyla herkesin görüşünü almaya olayların nedenlerini araştırmaya çalışıyorum. Milletvekili konusunda birçok kişinin görüşüne başvurdum. İnsanların yorumlarını okudum, gözlemledim ve çıkan sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum.   Biliyorsunuz şehrimizde 8 milletvekilimiz var. Şuan itibarıyla tahminlerime göre partilerin milletvekili dağılımı şu şekilde: 4,5 Milletvekili Ak Parti 1,5 Milletvekili CHP 1 Milletvekili MHP 1 İYİ Parti Not: Seçime bir hafta kala yine gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım.   
Ekleme Tarihi: 18 Nisan 2023 - Salı

Koskoca bir boşluktayız!

Uzun zaman oldu. Yazacak o kadar çok şey var ki; hangi birisini yazacağımı bilemiyorum. Şehir olarak depremin gölgesinde hayatta kalma mücadelesi veriyoruz. Şehrimizin yaşamış olduğu bu felaket sonrası bir karar aldım ve köşe yazılarıyla polemiklere mahal vermemek için bu süreci bir kitap haline getirmeye karar verdim.

O yüzden köşe yazılarımda deprem konusuna detaylı bir şekilde değinmeyeceğim. İnşallah kitabımızı en kısa zamanda tamamlayıp siz değerli okuyucularımızla buluşturacağız. 

Bu yazımda asıl değineceğim konu her işe salça olan siyaset olacak. 

***
Siyaset gündemimizi o kadar meşgul ediyor ki; Şu süreçte bile asıl gündem unutturuluyor. Ülkemiz sessiz sedasız bir şekilde 14 Mayıs tarihinde genel seçimlere gidiyor. Şairler ve yazarlar başkentti olarak anılan şehrimiz depremin merkezi olarak anılmaya başladığından bu yana benliğini, kişiliğini ve hafızasını kaybetti. Bu süreçte acılarlardan başka her şeyi unuttuk.

Bizlere birilerinin yaşamayı öğretmesi gerekiyor. Film izlemeyi, spor yapmayı, düşünmeyi, umut etmeyi, gülmeyi, güvenli hissetmeyi birilerinin bize öğretmesi gerekiyor. Ne yaparsak yapalım hiçbir şey olmamış gibi yapamıyoruz. 

***
Sahibi bu kentin yaşama sevincini kim çaldı? 

Çocuklarımızın geleceğini, eşimizi, dostumuzu, ailemizi bizden kim çaldı? 

Şehrin kaderiyle kim oynadı? 

Dünya’nın en pahalı tabutlarını kim sattı? Kim göz yumdu onca olan olaylara? 

Biri yaptı, biri göz yumdu bir diğeri de çıkarına mı baktı? 

***
Artık kimseye nasılsın, diye soramaz olduk! Herkes yaralı, herkes acılı! Bu acılar eşliğinde seçimlere gidiyoruz.

Seçim dönemlerinde farklı bir stratejiyle olayları yorumlamaya çalışıyorum.

Mümkün olduğu kadarıyla herkesin görüşünü almaya olayların nedenlerini araştırmaya çalışıyorum.

Milletvekili konusunda birçok kişinin görüşüne başvurdum. İnsanların yorumlarını okudum, gözlemledim ve çıkan sonucu sizlerle paylaşmak istiyorum. 

 Biliyorsunuz şehrimizde 8 milletvekilimiz var. Şuan itibarıyla tahminlerime göre partilerin milletvekili dağılımı şu şekilde:

4,5 Milletvekili Ak Parti

1,5 Milletvekili CHP

1 Milletvekili MHP

1 İYİ Parti

Not: Seçime bir hafta kala yine gözlemlerimi sizlerle paylaşacağım. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.