Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Istakozumsu!

Istakoz sert bir kabuk içinde yaşayan narin, yumuşak bir hayvandır. Istakoz büyüdükçe onunla beraber büyümeyen bu kabuk onu sıkıştırıyor. Ve ıstakoz kendini baskı altında ve rahatsız hissetmeye başlıyor.  Kendini  avcı balıklardan korumak için bir kaya oluşumunun altına gidiyor burada kabuğu çıkartıp atıyor ve  yeni bir tanesini üretiyor. Son dönemlerde insan evladı da Istakozumsu bir hal almaya başladı. Korkak, bencil ve vurdumduymaz! Şehir için ya da her hangi biri için elini taşın altına koymak çoktan bırakıldı! Bir ideoloji ya da değer için savaşmak mazide kaldı! Gizli saklı yapılmaya çalışılanlar artık açık seçik bir şekilde yapılır hale geldi! Utanmak, ar duygusu  diye bir tabir tedavülden kaldırıldı! Hırsızların, arsızların ve tırnak içinde söylüyorum yavşakların kol gezdiği yerde insan olmak ayıplanır hale geldi! Artık kimse hani "adam gibi adam" tabiri vardı ya ha işte o adam gibi adamlar artık sevilmiyor. Hor görüyor, aşağılanıyor!  Değerlere sahip çıkmak geri kafalılık olarak yorumlanıyor. Değerleri ayaklar altına alanlar ise yükseldikçe yükseliyor. Sizce de bu işte bir tuhaflık yok mu? Hayır, bu işte bir tuhaflık yok!  Tuhaf olan sizsiniz, korkularınızla yüzleşemiyorsunuz! Istakoz gibi gölge'de bir hayat yaşamayı tercih ediyorsunuz.  Hırsız kadar, arsız kadar cesaretli değilsiniz. O yüzden hayat boyu sürekli mızmızlanıyorsunuz!  Aslında sizde biliyorsunuz hırsızların itibar sahibi olduğunu o yüzden kadılara güvenemiyorsunuz! Yaşananlar sizi karamsarlığa iterek sistemin bir kurbanı haline getiriyor.  Ne diyordu Charles Bukowski; "Yalnız olmak, yanlış yerde olmaktan iyidir" Yalnızlık, davranışa yansımayan ve şüpheye düşürenden daha asıldır.
Ekleme Tarihi: 14 Mayıs 2024 - Salı

Istakozumsu!

Istakoz sert bir kabuk içinde yaşayan narin, yumuşak bir hayvandır. Istakoz büyüdükçe onunla beraber büyümeyen bu kabuk onu sıkıştırıyor. Ve ıstakoz kendini baskı altında ve rahatsız hissetmeye başlıyor. 

Kendini  avcı balıklardan korumak için bir kaya oluşumunun altına gidiyor burada kabuğu çıkartıp atıyor ve  yeni bir tanesini üretiyor. Son dönemlerde insan evladı da Istakozumsu bir hal almaya başladı.

Korkak, bencil ve vurdumduymaz!

Şehir için ya da her hangi biri için elini taşın altına koymak çoktan bırakıldı!

Bir ideoloji ya da değer için savaşmak mazide kaldı!

Gizli saklı yapılmaya çalışılanlar artık açık seçik bir şekilde yapılır hale geldi!

Utanmak, ar duygusu  diye bir tabir tedavülden kaldırıldı!

Hırsızların, arsızların ve tırnak içinde söylüyorum yavşakların kol gezdiği yerde insan olmak ayıplanır hale geldi!

Artık kimse hani "adam gibi adam" tabiri vardı ya ha işte o adam gibi adamlar artık sevilmiyor. Hor görüyor, aşağılanıyor! 

Değerlere sahip çıkmak geri kafalılık olarak yorumlanıyor. Değerleri ayaklar altına alanlar ise yükseldikçe yükseliyor.

Sizce de bu işte bir tuhaflık yok mu?

Hayır, bu işte bir tuhaflık yok! 

Tuhaf olan sizsiniz, korkularınızla yüzleşemiyorsunuz!

Istakoz gibi gölge'de bir hayat yaşamayı tercih ediyorsunuz. 

Hırsız kadar, arsız kadar cesaretli değilsiniz. O yüzden hayat boyu sürekli mızmızlanıyorsunuz! 

Aslında sizde biliyorsunuz hırsızların itibar sahibi olduğunu o yüzden kadılara güvenemiyorsunuz! Yaşananlar sizi karamsarlığa iterek sistemin bir kurbanı haline getiriyor. 

Ne diyordu Charles Bukowski; "Yalnız olmak, yanlış yerde olmaktan iyidir" Yalnızlık, davranışa yansımayan ve şüpheye düşürenden daha asıldır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

28
Ağustos
14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.