Faruk Koska
Köşe Yazarı
Faruk Koska
 

Türkiye’de alım satım resmen durdu!

Türkiye’de gayrimenkul ve araç sektöründe olağan üstü bir durgunluk oluştu. Bana göre sektördeki durgunluğun en önemli sebebi banka kredilerinin kısıtlanması oldu. Tabi ki sadece buna bağlamak doğru olmaz alıcı ve satıcı kitlesi almak veya satmak için doğru zaman mı yada satarsam yerine tekrardan aynı fiyata ürün alamamaktan şikayetçi. Sektörün durgun olmasının yanı sıra hali hazırda yapılan yeni konutlar da günden güne fiyat artışı mevcut. Aynı durum araç sektörü içinde geçerli. Bir kısım alıcı kitlesi "fiyatlar düşecek, bu fiyatlar böyle gitmez, bu piyasa da ev alınmaz, araba alınmaz" gibi bir düşünceye sahip olsa da ben buna katılıyorum. Maalesef mevcut fiyatlar da herhangi bir düşüş söz konusu değil yada olmayacaktır. Bazı ilan sitelerinden yer alan ve gelişi güzel girilen fiyatlar zaten piyasa değerinin üzerinde, buna bağlı olarak şişmiş fiyatları bir nebzede de olsa ilan sitelerinden aşağı çekmeleri müşterileri fiyatlar da düşüş varmış gibi bir düşünceye itiyor. Zaten girilen fiyat piyasa değeri yada ürünün doğru fiyatı değil. En kısa zamanda sektördeki tıkanıklığın giderilmemesi durumunda daha da kötü bir çıkmaz hal alacağını düşünüyorum
Ekleme Tarihi: 02 Kasım 2022 - Çarşamba

Türkiye’de alım satım resmen durdu!

Türkiye’de gayrimenkul ve araç sektöründe olağan üstü bir durgunluk oluştu. Bana göre sektördeki durgunluğun en önemli sebebi banka kredilerinin kısıtlanması oldu.

Tabi ki sadece buna bağlamak doğru olmaz alıcı ve satıcı kitlesi almak veya satmak için doğru zaman mı yada satarsam yerine tekrardan aynı fiyata ürün alamamaktan şikayetçi.

Sektörün durgun olmasının yanı sıra hali hazırda yapılan yeni konutlar da günden güne fiyat artışı mevcut. Aynı durum araç sektörü içinde geçerli. Bir kısım alıcı kitlesi "fiyatlar düşecek, bu fiyatlar böyle gitmez, bu piyasa da ev alınmaz, araba alınmaz" gibi bir düşünceye sahip olsa da ben buna katılıyorum. Maalesef mevcut fiyatlar da herhangi bir düşüş söz konusu değil yada olmayacaktır.

Bazı ilan sitelerinden yer alan ve gelişi güzel girilen fiyatlar zaten piyasa değerinin üzerinde, buna bağlı olarak şişmiş fiyatları bir nebzede de olsa ilan sitelerinden aşağı çekmeleri müşterileri fiyatlar da düşüş varmış gibi bir düşünceye itiyor. Zaten girilen fiyat piyasa değeri yada ürünün doğru fiyatı değil. En kısa zamanda sektördeki tıkanıklığın giderilmemesi durumunda daha da kötü bir çıkmaz hal alacağını düşünüyorum

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.