Hatice Güzel
Köşe Yazarı
Hatice Güzel
 

Cumhuriyet ve Atatürk !

29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir.   Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunu ortadan kaldırmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.    Cumhuriyet: her yurttaşın seçme ve seçilme hakkının olduğu milletin temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir.     Cumhuriyet 19 Nisan 1925 yılında milli ve ulusal bir bayram olarak resmiyet kazanmıştır.   Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde halkımız kıtlık, yokluk, sefalet ve çok zor şartlarda işgalci devletlere ( İngilizler, yunanlar, Fransızlar, İtalyanlar )karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde kadın erkek demeden yaşlısıyla genciyle iman ve inançla kanlarının son damlasına kadar savaşarak işgalcileri Anadolu'dan temizlemişlerdir.     Şehitlerimizin vatanımız ve bağımsızlığımız için gösterdikleri dillere destan kahramanlıklarını ve inanılmaz mücadelelerini, milli şuur ve inançla zor ve çok büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geldiklerini yeni nesillere aktarmalı ve Cumhuriyetimizi en görkemli ve ihtişamıyla kutlamalıyız. Kutlamalıyız ki yakın tarihimizde ve günümüzde Anadolu ve Türk milleti üzerinde emelleri olan devletler ve dış güçler istediklerine nâil olamasınlar.  Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz.
Ekleme Tarihi: 27 Ekim 2019 - Pazar

Cumhuriyet ve Atatürk !

29 Ekim 1923 Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir.

 

Kurtuluş Savaşı'nın Türk milletinin zaferiyle sonuçlanmasının ardından ortaya çıkan yönetim boşluğunu ortadan kaldırmak amacıyla Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde TBMM tarafından Cumhuriyet ilan edilmiştir.

 

 Cumhuriyet: her yurttaşın seçme ve seçilme hakkının olduğu milletin temsilcilerinin kabul ettiği yasalarla ülkenin yönetilmesidir. Cumhuriyet yönetiminde söz milletindir.

 

  Cumhuriyet 19 Nisan 1925 yılında milli ve ulusal bir bayram olarak resmiyet kazanmıştır.

 

Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde halkımız kıtlık, yokluk, sefalet ve çok zor şartlarda işgalci devletlere ( İngilizler, yunanlar, Fransızlar, İtalyanlar )karşı milli birlik ve beraberlik içerisinde kadın erkek demeden yaşlısıyla genciyle iman ve inançla kanlarının son damlasına kadar savaşarak işgalcileri Anadolu'dan temizlemişlerdir.

 

  Şehitlerimizin vatanımız ve bağımsızlığımız için gösterdikleri dillere destan kahramanlıklarını ve inanılmaz mücadelelerini, milli şuur ve inançla zor ve çok büyük güçlüklerin üstesinden nasıl geldiklerini yeni nesillere aktarmalı ve Cumhuriyetimizi en görkemli ve ihtişamıyla kutlamalıyız. Kutlamalıyız ki yakın tarihimizde ve günümüzde Anadolu ve Türk milleti üzerinde emelleri olan devletler ve dış güçler istediklerine nâil olamasınlar.

 Cumhuriyetimizin 96. Yıl dönümünü kutluyor, Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.