Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Balıkların Dili Olsa da Konuşsa!

Şehrin sorunlarını yeri geldiğinde haber ile yeri geldiğinde köşe yazılarımızla gündeme getiriyoruz. Bunu yaparken de birilerinin açığını kollamıyoruz. Yada birilerinin zaaflarını çıkar olarak kullanmıyoruz. Şantaj, tehdit ve ön yargıyla hareket etmiyoruz. “Bizler aynı gemideyiz.” mantığıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama yapmış olduğumuz haberlerde ve yazdığımız köşe yazılarında bazı kişiler art niyet arayıp kahramanlığa soyunmaya çalışıyor. Bizler muhalefet yada iktidar yanlısı değiliz. Bizler her zaman halk ile yöneticiler arasında aracı konumundayız. Bizleri iktidar veya muhalefet yanlısı olarak adlandırmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz… Kısa bir zorunlu açıklamanın ardından asıl konumuza dönmekte fayda var. Daha öncede geçmiş bir yazımda konuya değinmiştim. Balık pazarı kahraman şehrimize yakışmıyor, acilen yeni bir balık pazarının yapılması veya var olan pazarda restorasyon çalışmasının yapılması gerekiyor. Neden mi? Şehrimiz dondurma, biber ve tekstil sektörünün ardından artık balık sektörüyle de adından sıkça söz ettiriyor. Denize kıyısı olmamasına rağmen kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye ve Dünya’da önemli bir yere sahip. 1970'li yıllarda amatörce başlayan alabalık üretimi aradan geçen zamanda profesyonelce yapılmaya başladı. 2003'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alabalık üretimini desteklemesiyle birlikte alabalık üretimine ilgi artmaya başladı ve karada beton havuzlar dışında baraj göllerinde de yeni tesisler açıldı. Bu tesislerden ise şehrimizden 20’den fazla ülkeye balık ihracatı yapılıyor.   Şehir ekonomisinde ciddi katkı sağlıyor. Buna rağmen şehre daha yakışır bir balık pazarına sahip değiliz. Yazları pazarın içerisi sıcak, kışları ise tavanından yağmur suları damlıyor. Çöp kutuları düzenli olarak yıkanmadığı için ciddi oranda koku meydana geliyor. Pazar, yeteri kadar kullanışlı değil ve bakımsız. Çoğu vatandaş aileleriyle pazara girmek bile istemiyor. Gönül rahatlığıyla turistlere gezdirebileceğimiz bir pazara sahip değiliz. Pazar esnafları ise bu durumdan bir hayli muzdarip,yetkililerin bir an önce bu duruma el atmasını, şehre yakışır bir balık pazarının yapılmasını istiyor. Önümüzdeki Expo 2023’üde göz önünde bulunduracak olursak yabancı turistlere rezil olmama adına o güne kadar bu sorunun çözülmesinde fayda vardır diye düşünüyorum.   
Ekleme Tarihi: 31 Ağustos 2019 - Cumartesi

Balıkların Dili Olsa da Konuşsa!

Şehrin sorunlarını yeri geldiğinde haber ile yeri geldiğinde köşe yazılarımızla gündeme getiriyoruz. Bunu yaparken de birilerinin açığını kollamıyoruz. Yada birilerinin zaaflarını çıkar olarak kullanmıyoruz. Şantaj, tehdit ve ön yargıyla hareket etmiyoruz. “Bizler aynı gemideyiz.” mantığıyla hareket ederek çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ama yapmış olduğumuz haberlerde ve yazdığımız köşe yazılarında bazı kişiler art niyet arayıp kahramanlığa soyunmaya çalışıyor. Bizler muhalefet yada iktidar yanlısı değiliz. Bizler her zaman halk ile yöneticiler arasında aracı konumundayız. Bizleri iktidar veya muhalefet yanlısı olarak adlandırmak kimsenin hakkı da haddi de değildir. Bunun böyle bilinmesini istiyoruz…


Kısa bir zorunlu açıklamanın ardından asıl konumuza dönmekte fayda var.
Daha öncede geçmiş bir yazımda konuya değinmiştim. Balık pazarı kahraman şehrimize yakışmıyor, acilen yeni bir balık pazarının yapılması veya var olan pazarda restorasyon çalışmasının yapılması gerekiyor. Neden mi?


Şehrimiz dondurma, biber ve tekstil sektörünün ardından artık balık sektörüyle de adından sıkça söz ettiriyor. Denize kıyısı olmamasına rağmen kilometreye düşen su kaynakları bakımından Türkiye ve Dünya’da önemli bir yere sahip. 1970'li yıllarda amatörce başlayan alabalık üretimi aradan geçen zamanda profesyonelce yapılmaya başladı. 2003'te Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın alabalık üretimini desteklemesiyle birlikte alabalık üretimine ilgi artmaya başladı ve karada beton havuzlar dışında baraj göllerinde de yeni tesisler açıldı. Bu tesislerden ise şehrimizden 20’den fazla ülkeye balık ihracatı yapılıyor.

 

Şehir ekonomisinde ciddi katkı sağlıyor. Buna rağmen şehre daha yakışır bir balık pazarına sahip değiliz. Yazları pazarın içerisi sıcak, kışları ise tavanından yağmur suları damlıyor. Çöp kutuları düzenli olarak yıkanmadığı için ciddi oranda koku meydana geliyor. Pazar, yeteri kadar kullanışlı değil ve bakımsız. Çoğu vatandaş aileleriyle pazara girmek bile istemiyor. Gönül rahatlığıyla turistlere gezdirebileceğimiz bir pazara sahip değiliz. Pazar esnafları ise bu durumdan bir hayli muzdarip,yetkililerin bir an önce bu duruma el atmasını, şehre yakışır bir balık pazarının yapılmasını istiyor. Önümüzdeki Expo 2023’üde göz önünde bulunduracak olursak yabancı turistlere rezil olmama adına o güne kadar bu sorunun çözülmesinde fayda vardır diye düşünüyorum. 

 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.