Ali Keklik
Köşe Yazarı
Ali Keklik
 

Suriyeli Esnaflar Haraçlarını Kime Veriyor?

Şehrimizde özellikle küçük esnaflar tam bir dar boğaz içerisinde bundan dolayı bazı esnaflar bir bir kepenk kapatırken Suriyeli iş yeri sayısının her geçen gün artmasını hayretler içerisinde karşılıyoruz.  Ya bizim esnaflarımız bu işi beceremiyor ya da Suriyeli esnaflar yeteri kadar denetlenmiyor! Şehrimizde esnaflık yapmak için illaki Suriyeli mi olmak gerekiyor? Bizim esnaflarımız o kadar zor durumda ki; gerçekten para kazanacağını bilsin Suriyeli de olur ama bu kez de onlar arasında mülteci konumuna düşeceği için onlar adama iş yaptırmazlar.   Kafamızda deli sorular!   Burada merak ettiğimiz birçok konu var. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Suriyeli iş yerlerini yeteri kadar denetliyor mu? Buradaki denetimlerde neler göz önünde bulunduruluyor? Suriyeli iş yerlerinin bu kadar popüler olup bir anda çoğalmasının nedeni nedir? Bir Türk esnafı iş yerini kiralamakta zorlanırken aynı yere Suriyeli esnaf ederinden daha fazla ve bazen de ederinin iki katı fiyat ödeyerek tutabiliyor. Bu paranın bolluğu nereden geliyor, hiç araştırıldı mı? Suriyeli esnafların dükkânlarına ürünler nereden geliyor? Bu ekonomik krizde Türk esnafları kan ağlarken Suriyeli esnafların işlerinin gayet iyi olduğunu gözlemliyoruz. Bunlar vergi veriyor mu? Ekonomik krizler neden Suriyeli esnafları etkilemiyor?  Burada Suriyeli esnafları birileri mi finanse ediyor? Kimler Suriyeliler üzerinden rant sağlamanın peşinde? Buradaki amaç Türk esnafını bitirip Suriyelilere mahkûm etmek mi? Suriyeli esnafları belli bir haraç karşılığında birileri tarafından kollanıyor mu? Büyük Ortadoğu Projesi’nde Kahramanmaraş’ın rolü nedir?  Suriyeliler Büyük Ortadoğu Projesi’ne mi hizmet ediyor?   O ya da bu şekilde böyle giderse kısa bir süre içerisinde bizler kendi şehrimizde mülteci konumuna düşeceğiz ve bizi işe alsınlar diye iş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturacağız. Onlar da bizim onlara yaptığımız gibi gözümüzün yaşına bakmadan en ağır işlerini bizlere yaptıracaklar. Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin ve öfkeli, bir an önce bu Suriyeliler ciddi anlamda kontrol altına alınmalı. Özellikle de iş yerleri sıkı denetimde ve takipte tutularak her şeyin şeffaf hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Ekleme Tarihi: 30 Temmuz 2019 - Salı

Suriyeli Esnaflar Haraçlarını Kime Veriyor?

Şehrimizde özellikle küçük esnaflar tam bir dar boğaz içerisinde bundan dolayı bazı esnaflar bir bir kepenk kapatırken Suriyeli iş yeri sayısının her geçen gün artmasını hayretler içerisinde karşılıyoruz.  Ya bizim esnaflarımız bu işi beceremiyor ya da Suriyeli esnaflar yeteri kadar denetlenmiyor!

Şehrimizde esnaflık yapmak için illaki Suriyeli mi olmak gerekiyor? Bizim esnaflarımız o kadar zor durumda ki; gerçekten para kazanacağını bilsin Suriyeli de olur ama bu kez de onlar arasında mülteci konumuna düşeceği için onlar adama iş yaptırmazlar.

 

Kafamızda deli sorular!

 

Burada merak ettiğimiz birçok konu var. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Suriyeli iş yerlerini yeteri kadar denetliyor mu? Buradaki denetimlerde neler göz önünde bulunduruluyor? Suriyeli iş yerlerinin bu kadar popüler olup bir anda çoğalmasının nedeni nedir? Bir Türk esnafı iş yerini kiralamakta zorlanırken aynı yere Suriyeli esnaf ederinden daha fazla ve bazen de ederinin iki katı fiyat ödeyerek tutabiliyor. Bu paranın bolluğu nereden geliyor, hiç araştırıldı mı? Suriyeli esnafların dükkânlarına ürünler nereden geliyor? Bu ekonomik krizde Türk esnafları kan ağlarken Suriyeli esnafların işlerinin gayet iyi olduğunu gözlemliyoruz. Bunlar vergi veriyor mu? Ekonomik krizler neden Suriyeli esnafları etkilemiyor?  Burada Suriyeli esnafları birileri mi finanse ediyor? Kimler Suriyeliler üzerinden rant sağlamanın peşinde? Buradaki amaç Türk esnafını bitirip Suriyelilere mahkûm etmek mi? Suriyeli esnafları belli bir haraç karşılığında birileri tarafından kollanıyor mu? Büyük Ortadoğu Projesi’nde Kahramanmaraş’ın rolü nedir?  Suriyeliler Büyük Ortadoğu Projesi’ne mi hizmet ediyor?

 

O ya da bu şekilde böyle giderse kısa bir süre içerisinde bizler kendi şehrimizde mülteci konumuna düşeceğiz ve bizi işe alsınlar diye iş yerlerinin önünde uzun kuyruklar oluşturacağız. Onlar da bizim onlara yaptığımız gibi gözümüzün yaşına bakmadan en ağır işlerini bizlere yaptıracaklar. Vatandaşlarımız bu konuda tedirgin ve öfkeli, bir an önce bu Suriyeliler ciddi anlamda kontrol altına alınmalı. Özellikle de iş yerleri sıkı denetimde ve takipte tutularak her şeyin şeffaf hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

14
Mayıs
23
Ağustos
29
Temmuz
24
Ocak
05
Ocak
01
Nisan
21
Mart
20
Ekim
17
Kasım
24
Haziran
02
Mayıs
26
Mart
25
Ocak
03
Aralık
24
Ekim
25
Temmuz
14
Temmuz
03
Temmuz
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.