Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Halsizlik virüs belirtisi mi?

SAĞLIK 18.08.2024 - 17:14, Güncelleme: 18.08.2024 - 17:14
 

Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Halsizlik virüs belirtisi mi?

Maymun Çiçeği (MPOX) Virüsü Belirtileri Nelerdir? Ateş ve halsizlik Maymun çiçeği belirtisi mi? Yorgunluk ve eklem ağrısı Maymun çiçeği belirtisi mi?

Maymun Çiçeği (MPOX) Virüsü Belirtileri Nelerdir? Ateş ve halsizlik Maymun çiçeği  belirtisi mi? Yorgunluk ve eklem ağrısı Maymun çiçeği belirtisi mi? işte detaylar... Maymun çiçeği virüsü belirtileri, döküntü, ateş, lenf düğümlerinde şişme, baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları ve halsizliktir.  Hastalığın neden olduğu döküntüler kaşıntılı olup, özellikle yüz ve ekstremitelerde yoğunlaşır, yüz, avuç ve ayak tabanlarında daha sık görülür. Genital bölge, oral mukozalar, gözün şeffaf dokusu ve korneada döküntülerden etkilenebilir. Maymun çiçeği virüsünün neden olduğu belirtiler şunları içerir: Ateş Deri döküntüsü Lenf düğümlerinde şişme (Lenfadenopati) Yoğun halsizlik Kas ağrısı Sırt ağrısı Baş ağrısı  
Maymun Çiçeği (MPOX) Virüsü Belirtileri Nelerdir? Ateş ve halsizlik Maymun çiçeği belirtisi mi? Yorgunluk ve eklem ağrısı Maymun çiçeği belirtisi mi?

Maymun Çiçeği (MPOX) Virüsü Belirtileri Nelerdir? Ateş ve halsizlik Maymun çiçeği  belirtisi mi? Yorgunluk ve eklem ağrısı Maymun çiçeği belirtisi mi? işte detaylar...

Maymun çiçeği virüsü belirtileri, döküntü, ateş, lenf düğümlerinde şişme, baş ağrısı, sırt ağrısı, kas ağrıları ve halsizliktir. 

Hastalığın neden olduğu döküntüler kaşıntılı olup, özellikle yüz ve ekstremitelerde yoğunlaşır, yüz, avuç ve ayak tabanlarında daha sık görülür. Genital bölge, oral mukozalar, gözün şeffaf dokusu ve korneada döküntülerden etkilenebilir.

Maymun çiçeği virüsünün neden olduğu belirtiler şunları içerir:

Ateş

Deri döküntüsü

Lenf düğümlerinde şişme (Lenfadenopati)

Yoğun halsizlik

Kas ağrısı

Sırt ağrısı

Baş ağrısı

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.