Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Tokalaşmak'tan bulaşır mı?

SAĞLIK 18.08.2024 - 17:05, Güncelleme: 25.08.2024 - 11:56
 

Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Tokalaşmak'tan bulaşır mı?

Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü Tokalaşmak'tan bulaşır mı? Çiğ et yemek Maymun çiçeği yapar mı? işte detaylar...

Maymun çiçeği virüsü, enfekte hayvanların kan, vücut sıvıları, deri veya mukoza lezyonları ile doğrudan temas, ısırık, tırmalama, çiğ ya da az pişmiş enfekte hayvan etlerinin tüketilmesi ile bulaşır.  İnsandan insana bulaşma şekli ise enfekte olmuş kişi ile cinsel ilişki gibi ten tene temas, öpüime, damlacıklar yoluyla yayılmasını sağlayan uzun süre yüz yüze yakın mesafede konuşma, kontamine giysi, çarşaf, havlu gibi eşyaların kullanılmasıdır.  Maymun çiçeği virüsü şu yollarla bulaşır: Ten teması (dokunma, öpüşme, cinsel ilişki) Hayvanların salyaları, çırmalaması, ısırması veya o hayvanın etinin yenmesi de hayvandan insana bulaşma yoludur. Yatak örtüleri, havlu gibi kontamine eşyalarla temas Uzun süreli yakın temas ile birlikte solunum damlacıklarının yayılması Anneden bebeğe bulaşma, gebelik ve doğum sırasında ve sonrası yakın temaslada çocuğa bulaşabilir.  
Maymun çiçeği virüsü nasıl bulaşır? Maymun çiçeği virüsü Tokalaşmak'tan bulaşır mı? Çiğ et yemek Maymun çiçeği yapar mı? işte detaylar...

Maymun çiçeği virüsü, enfekte hayvanların kan, vücut sıvıları, deri veya mukoza lezyonları ile doğrudan temas, ısırık, tırmalama, çiğ ya da az pişmiş enfekte hayvan etlerinin tüketilmesi ile bulaşır.

 İnsandan insana bulaşma şekli ise enfekte olmuş kişi ile cinsel ilişki gibi ten tene temas, öpüime, damlacıklar yoluyla yayılmasını sağlayan uzun süre yüz yüze yakın mesafede konuşma, kontamine giysi, çarşaf, havlu gibi eşyaların kullanılmasıdır. 

Maymun çiçeği virüsü şu yollarla bulaşır:

Ten teması (dokunma, öpüşme, cinsel ilişki)

Hayvanların salyaları, çırmalaması, ısırması veya o hayvanın etinin yenmesi de hayvandan insana bulaşma yoludur.

Yatak örtüleri, havlu gibi kontamine eşyalarla temas

Uzun süreli yakın temas ile birlikte solunum damlacıklarının yayılması
Anneden bebeğe bulaşma, gebelik ve doğum sırasında ve sonrası yakın temaslada çocuğa bulaşabilir.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.