Antik Dönemlerde Kurulan Kütüphaneler Listesi…

SEYAHAT - KİTAP 21.04.2024 - 18:49, Güncelleme: 21.04.2024 - 18:49
 

Antik Dönemlerde Kurulan Kütüphaneler Listesi…

Kendine özgü hikayeleri, atmosferi ve görkemli yapılarıyla Antik dünyadaki unutulmaz kütüphaneler listesi…

Asurbanipal Kütüphanesi (MÖ 7. yüzyıl) MÖ 7. yüzyılda Asur Kralı Asurbanipal tarafından Ninive şehrinde (günümüzdeki Musul, Irak) kurulan Asurbanipal Kütüphanesi, antik dünyanın en önemli ve en büyük kütüphanelerinden biri olma ünvanını taşımıştır.  İskenderiye Kütüphanesi (MÖ 3. yüzyıl) İskenderiye Kütüphanesi, MÖ 3. yüzyılda Mısır'ın en büyük şehri olan İskenderiye'de, Ptolemaios Hanedanı'nın himayesinde kurulan eşsiz bir bilgi merkezidir. Bu kütüphane, dünya çapında bilim, felsefe, sanat ve edebiyat alanlarında zengin bir kaynak sağlamış ve antik dünyanın en önemli entelektüel merkezlerinden biri haline gelmiştir.  Pergamon Kütüphanesi (MÖ 2. yüzyıl) Pergamon Kütüphanesi, Antik Dönem'in nadide bilgi hazinelerinden biri olarak, MÖ 2. yüzyılda Pérgamon'da III. Attalos'un himayesinde oluşturulmuştur. Bu kütüphane, olağanüstü bir koleksiyona sahipti ve Helenistik dönemin entelektüel merkezlerinden biri olarak bilinirdi. Ephesus Kütüphanesi (MS 1. yüzyıl) MS 1. yüzyılda Anadolu'nun Ephesus şehrinde (günümüzdeki Selçuk, İzmir) kurulan Ephesus Kütüphanesi, antik dünyanın en önemli kütüphanelerinden biri olma ünvanını taşımıştır.  Herculaneum Kütüphanesi (MS 1. yüzyıl) MS 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla küle gömülen Herculaneum şehri, antik dünyanın en önemli limanlarından biriydi. Bu felaket sadece şehri değil, kütüphanesini de yok etti. Fakat bu felaket, kütüphanenin korunmasına da katkıda bulundu.   
Kendine özgü hikayeleri, atmosferi ve görkemli yapılarıyla Antik dünyadaki unutulmaz kütüphaneler listesi…

Asurbanipal Kütüphanesi (MÖ 7. yüzyıl)

MÖ 7. yüzyılda Asur Kralı Asurbanipal tarafından Ninive şehrinde (günümüzdeki Musul, Irak) kurulan Asurbanipal Kütüphanesi, antik dünyanın en önemli ve en büyük kütüphanelerinden biri olma ünvanını taşımıştır. 

İskenderiye Kütüphanesi (MÖ 3. yüzyıl)

İskenderiye Kütüphanesi, MÖ 3. yüzyılda Mısır'ın en büyük şehri olan İskenderiye'de, Ptolemaios Hanedanı'nın himayesinde kurulan eşsiz bir bilgi merkezidir. Bu kütüphane, dünya çapında bilim, felsefe, sanat ve edebiyat alanlarında zengin bir kaynak sağlamış ve antik dünyanın en önemli entelektüel merkezlerinden biri haline gelmiştir. 

Pergamon Kütüphanesi (MÖ 2. yüzyıl)

Pergamon Kütüphanesi, Antik Dönem'in nadide bilgi hazinelerinden biri olarak, MÖ 2. yüzyılda Pérgamon'da III. Attalos'un himayesinde oluşturulmuştur. Bu kütüphane, olağanüstü bir koleksiyona sahipti ve Helenistik dönemin entelektüel merkezlerinden biri olarak bilinirdi.

Ephesus Kütüphanesi (MS 1. yüzyıl)

MS 1. yüzyılda Anadolu'nun Ephesus şehrinde (günümüzdeki Selçuk, İzmir) kurulan Ephesus Kütüphanesi, antik dünyanın en önemli kütüphanelerinden biri olma ünvanını taşımıştır. 

Herculaneum Kütüphanesi (MS 1. yüzyıl)

MS 79 yılında Vezüv Yanardağı'nın patlamasıyla küle gömülen Herculaneum şehri, antik dünyanın en önemli limanlarından biriydi. Bu felaket sadece şehri değil, kütüphanesini de yok etti. Fakat bu felaket, kütüphanenin korunmasına da katkıda bulundu. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.