Yılda Yemeğe 10 Lira Harcayan Adam!

(İHA) - İhlas Haber Ajansı | 20.01.2018 - 21:48, Güncelleme: 30.06.2021 - 18:34
 

Yılda Yemeğe 10 Lira Harcayan Adam!

William Reid, Amerika'nın en iyi üniversitelerinden birinin sinema bölümünden mezun olmuş genç bir yönetmen. Onu farklı yapan ise iyi bir işi ve geliri olmasına rağmen yemeğe neredeyse hiç para harcamıyor oluşu. İki senede toplamda yaklaşık 20 lira gibi komik bir parayı yemeğe veren William'ın hikayesi çok ilginç. Marketlerde satılmayan, restoranlarda yenmeyen ve çöpe atılan yiyeceklerle beslenen genç bir adam. William Reid, 2014 yılının Ağustos ayından beri marketten yiyecek alışverişi yapmıyor, dışarıda yemeğe para ödemiyor. Tüketim çılgınlığına, gıda israfına karşı çıkan ve çöpe atılan yiyecekleri toplayarak onları nefis yemeklere dönüştürüp ihtiyacı olanlara ulaştıran global bir sosyal sorumluluk projesi olan ve ülkemizde de faaliyet gösteren Food Not Bombs yani Bombalara Karşı Sofralar oluşumunda gönüllü olarak çalışan William, bu sırada ne kadar fazla yiyilecek durumda olan yemeğin çöpe atıldığını görüyor ve bedavaya da karın doyurmanın çok mümkün olduğunu fark ediyor. O günden bugüne çöplere atılan yiyecekleri karıştıran, marketlerde, pazarlarda satılmamış ve çöpe atılmış olan yeşillikleri, meyveleri, süt ürünlerini kısacası ne bulursa yiyen bir adam o. Şöyle diyor genç adam: "Hayatım diğer insanlardan öyle çok da farklı değil. Diğerleri yiyecek için alışverişe çıkarken ben sokaklara çıkıp nelerin yenebileceğini araştırıyorum. Diğer insanlar ne yiyeceğine karar verirken ne yapıyorsa ben de aynısını yapıyorum." Çöpten yemek bulmanın zor olduğuna ise hiç katılmıyor William: "Çöpe atılan yemeklerin kalitesini ve miktarını bir bilseniz... Mahallemde kısa bir yürüyüşe çıkıyor, 15 dakika içinde ne yiyeceğimi çoktan bulmuş oluyorum." Çöpten beslendiği süre boyunca hiç hasta olmamış üstelik Bu kadar insan açken ve yetersiz beslenirken restoranların, süpermarketlerin yenmeyen, satılmayan taze ve sağlıklı yiyecekleri çöpe atıyor olmasına hala şaşırdığını söyleyen William, çok kaliteli şeyler yediğinin ve sağlıklı beslendiğinin altını çiziyor. 3 senedir çöplerden beslenen genç adam bu süre içinde bir kere bile hasta olmamış ya da zehirlenmemiş. Son dönemde vegan olmaya karar veren William bu sebeple çöpleri karıştırırken biraz daha fazla zaman harcadığını ama buna değdiğini söylüyor."Bedava yemek bulmak çok kolaydı, yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı" diyor genç adam. O 10 liraya nereye gitti? "Peki bu bir yılda harcadığı 10 TL neyin nesidir?" diye soranlara da hemen cevabını verelim. Bir gün William ve ekibi Avusturalya'da bir ada olan Deal Island'da film çekimi yaparken geceyi orada geçirmek zorunda kalmışlar ve William etrafta hiç çöp bulamamış. Karnı çok acıktığından 2,75 dolara kraker ve protein bar almış. "Çöpten yediklerimden sonra o kadar yavan geldiler ki..." diye açıklıyor William uzun süre aradan sonra parayla aldığı ilk yiyeceği yedikten sonraki hislerini. Bu arada William'ın amacı asla çöplerden beslenmeyi teşvik etmek değil. Bunları anlatarak aslında ne kadar fazla yiyecek israfı yapıldığına ve yenilebilir haldeki ne kadar fazla yiyeceğin boşu boşuna çöpe atıldığına dikkat çekmek istiyor genç adam. Yalnızca Türkiye’de yılda 1.8 milyar adet ekmeğin, 1.3 milyar ton gıda maddesinin çöpe atıldığını düşünürsek çok da haksız sayılmaz sanki... Kaynak: Huffington Post
William Reid, Amerika'nın en iyi üniversitelerinden birinin sinema bölümünden mezun olmuş genç bir yönetmen. Onu farklı yapan ise iyi bir işi ve geliri olmasına rağmen yemeğe neredeyse hiç para harcamıyor oluşu. İki senede toplamda yaklaşık 20 lira gibi komik bir parayı yemeğe veren William'ın hikayesi çok ilginç. Marketlerde satılmayan, restoranlarda yenmeyen ve çöpe atılan yiyeceklerle beslenen genç bir adam. William Reid, 2014 yılının Ağustos ayından beri marketten yiyecek alışverişi yapmıyor, dışarıda yemeğe para ödemiyor. Tüketim çılgınlığına, gıda israfına karşı çıkan ve çöpe atılan yiyecekleri toplayarak onları nefis yemeklere dönüştürüp ihtiyacı olanlara ulaştıran global bir sosyal sorumluluk projesi olan ve ülkemizde de faaliyet gösteren Food Not Bombs yani Bombalara Karşı Sofralar oluşumunda gönüllü olarak çalışan William, bu sırada ne kadar fazla yiyilecek durumda olan yemeğin çöpe atıldığını görüyor ve bedavaya da karın doyurmanın çok mümkün olduğunu fark ediyor. O günden bugüne çöplere atılan yiyecekleri karıştıran, marketlerde, pazarlarda satılmamış ve çöpe atılmış olan yeşillikleri, meyveleri, süt ürünlerini kısacası ne bulursa yiyen bir adam o. Şöyle diyor genç adam: "Hayatım diğer insanlardan öyle çok da farklı değil. Diğerleri yiyecek için alışverişe çıkarken ben sokaklara çıkıp nelerin yenebileceğini araştırıyorum. Diğer insanlar ne yiyeceğine karar verirken ne yapıyorsa ben de aynısını yapıyorum." Çöpten yemek bulmanın zor olduğuna ise hiç katılmıyor William: "Çöpe atılan yemeklerin kalitesini ve miktarını bir bilseniz... Mahallemde kısa bir yürüyüşe çıkıyor, 15 dakika içinde ne yiyeceğimi çoktan bulmuş oluyorum." Çöpten beslendiği süre boyunca hiç hasta olmamış üstelik Bu kadar insan açken ve yetersiz beslenirken restoranların, süpermarketlerin yenmeyen, satılmayan taze ve sağlıklı yiyecekleri çöpe atıyor olmasına hala şaşırdığını söyleyen William, çok kaliteli şeyler yediğinin ve sağlıklı beslendiğinin altını çiziyor. 3 senedir çöplerden beslenen genç adam bu süre içinde bir kere bile hasta olmamış ya da zehirlenmemiş. Son dönemde vegan olmaya karar veren William bu sebeple çöpleri karıştırırken biraz daha fazla zaman harcadığını ama buna değdiğini söylüyor."Bedava yemek bulmak çok kolaydı, yeni bir meydan okumaya ihtiyacım vardı" diyor genç adam. O 10 liraya nereye gitti? "Peki bu bir yılda harcadığı 10 TL neyin nesidir?" diye soranlara da hemen cevabını verelim. Bir gün William ve ekibi Avusturalya'da bir ada olan Deal Island'da film çekimi yaparken geceyi orada geçirmek zorunda kalmışlar ve William etrafta hiç çöp bulamamış. Karnı çok acıktığından 2,75 dolara kraker ve protein bar almış. "Çöpten yediklerimden sonra o kadar yavan geldiler ki..." diye açıklıyor William uzun süre aradan sonra parayla aldığı ilk yiyeceği yedikten sonraki hislerini. Bu arada William'ın amacı asla çöplerden beslenmeyi teşvik etmek değil. Bunları anlatarak aslında ne kadar fazla yiyecek israfı yapıldığına ve yenilebilir haldeki ne kadar fazla yiyeceğin boşu boşuna çöpe atıldığına dikkat çekmek istiyor genç adam. Yalnızca Türkiye’de yılda 1.8 milyar adet ekmeğin, 1.3 milyar ton gıda maddesinin çöpe atıldığını düşünürsek çok da haksız sayılmaz sanki... Kaynak: Huffington Post
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.