Yer bilimci Öğüt’ün gündemi yine Göksun depremleri!

GÜNDEM 05.04.2023 - 11:11, Güncelleme: 05.04.2023 - 11:11
 

Yer bilimci Öğüt’ün gündemi yine Göksun depremleri!

Yer bilimci Baturhan Öğüt, sosyal medya hesabından bilgi kirliliğinin önüne geçmek için Göksun depremler hakkında açıklama yaptı.

Öğüt, “Göksun ilâ kozan arasındaki savrun kolu kırılınca biraz endişeleniyorlar ama endişelenilecek bir durum söz konusu değildir ve bu artçı depremler zamanla sönümlenecektir endişelenmeyiniz.” Dedi. İşte Yer bilimci Baturhan Öğüt’ün o açıklaması, “Saimbeyli ilâ Göksun arasındaki artçı depremlerin yoğun olmasındaki ana neden kuzey savrun ve Göksu fay kollarının 6 Şubat 7,6 Elbistan-Ekinözü depremi ardından Göksun’da olan 6,0 büyüklüğündeki depremde kırılmasıdır, Göksun ilâ kozan arasındaki savrun kolu kırılınca biraz endişeleniyorlar ama endişelenilecek bir durum söz konusu değildir ve bu artçı depremler zamanla sönümlenecektir endişelenmeyiniz, Ayrıca burada 4,2-5,1 arası artçı veyahut bağımsız depremler kayaçlar yerine oturana dek yada pürüzlü yani kırılmamış kayaçların kırılması sonucunda devam etmesi muhtemeldir, ortada dolaşan bir-çok bilgi kirliliğinden ötürü endişenizi çok iyi anlıyor sizinle aynı duyguyu paylaşıyorum yalnız endişelenilecek bir durum söz konusu değildir. Saygılarımla.”  
Yer bilimci Baturhan Öğüt, sosyal medya hesabından bilgi kirliliğinin önüne geçmek için Göksun depremler hakkında açıklama yaptı.

Öğüt, “Göksun ilâ kozan arasındaki savrun kolu kırılınca biraz endişeleniyorlar ama endişelenilecek bir durum söz konusu değildir ve bu artçı depremler zamanla sönümlenecektir endişelenmeyiniz.” Dedi.

İşte Yer bilimci Baturhan Öğüt’ün o açıklaması, “Saimbeyli ilâ Göksun arasındaki artçı depremlerin yoğun olmasındaki ana neden kuzey savrun ve Göksu fay kollarının 6 Şubat 7,6 Elbistan-Ekinözü depremi ardından Göksun’da olan 6,0 büyüklüğündeki depremde kırılmasıdır,

Göksun ilâ kozan arasındaki savrun kolu kırılınca biraz endişeleniyorlar ama endişelenilecek bir durum söz konusu değildir ve bu artçı depremler zamanla sönümlenecektir endişelenmeyiniz, Ayrıca burada 4,2-5,1 arası artçı veyahut bağımsız depremler kayaçlar yerine oturana dek yada pürüzlü yani kırılmamış kayaçların kırılması sonucunda devam etmesi muhtemeldir,

ortada dolaşan bir-çok bilgi kirliliğinden ötürü endişenizi çok iyi anlıyor sizinle aynı duyguyu paylaşıyorum yalnız endişelenilecek bir durum söz konusu değildir. Saygılarımla.”

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.