Yer bilimci Ercan, neden göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor?

AKTÜEL 26.03.2023 - 15:41, Güncelleme: 26.03.2023 - 15:43
 

Yer bilimci Ercan, neden göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor?

Yer bilimci Prof. Dr. Ercan, “Nasıl olurda 11 ilde ölüm sayısı 50 bin kişi olur? Neden tüm göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor kaygılanıyorum.” dedi.

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu. Hatay yoktu! Ercan,“Ölüdeniz kırığında yıllardır yaklaşık M7,6'lık depremin, Hatay’ı çok etkileyeceğini söylüyorduk. Ancak, bir değil 3 deprem,3 komşu kırıkta oluştu. ÖDK’da M7,9,DAK'da M7,5, Sürgü kırığında M7,6.Böyle dehşet hiç görülmedi. ÖDK güneye doğru işleseydi, KDBK ile ÖDK kıskacında Hatay yoktu. Yalnızca Antakya'da 3000 den çok yapı göçtüğüne göre, göçük altında en az 48 bin kişi kalmış, bunların 40 bini sağ çıkması beklenmezken, nasıl olurda 11 ilde ölüm sayısı 50 bin kişi olur? Neden tüm göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor kaygılanıyorum?”ifadelerine yer verdi.   
Yer bilimci Prof. Dr. Ercan, “Nasıl olurda 11 ilde ölüm sayısı 50 bin kişi olur? Neden tüm göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor kaygılanıyorum.” dedi.

Yer bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremler hakkında konuştu.

Hatay yoktu!

Ercan,“Ölüdeniz kırığında yıllardır yaklaşık M7,6'lık depremin, Hatay’ı çok etkileyeceğini söylüyorduk. Ancak, bir değil 3 deprem,3 komşu kırıkta oluştu. ÖDK’da M7,9,DAK'da M7,5, Sürgü kırığında M7,6.Böyle dehşet hiç görülmedi.

ÖDK güneye doğru işleseydi, KDBK ile ÖDK kıskacında Hatay yoktu.

Yalnızca Antakya'da 3000 den çok yapı göçtüğüne göre, göçük altında en az 48 bin kişi kalmış, bunların 40 bini sağ çıkması beklenmezken, nasıl olurda 11 ilde ölüm sayısı 50 bin kişi olur? Neden tüm göçen yapı ile ölüm sayısı verilmiyor kaygılanıyorum?”ifadelerine yer verdi. 

 

K.Maraş HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.