Yeni asgari ücrete yüzde 34 zam geldi!

AKTÜEL 20.06.2023 - 16:37, Güncelleme: 20.06.2023 - 16:37
 

Yeni asgari ücrete yüzde 34 zam geldi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını duyudu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını duyudu.  Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantıda rakam konusunda uzlaştı ve yeni asgari ücret 11.402 TL oldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü.  Toplantının ardından açıklama yapan Işıkhan, "Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla tamamlanmıştır. Asgari Ücret brüt 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.  
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını duyudu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari ücrete yüzde 34 zam yapıldığını duyudu. 

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 3. toplantıda rakam konusunda uzlaştı ve yeni asgari ücret 11.402 TL oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda bir araya geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol ve TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ile görüştü. 

Toplantının ardından açıklama yapan Işıkhan, "Yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Asgari ücret tespit komisyonu çalışmalarımız işçi ve işveren tarafının uzlaşmasıyla tamamlanmıştır.

Asgari Ücret brüt 13.414 TL, net asgari ücret tutarı 11.402 TL olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla yüzde 34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payı içeren oranla ara zammı gerçekleştirmiş bulunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.