Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak?

EKONOMİ 09.09.2022 - 20:29, Güncelleme: 09.09.2022 - 20:29
 

Yeni asgari ücret zammı ne kadar olacak?

Açlık sınırının altında olan 5 bin 500 liralık asgari ücret için ocak ayı zammı şimdiden gündem olmaya başladı.

Odatv'de yer alan habere göre, 10 yıllık rakamlar incelendiğinde hemen hemen her yıl asgari ücret artışının resmi enflasyonun 3 ila 5 puan üzerinde yapıldığı görülüyor. Son tabloda ise üç ayrı formül masaya geliyor. Habere göre bu formüller şöyle: "Formül 1: Bu yılda yine enflasyonun üzerinde bir artış olması bekleniyor. Buna göre eğer yıllık enflasyon baz alınırsa Orta Vadeli Programa göre yüzde 65 hedefine göre yeni asgari ücret, yıllık olarak 4.253 liradan bakıldığında 7 bin 17 liraya ulaşacak. Formül 2: Yine Temmuz'daki rakam dikkate alınır ancak bu kez 6 aylık enflasyon baz alınırsa yani temmuz artışı olan yüzde 30'un üzerine yıllık enflasyon tamamlanırsa bu kez rakam 7 bin 425 lirayı görecek. Formül 3: Ancak yüzde 65 hedefi üzerinden 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması düşünülürse bu kez rakam 6 bin 600 lira civarında olabilecek.  
Açlık sınırının altında olan 5 bin 500 liralık asgari ücret için ocak ayı zammı şimdiden gündem olmaya başladı.

Odatv'de yer alan habere göre, 10 yıllık rakamlar incelendiğinde hemen hemen her yıl asgari ücret artışının resmi enflasyonun 3 ila 5 puan üzerinde yapıldığı görülüyor.
Son tabloda ise üç ayrı formül masaya geliyor.

Habere göre bu formüller şöyle:

"Formül 1: Bu yılda yine enflasyonun üzerinde bir artış olması bekleniyor. Buna göre eğer yıllık enflasyon baz alınırsa Orta Vadeli Programa göre yüzde 65 hedefine göre yeni asgari ücret, yıllık olarak 4.253 liradan bakıldığında 7 bin 17 liraya ulaşacak.

Formül 2: Yine Temmuz'daki rakam dikkate alınır ancak bu kez 6 aylık enflasyon baz alınırsa yani temmuz artışı olan yüzde 30'un üzerine yıllık enflasyon tamamlanırsa bu kez rakam 7 bin 425 lirayı görecek.

Formül 3: Ancak yüzde 65 hedefi üzerinden 6 aylık enflasyon kadar artış yapılması düşünülürse bu kez rakam 6 bin 600 lira civarında olabilecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.