Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Sabahları Kahvaltısına Kötülük Açma Poğaça'dan!!

Büyükşehirlerdeki hızlı yaşam hepimizin hayatında bazı değişikliklere sebep oldu. Özellikle işe yetişme telaşı içinde sabah kahvaltıları ya atlandı ya da basit ve hızlı tüketilebilecek gıdalar ile yapılmaya başlandı. Bunların başında da bir pastaneden ya da fırından alınan poğaça ve açmalar gelmekte. Poğaça ve açma üretimi için kullanılan yağ miktarı çok fazladır. Örneğin 1 kg un için 1 kg yağ kullanılmaktadır. Ayrıca fırıncılık ve pastane ürünleri için kullanılan yağlar bilinen margarin ve katı yağ yapısından fazladır. Doymuş yağ oranı son derece yüksektir. Ayrıca bu sebeple trans yağ içerme olasılıkları da son derece büyüktür. SİMİT içlerinde en masum olanıdır en azından ekmek gurubuna dahildir! Sabah kahvaltısında tüketilmiş olan; 1 sade poğaça: 3 dilim ekmek ve 1 yağ değişimi olarak, 1 kaşarlı/peynirli/kıymalı poğaça: 3 dilim ekmek, 1 yağ ve 1 et değişimi olarak, 1 patatesli poğaça: 3,5 dilim ekmek, 1 yağ değişimi olarak, 1 sade açma: 4 dilim ekmek, 2 yağ değişimi olarak ifade edilmektedir.   1 simit: 4 dilim ekmek ; yağ değişimi minimumdadır (susam yağı) Her sabah poğaça ve açma tüketimi kilo alımına, kan trigliserit değerlerinin yükselmesine, ciltte yağlanma ve akne problemlerine neden olmaktadır. Bu sebeple sabah kahvaltılarında bu ürünler yerine tam buğday ya da tam çavdar unundan yapılmış ekmekler ile hazırlanan yeşillik içeriği yüksek küçük sandviçleri tüketmek uygundur
Ekleme Tarihi: 25 Mart 2019 - Pazartesi

Sabahları Kahvaltısına Kötülük Açma Poğaça'dan!!

Büyükşehirlerdeki hızlı yaşam hepimizin hayatında bazı değişikliklere sebep oldu. Özellikle işe yetişme telaşı içinde sabah kahvaltıları ya atlandı ya da basit ve hızlı tüketilebilecek gıdalar ile yapılmaya başlandı. Bunların başında da bir pastaneden ya da fırından alınan poğaça ve açmalar gelmekte.

Poğaça ve açma üretimi için kullanılan yağ miktarı çok fazladır. Örneğin 1 kg un için 1 kg yağ kullanılmaktadır. Ayrıca fırıncılık ve pastane ürünleri için kullanılan yağlar bilinen margarin ve katı yağ yapısından fazladır. Doymuş yağ oranı son derece yüksektir. Ayrıca bu sebeple trans yağ içerme olasılıkları da son derece büyüktür. SİMİT içlerinde en masum olanıdır en azından ekmek gurubuna dahildir!

Sabah kahvaltısında tüketilmiş olan;

1 sade poğaça: 3 dilim ekmek ve 1 yağ değişimi olarak,

1 kaşarlı/peynirli/kıymalı poğaça: 3 dilim ekmek, 1 yağ ve 1 et değişimi olarak,

1 patatesli poğaça: 3,5 dilim ekmek, 1 yağ değişimi olarak,

1 sade açma: 4 dilim ekmek, 2 yağ değişimi olarak ifade edilmektedir.

 

1 simit: 4 dilim ekmek ; yağ değişimi minimumdadır (susam yağı)

Her sabah poğaça ve açma tüketimi kilo alımına, kan trigliserit değerlerinin yükselmesine, ciltte yağlanma ve akne problemlerine neden olmaktadır. Bu sebeple sabah kahvaltılarında bu ürünler yerine tam buğday ya da tam çavdar unundan yapılmış ekmekler ile hazırlanan yeşillik içeriği yüksek küçük sandviçleri tüketmek uygundur

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.