Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Ödem Attırıcı Öneriler!

Tükettiğiniz tuzu azaltın. Özellikle yüksek tuz içeriğine sahip patates cipsi ve tuzlu fıstık gibi gıdalardan uzak durun. Gizli tuz bulunan salam, sucuk, sosis gibi et ürünleri ve peynir çeşitleri tüketimini azaltın. – B6 vitamini vücudun su tutmasını engellemektedir. En iyi B6 kaynakları kırmızı et ve kahverengi pirinçtir. – B5 vitamini, kalsiyum ve D vitamini vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Taze meyve ve düşük yağlı süt ürünleri tüketimi B5 vitaminleri en iyi kaynaklardır. – Özellikle mensturasyon döneminde kalsiyum, magnezyum, manganez, çuha çiçeği yağı gibi mineral takviyelerinden yararlanın. – Diyetisyen- Doktor kontrolünde maydonoz, mısır püskülü ve atkuyruğu gibi bitkisel diüretikleri kullanabilirsiniz. – Su tüketiminizi arttırın. Unutmayın ki en iyi ödem atıcı etken sudur!!!! – Vücuttan suyu uzaklaştıran çay, kahve ve alkol gibi içecekleri azaltın. – Yabanmersini suyu tüketin. – Düzenli egzersiz yapın. – VARİSLİ veya Ödemli bacaklar açısından dolaşımı destekleyici çoraplar giyebilirsiniz.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2018 - Perşembe

Ödem Attırıcı Öneriler!

Tükettiğiniz tuzu azaltın. Özellikle yüksek tuz içeriğine sahip patates cipsi ve tuzlu fıstık gibi gıdalardan uzak durun. Gizli tuz bulunan salam, sucuk, sosis gibi et ürünleri ve peynir çeşitleri tüketimini azaltın.

– B6 vitamini vücudun su tutmasını engellemektedir. En iyi B6 kaynakları kırmızı et ve kahverengi pirinçtir.

– B5 vitamini, kalsiyum ve D vitamini vücuttan fazla suyun atılmasına yardımcı olur. Taze meyve ve düşük yağlı süt ürünleri tüketimi B5 vitaminleri en iyi kaynaklardır.

– Özellikle mensturasyon döneminde kalsiyum, magnezyum, manganez, çuha çiçeği yağı gibi mineral takviyelerinden yararlanın.

– Diyetisyen- Doktor kontrolünde maydonoz, mısır püskülü ve atkuyruğu gibi bitkisel diüretikleri kullanabilirsiniz.

– Su tüketiminizi arttırın. Unutmayın ki en iyi ödem atıcı etken sudur!!!!

– Vücuttan suyu uzaklaştıran çay, kahve ve alkol gibi içecekleri azaltın.

– Yabanmersini suyu tüketin.

– Düzenli egzersiz yapın.

– VARİSLİ veya Ödemli bacaklar açısından dolaşımı destekleyici çoraplar giyebilirsiniz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.