Halime Demirciler
Köşe Yazarı
Halime Demirciler
 

Korona virüse karşı bağışıklığı güçlü tutmak önemli!

Bu dönemde herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar arıyor. Doğal yollardan beslenme düzenimizde vitamin ve minerallerce zengin beslenmek yaşam kalitemizi artıracaktır. Yetersiz kaldığımız noktalarda destek suplementler kullanmak faydalı olacaktır.   Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin sadece hastalık döneminde değil, her zaman güçlü tutulması gerekmektedir, vücut direncini güçlendirmeye yardımcı olacak gıdalarla ilgili olarak şunları söyleyebiliriz:   “C Vitamini Ve Çinko İçerikli Gıdaları Tüketin” Bağışlık sistemini güçlü tutmak başta doğru beslenmekten geçiyor;  “C vitaminli ve çinko içerikli gıdaları daha fazla tüketmek doğrudur. C vitamini bakımından zengin olan zencefil ve zerdeçalın bağışıklık güçlendirici etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Halk arasında da zencefil ve zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketildiğini görüyoruz. Yeşil çay tüketiminin artırılması önemli çünkü Yeşil çay hem bir antioksidan, hem iyi bir bağışıklık düzenleyicidir. Limon, portakal, bergamot gibi bitkilerin kabuklarını kaynatıp tüketmek de en güzellerinden;  Bitki kabuklarında çok güçlü polifenoller vardır. Bu polifenoller virüslerin aktivitelerini olumsuz yönde etkiler ve virüsün hücre içerisine girmesini engeller. Bu bitki kabuklarından bazıları limon, portakal, bergamot kabuklarıdır. Bu kabukları birkaç dakika kaynatarak elde edeceğimiz içeceğe biraz bal eklersek, bağışlık sistemini güçlendirecek bir karışım elde etmiş olursunuz. Solunum yolları açısından quercetin ve ester-c seklinde vucunuza kolay sekilde em,l,m gerçekleştirecek destek suplement kullanmakda fayda var. Eczacınıza ve hekiminize danışarak kullanabilirsiniz. Bağışıklık Sistemini Güçlendirmede En Çok Kullanılan Gıda ‘Bal’ Doğal bal kullanımının da bağışıklık açısından önemlidir. Yine tükettiğimiz havuç, sarımsak, limon ve roka gibi gıdalar bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan etkileri çok yüksek olan gıdalarıdır. Bu gıdaların kiminin virüsün giriş yollarını engelleyici etkileri, kiminin de direkt virüs üzerine etkileri söz konusudur. “Gebeler Zencefil Kullanırken Dikkat Etmeli” Her gıdayı yeterli miktarda kullanmak gerekmektedir. Tüketilen besinlerin hangi sıklıkla ve ne dozda kullanılacağı önemlidir. Örneğin zencefil, bir çay kaşığını dolduracak şekilde tüketilmelidir. Zencefilin bal veya limonla tüketimi de önemlidir. Ama her şeyden önce önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmektir. ‘Ben günde iki çorba kaşığı zerdeçal içeyim, bana virüs bulaşmasın’ diye bir gerçeklik yok. Bu gıdaları belli aralıklarla tüketmek gerekir. Çünkü gıdaların ve bitkilerin de ilaçlar gibi olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz etkileri olabilir. Örneğin zencefil gebelerde yüksek dozda kullanıldığı zaman düşüğe sebep olabiliyor. Bu sebeple bitkisel ürünlerin destekleyici ve tamamlayıcı olduğu unutulmamalı, kullanmadan önce mutlaka hekime danışılmalıdır.
Ekleme Tarihi: 16 Eylül 2020 - Çarşamba

Korona virüse karşı bağışıklığı güçlü tutmak önemli!

Bu dönemde herkes bağışıklık sistemini güçlendirecek yollar arıyor. Doğal yollardan beslenme düzenimizde vitamin ve minerallerce zengin beslenmek yaşam kalitemizi artıracaktır. Yetersiz kaldığımız noktalarda destek suplementler kullanmak faydalı olacaktır.

 

Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin sadece hastalık döneminde değil, her zaman güçlü tutulması gerekmektedir, vücut direncini güçlendirmeye yardımcı olacak gıdalarla ilgili olarak şunları söyleyebiliriz:

 

“C Vitamini Ve Çinko İçerikli Gıdaları Tüketin”


Bağışlık sistemini güçlü tutmak başta doğru beslenmekten geçiyor;  “C vitaminli ve çinko içerikli gıdaları daha fazla tüketmek doğrudur. C vitamini bakımından zengin olan zencefil ve zerdeçalın bağışıklık güçlendirici etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış durumda. Halk arasında da zencefil ve zerdeçalın bal ile karıştırılarak tüketildiğini görüyoruz. Yeşil çay tüketiminin artırılması önemli çünkü Yeşil çay hem bir antioksidan, hem iyi bir bağışıklık düzenleyicidir.


Limon, portakal, bergamot gibi bitkilerin kabuklarını kaynatıp tüketmek de en güzellerinden;  Bitki kabuklarında çok güçlü polifenoller vardır. Bu polifenoller virüslerin aktivitelerini olumsuz yönde etkiler ve virüsün hücre içerisine girmesini engeller. Bu bitki kabuklarından bazıları limon, portakal, bergamot kabuklarıdır. Bu kabukları birkaç dakika kaynatarak elde edeceğimiz içeceğe biraz bal eklersek, bağışlık sistemini güçlendirecek bir karışım elde etmiş olursunuz.


Solunum yolları açısından quercetin ve ester-c seklinde vucunuza kolay sekilde em,l,m gerçekleştirecek destek suplement kullanmakda fayda var. Eczacınıza ve hekiminize danışarak kullanabilirsiniz.
Bağışıklık Sistemini Güçlendirmede En Çok Kullanılan Gıda ‘Bal’
Doğal bal kullanımının da bağışıklık açısından önemlidir. Yine tükettiğimiz havuç, sarımsak, limon ve roka gibi gıdalar bağışıklığı güçlendiren ve antioksidan etkileri çok yüksek olan gıdalarıdır. Bu gıdaların kiminin virüsün giriş yollarını engelleyici etkileri, kiminin de direkt virüs üzerine etkileri söz konusudur.


“Gebeler Zencefil Kullanırken Dikkat Etmeli”


Her gıdayı yeterli miktarda kullanmak gerekmektedir. Tüketilen besinlerin hangi sıklıkla ve ne dozda kullanılacağı önemlidir. Örneğin zencefil, bir çay kaşığını dolduracak şekilde tüketilmelidir. Zencefilin bal veya limonla tüketimi de önemlidir. Ama her şeyden önce önemli olan dengeli ve sağlıklı beslenmektir. ‘Ben günde iki çorba kaşığı zerdeçal içeyim, bana virüs bulaşmasın’ diye bir gerçeklik yok. Bu gıdaları belli aralıklarla tüketmek gerekir. Çünkü gıdaların ve bitkilerin de ilaçlar gibi olumlu etkileri olduğu kadar olumsuz etkileri olabilir. Örneğin zencefil gebelerde yüksek dozda kullanıldığı zaman düşüğe sebep olabiliyor. Bu sebeple bitkisel ürünlerin destekleyici ve tamamlayıcı olduğu unutulmamalı, kullanmadan önce mutlaka hekime danışılmalıdır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve fisiltihaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Diğer Yazıları

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.